Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akinek nem tetszik a szingliad...

Akinek nem tetszik a szingliadó, az mit javasol helyette?

Figyelt kérdés

Én már régóta vártam egy ilyen kezdeményezést és nagyon tetszik. A helyzet az, hogy családot alapítani 2 -3 gyerekkel, különösen ha az ember a gyerek számára a megfelelő környezetet és neveltetést is biztosítani szeretné, nagyon nehéz, és nagyon sokba kerül.

A szingliélet nagyságrendekkel könnyeb és olcsóbb. Akkor miért a családosokat adóztatjuk?

A népességet meg bármi áron növelni kell. Ha tudtok más megoldást, azt nyugodtan írjátok ide. Ja és az nem megoldás, hogy színesbőrüekkel töltjük fel az országot.

2016. jan. 10. 11:23
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
Ja,bocs,nem szobát,családi házat.
2016. jan. 11. 11:05
 42/47 anonim ***** válasza:

De nem kell 3 gyereket vállalni!

A mai világ nem erre van felépítve!

Örülnek,ha 1-2 gyereket eltartanak,felnevelnek!

Aki 3 gyereket akar az a SAJÁT pénzén szaporodjon!

Ha én drága autót akarok,nekem sem ad érte senki pénzt!

Miért kellene a nyomort támogatni?

2016. jan. 11. 11:11
 43/47 anonim ***** válasza:
100%

Ja,én nyomoroghatok egy garzonban,de a sokgyerekesnek 6 szobás lakás kell!

Az átlag emberek kicsit elvannak tájolva.

Az átlag embereknek a sok gyerek egyenlő az elszegényedéssel,és az életszínvonal romlásával.

Ha sok gyereket akar,és nagy házat,akkor dolgozzon meg érte,ne azt várja,hogy mások dobják össze az ő álom életét!

Ha én egyedülálló vagyok,és garzon helyett egy 1,5 szobás lakást szeretnék,azért nekem is meg kell dolgoznom.Nem adják ingyen,és nem az adófizetők dobják össze.

2016. jan. 11. 11:14
 44/47 anonim ***** válasza:

"A szingliélet nagyságrendekkel könnyeb és olcsóbb. Akkor miért a családosokat adóztatjuk?

A népességet meg bármi áron növelni kell. Ha tudtok más megoldást, azt nyugodtan írjátok ide. Ja és az nem megoldás, hogy színesbőrüekkel töltjük fel az országot."

"Az elöregedő társadalom miatt mindenképpen több dolgozó korú fiatalra, ezt ne kérdőjelezzük meg. Magyarországon egyébként munkaerőhiány van. A munkahelyeket a képzetlenség miatt nem tudjuk betölteni, ami abból fakad, hogy csak a rossz körülmények között élők szaporodnak. A nemzetnek pedig fenn kell maradnia.

Valamilyen megoldás KELL."

"2: Nem kéne így lennie, az adóelkerülésen is változtatni kéne.

A legtöbb ember pedig nem akar szingli lenni igen, de ennek semmi köze a kérdéshez.

3: Igaz, de sajnos csak az önkény menthet meg minket. Aki nem szül gyereket, bizonyos értelemben élősködik, hiszen nem járul hozzá a nyugdíjaskori eltartásához. (A pénzből, amit befizet, a mostani nyugdíjasokat tartják el).

5: Az adókedvezmény messze kevés.

8: Igazad van. Aki gazdag az fizessen többet, akinek meg nincs pénze, attól nem várhatjuk el a gyerektartást(jobb ha nem is szül). A lényeg, hogy akinek lenne pénze gyerekre, azt adóztatjuk.

9: túlnépesedés a képzetlenek körében van. Egyébként igazad van, a rendszerrel vannak problémák. Egy másik kérdésnél meg is vitathatjuk, de ehhez nincs köze."

"10: Szingliként elég egy 1 szobás lakás is olcsó környéken. A szobát felfűti a szomszéd lakás.

Egy 6 szobás családi ház fenntartása sokkal drágább(ez kell 3 gyerekhez, ugyanazon az életszínvonalon)."

"Eddig úgy tűnik, nem sok alternatíva érkezett a népességcsökkenés kezelésére. Lehet, hogy diktatórikus lépés, de szerintem meg kell lépnünk, ha fenn akarunk maradni."

"31: Végre egy értelmes válasz.

Egyébként egyetértek az adócsökkentéssel is, de én emellet vezetném be a szingliadót."

"34: Akkor kell a 6 szobás lakás, ha azt az életszínvonalat, amit szingliként lehet élni, az egész család számára biztosítani szeretném.

Egy szinglinek az 1 szobás lakásban van egy szobálya, ahol egyedül lehet és dolgozhat/aludhat. Ezt ha 3 gyereknek és 1 nőnek is biztosítani szeretnénk, rögtön 5 szoba kell.

Szingliként van egy olyan szoba, ahol 2 -3 vendéget lehet fogadni, amellet, hogy a lakók is ott vannak(1 ember).

