A magyar társadalom tényleg ezen a szinten ragadt?
Nem vagyok balliberális. Egy nemesi származású, 14 éves, konzervativ, nacionalista, keresztyén vagyok, aki Adyhoz és Széchenyihez, esetleg Zrínyihez hasonlóan felhozná a kényes témát.
Tehát, az a bizonyos szint: műveletlenség, tanulatlanság, kulturálatlanság egy kis bunkósággal keverve.
Nagy kedvenceim, a baloldal, akik Esterházy Pétert, Spiró Györgyöt és Petri Györgyöt tudhatják magukénak. Ha megkérdezem, hogy miért nincs ma Magyarországon jobboldali beállítottságú író, akkor az a válasz, h
Kedves kérdező: Annyiban egyetértünk, hogy valamiért ma a balliberálisok hiszik magukat a kultúra kizárólagos képviselőinek, pedig ez nincs így. Egyetértek veled Esterházyval, Spiróval és Petrivel kapcsolatban is, szerintem simán csak fel lettek kapva, miközben leginkább szemetet gyártanak, mint a legtöbb kortárs "művész". Az egésznek az az oka, hogy a kortárs irodalomban nem igazán van hiteles hang, különben az ilyenek labdába se rúghatnának.
Én egyébként nem hiszek politikai oldalakban művészek esetében, mivel a művészek eleve nyitottabb, összetettebb személyiségek, és egyiküket se lehet igazán egy oldal alá besorolni. Néha az általuk alapvetően támogatott eszmékkel kifejezetten ellentétes gondolatokat is magukének vallanak. Ezért tartom nevetségesnek, amikor a balliberálisok magukénak neveznek szinte minden nagy alkotót, miközben a többségüket, ha igazán ismeri az ember, soha nem sorolná "balliberális" címke alá, pláne oda nem, amit ez a címke ma jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!