Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért utálják sokan Horthy...

Miért utálják sokan Horthy Miklóst?

Figyelt kérdés
2016. jan. 14. 16:58
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
21%

Sokan utálják, hol? Szerintem épp az a baj, hogy egy objektív történelemszemlélet helyett elkezdték rózsaszínre festeni sokan Horthy-t meg a nevével fémjelzett korszakot!

Manapság Kádárt lehet szidni, Rákosit kell is, a dualizmus korát lehet bírálni, Károlyit divat lahazaárulózni, de az őfőméltóságosságú kormányzó úrról csak jót vagy semmit.

2016. jan. 14. 17:07
 2/37 A kérdező kommentje:
Nem az tény, hogy nem volt jó vezető Horthy, de sokan még mindig antiszemitának hiszik. Károlyi meg pocsék miniszterelnök volt ez tény... A dualizmus időszakát meg lehet bírálni, de akkor is ebben a korszakban ment át a legnagyobb fejlődésen az ország.
2016. jan. 14. 17:16
 3/37 anonim ***** válasza:
24%

Én mint szélsőjobboldali, beismerem, hogy voltak Horthynak voltak pozitív cselekedetei de egy olyan társadalmi berendezkedési forma híve volt nem tudta, de nem is akarta a nemzet egészét szolgálni.

Rengeteg szegény ember volt az ő korszaka alatt Magyarországon.

Valamint negatív számomra, hogy átakart állni a Szövetségesek oldalára elárulva ezzel barátunkat a Harmadik Birodalmat akiknek Erdély, Felvidék és Délvidék jelentős részének visszacsatolását köszönhetjük.

Szerencsére Szálasi Ferenc időben átvette a hatalmat és folytatta a harcot ahogyan az becsületes emberhez illő!

A liberálisok azért utálják Horthyt, mert félig-meddig nemzeti-konzervatív érzelmű volt ő is.

2016. jan. 14. 17:17
 4/37 A kérdező kommentje:
#3 Pedig pont az a becsülendő benne, hogy soha nem volt igazi német párti, ugye Hitlert első látogatása után "barna bolseviknak" tartotta. A baj, hogy a kiugrás nem lett sikeres...
2016. jan. 14. 17:24
 5/37 anonim ***** válasza:
97%

'Szerencsére Szálasi Ferenc időben átvette a hatalmat és folytatta a harcot ahogyan az becsületes emberhez illő!'

És változtatta Magyarországot sikeresen hadszíntérré.

2016. jan. 14. 17:24
 6/37 anonim ***** válasza:
79%

"És változtatta Magyarországot sikeresen hadszíntérré."

És rabolta el az esélyt, hogy bármit is megtarthassunk a területi nyereségeinkből.

2016. jan. 14. 17:32
 7/37 anonim ***** válasza:
67%

'És rabolta el az esélyt, hogy bármit is megtarthassunk a területi nyereségeinkből.'

Úgy vélem, ezek a nyereségek a leendő háborús győztesek döntése alapján mindenképp visszakerültek volna a korábbi tulajokhoz. Akár átveszi Szálasi a hatalmat, akár nem.

2016. jan. 14. 17:36
 8/37 anonim ***** válasza:
71%

Az én családomnak Horthy ideje alatt volt talán a legjobb (ha az előtte levő első világháborús veszteségeket nem nézzük).

Nemesi család, Horthy pedig az alapvető elveiket képviselte.

2016. jan. 14. 17:38
 9/37 A kérdező kommentje:
#7 Kitudja, ha sikerül a kiugrás, lehet megtarthattunk volna belőlük valamennyit.
2016. jan. 14. 17:38
 10/37 anonim ***** válasza:
Nem tudom biztosra kérdező, de azt sem tudom elképzelni, hogy valamennyire jószívűek lettek volna a győztes tárgyalópartnerek.
2016. jan. 14. 17:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!