Ha ugyanezt biztosítani szeretnénk családi házban, ahhoz kell egy nagy nappali. Így jön ki a 6 szoba.

És egy családi házat tényleg nagyon drága felfűteni, míg egy kis lakásban fűtenek a szomszédok is, amitől már alapból meleg van."

"Persze a 3 gyerekkel lehet élni alacsonyabb életszínvonalon is. Ezért is mondom, hogy a szingliket kéne adóztatni."

Aki így ír, gondolkozik, annak szerintem nem érdemes válaszolni, falra hányt borsó. És mivel bizonyára nagy keresztény, megérti, hogy mit jelent az, hogy disznók elé gyöngyöt ne vess.

Csak halkan jegyezném meg, hogy nagyon félre vagy tájékozódva, nagyon szűklátókörűen gondolkozol, és ezért iszonyatosan téves következtetéseket is vonsz le. Meg se kísérlek észérvekkel hatni rád, és eloszlatni a ködöt a fejedben, mert úgyse menne.

Esetleg a szingli adó után neked tetsző javaslat lenne, hogy Orbáné legyen az első éjszaka joga, azzal az apró módosítással, hogy aki 19 éves koráig nem nem szül, azt Orbán addig hághatja, amíg teherbe nem esik. Második éjszaka joga ugyan ezen az elven 20 éves korban második gyerekkel, Dajcstomié, harmadik éjszaka joga Kövér Lacié. Csak hogy meglegyen a három gyerek.

Szingliadó mellett havonta 120 óra ingyenes közmunka, de ez persze az idő előrehaladtával évről évre növekedjen. Ebből ezeket a gyerekeket el lehetne tartani. A közmunkával töltött napokon munkaidőn kívül kötelező ismerkedésórát kell tartani. Akiknek nincs gyerekük, csak az államra és Orbánra hagyhatják a vagyonukat. Szinglik nem mehetnek külföldre sem, elvégre így már jó bevételi forrás, és meg kell előzni, hogy a leendő állami vagyont kivigyék. Szingliknek kelljen fizetni a sorban előttük és mögöttük álló családok bevásárlását is.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

2016. ápr. 23. 19:01
 45/47 anonim ***** válasza:
Még egy javaslat: a szinglik koedukált sátrakban lakjanak, télen is. sátorért, sátorhelyért persze fizessenek. A fogamzásgátlót és természetesen a terhességmegszakítást is be kell tiltani. Azok a nyugdíjasok, akiknek nem született gyerekük, mindegy, hogy mennyit adóztak, csak élelmiszert kapjanak nyugdíjba, azt is csak minimálisat, pl. napi egy szem krumpli, és szinglik, vagy gyermektelen nyugdíjasok természetesen ne legyenek jogosultak semmiféle TB-ellátásra, elvégre olyan jól élnek, hogy ki tudják fizetni a magánorvosokat, de persze TB-t azért csak fizessenek!
2016. ápr. 23. 19:18
 46/47 anonim ***** válasza:

"A szingliélet nagyságrendekkel könnyeb és olcsóbb"

Ja,persze.

Ha albérletbe akarsz költözni,egyedül vagy,nem két fizetésből kell fizetni,hanem egyből.

Nincs adókedvezmény,nincs családi pótlék.

Gyakorlatilag a családosok a szinglik pénzét veszik el már így,adókedvezmény és te még külön adót is vetnél ki rájuk.

Ez már a magántulajdon elvétele,azaz lopás.

Ha gyereket akarsz,vállalj a saját pénzedből!!!

Ahhoz,hogy más mire költi a pénzét gyerek helyett,ahhoz semmi közöd!

Szerintem hálás lehetsz a szingliknek,mert a családi pótlékot és egyéb kedvezményeket is az adófizető szinglik pénzéből kapod.

Tudod,szociális háló,ami a középkorban nem létezett,ha 10 gyereked volt akkor annyi pénzből éltetek,ha 1,akkor is ugyanannyiból.

7 milliárd ember él a Földön.Vonzó fizetést kell adni az embereknek,és majd vállalnak gyereket,akik akarnak.És majd talán hozzánk is bevándorolnak külföldi munkavállalók és itt fognak adózni!

De amíg a gazdagok zsebét tömik itthon,ilyen magas a korrupció addig ha nem lépsz fel ez ellen,ne más nyomorultaktól akard elvenni a pénzt!!

2016. ápr. 23. 19:59
 47/47 anonim ***** válasza:
Az ilyen kérdéseknél a következő, Dahrendorftól származó idézet szokott mndig eszembe jutni: "Egy politikai rendszert hat hónap alatt le lehet váltani, egy gazdasági rendszert hat év alatt át lehet alakítani, a társadalmihoz hatvan év kell.” Hiába, Kádár szelleme itt él velünk, de reménykedjünk, hogy előbb vagy utóbb azért az alagút végére érünk...
2019. febr. 11. 21:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!