Miért utálják sokan Horthy Miklóst?
Sokan utálják, hol? Szerintem épp az a baj, hogy egy objektív történelemszemlélet helyett elkezdték rózsaszínre festeni sokan Horthy-t meg a nevével fémjelzett korszakot!
Manapság Kádárt lehet szidni, Rákosit kell is, a dualizmus korát lehet bírálni, Károlyit divat lahazaárulózni, de az őfőméltóságosságú kormányzó úrról csak jót vagy semmit.
Én mint szélsőjobboldali, beismerem, hogy voltak Horthynak voltak pozitív cselekedetei de egy olyan társadalmi berendezkedési forma híve volt nem tudta, de nem is akarta a nemzet egészét szolgálni.
Rengeteg szegény ember volt az ő korszaka alatt Magyarországon.
Valamint negatív számomra, hogy átakart állni a Szövetségesek oldalára elárulva ezzel barátunkat a Harmadik Birodalmat akiknek Erdély, Felvidék és Délvidék jelentős részének visszacsatolását köszönhetjük.
Szerencsére Szálasi Ferenc időben átvette a hatalmat és folytatta a harcot ahogyan az becsületes emberhez illő!
A liberálisok azért utálják Horthyt, mert félig-meddig nemzeti-konzervatív érzelmű volt ő is.
'Szerencsére Szálasi Ferenc időben átvette a hatalmat és folytatta a harcot ahogyan az becsületes emberhez illő!'
És változtatta Magyarországot sikeresen hadszíntérré.
"És változtatta Magyarországot sikeresen hadszíntérré."
És rabolta el az esélyt, hogy bármit is megtarthassunk a területi nyereségeinkből.
'És rabolta el az esélyt, hogy bármit is megtarthassunk a területi nyereségeinkből.'
Úgy vélem, ezek a nyereségek a leendő háborús győztesek döntése alapján mindenképp visszakerültek volna a korábbi tulajokhoz. Akár átveszi Szálasi a hatalmat, akár nem.
Az én családomnak Horthy ideje alatt volt talán a legjobb (ha az előtte levő első világháborús veszteségeket nem nézzük).
Nemesi család, Horthy pedig az alapvető elveiket képviselte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!