Akinek nem tetszik a szingliadó, az mit javasol helyette?
Én már régóta vártam egy ilyen kezdeményezést és nagyon tetszik. A helyzet az, hogy családot alapítani 2 -3 gyerekkel, különösen ha az ember a gyerek számára a megfelelő környezetet és neveltetést is biztosítani szeretné, nagyon nehéz, és nagyon sokba kerül.
A szingliélet nagyságrendekkel könnyeb és olcsóbb. Akkor miért a családosokat adóztatjuk?
A népességet meg bármi áron növelni kell. Ha tudtok más megoldást, azt nyugodtan írjátok ide. Ja és az nem megoldás, hogy színesbőrüekkel töltjük fel az országot.
# 19:
Megint abból indulsz ki, hogy a szingliség egy végleges állapot, miközben az emberek többségénél egy átmeneti állapot a szülői ház elhagyása és a családalapítás között.
Egyébként milyen az az olcsó környék?
"A népességet meg bármi áron növelni kell."
Bármi áron? Aztán miért? A világ minden baját a túlszaporodás okozza. Ha Európa is úgy szaporodott volna, mint a harmadik világ, ugyanolyan problemáink lennének, mint nekik.
A szingliadóról...én erdélyi vagyok, és nem is fiatal. A Ceausescu rendszer már annak idején kitalálta a szingliadót. A gyerektelenek fizették, 25 éves koruk után. Férfiak és nők. Attól függetlenül, hogy házasságban éltek, vagy sem. Na jó, gyerektelenségi adó volt a neve.
Na de az a rendszer egy diktatúra volt...
Magyarul térjünk vissza a jó öreg kommunizmushoz, ahol a "család az első" gondolkodás ment.
És inkább legyenek együtt alkoholista szülők, agresszív családapák, lelki sérült gyerekek, csak hogy adózni ne kelljen. Szerintem is nagyon jó ötlet.
A mai modern világba családot az alapít, aki családot akar magának. Az régen rossz ha egy ilyen érzelmi dolgot is "kényszerből" kell összehozni, csak mert állam bácsi azt mondja.
Akkora marhaság ez az új adónem, hogy egyből azon kezdtem el gondolkodni, vajon miről akarják elterelni a figyelmet...
Egyáltalán nem könnyű a szingliélet és nem is feltétlenül olcsóbb. A népességet pedig nem megszorításokkal kéne növelni, hanem különböző kedvezményekkel. No meg nem ártana elérni azt a pontot, hogy végre ez a szemétdomb élhető legyen.
Mellesleg nem mondom azt, hogy ne akarnék három gyereket... De őszintén szólva Magyarországon még egyet sem vállalnék be. Amikor én születtem, már akkor sem voltak olyan mesések a kilátások, manapság viszont amiket hallok másoktól.. Isten ments.
Az a gond, hogy láthatóan provokátor vagy, aki egy KDNP-s hülyesére akaszkodva unatkozik vasárnap délután és szítja kedélyeket.
Egyszer sem reagáltál arra, hogy már ma sem kell adót és járulékot fizetni a háromgyermekes szülőknek, nem reagáltál arra, hogy most kapnak 10 millió forintot a háromgyermekes szülők.
Helyette nyomod a süketelést, hogy összeomlik az ország, miközben a Fidesz éppen most csökkentette az SZJA-t...
"Szingliként elég egy 1 szobás lakás is olcsó környéken. A szobát felfűti a szomszéd lakás"
Eddig azt hittem, hülyéskedsz. De sajnos te tényleg hülye vagy :((
Van még jobb javaslatom, minden 60 éven felüli szüljön három gyereket most rögtön, lombikbébi programban, mert csak akkor kaphat nyugdijat! Ja hogy aztán ezeket e porontyokat ki neveli fel? Állambácsi, mint ahogy a nagy komcsi Ratkó Anna miniszter és Rákosi is így akarták.
Lúzer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!