Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar társadalom tényleg...

A magyar társadalom tényleg ezen a szinten ragadt?

Figyelt kérdés

Nem vagyok balliberális. Egy nemesi származású, 14 éves, konzervativ, nacionalista, keresztyén vagyok, aki Adyhoz és Széchenyihez, esetleg Zrínyihez hasonlóan felhozná a kényes témát.

Tehát, az a bizonyos szint: műveletlenség, tanulatlanság, kulturálatlanság egy kis bunkósággal keverve.

Nagy kedvenceim, a baloldal, akik Esterházy Pétert, Spiró Györgyöt és Petri Györgyöt tudhatják magukénak. Ha megkérdezem, hogy miért nincs ma Magyarországon jobboldali beállítottságú író, akkor az a válasz, h

2015. dec. 26. 16:37
1 2 3 4 5 6
 41/53 A kérdező kommentje:
*hanem a maguk által műveltnek mondott baloldal műveletlenségét.
2015. dec. 29. 23:02
 42/53 A.C.A.B ***** válasza:

Jólvan, látom megnyugodtál egy kicsit. Abban egyet is értek, hogy a fiatalság nem jó úgy ahogy van, de jelenleg nem nagyon tudja senki, hogy hogyan lehetne hatni rájuk, mert tanárokra, nevelőkre és úgy összességében senkire nem hallgat a nagy részük. Egyedül talán az internetre, de azt pedig nem lehet már nagyon korlátozni.

A bal oldalról pedig annyit, hogy hidd el, ott is vannak művelt emberek, de pont ezért lehet, hogy nem hallassz sokat felőlük, mert nem reklámozzák magukat. De például ott van Gyurcsány Ferenc is. Róla sokat hallhatsz. Én egyáltalán nem vagyok Gyurcsánypárti, de hidd el, ő is művelt. Bár néha szereti kiborítani az embereket, de ezzel csak a figyelmet hívja fel magára általában. Nade visszatérve a témára, nem csak a bal oldalon vannak magukat műveltnek mondó, amúgy műveletlen emberek. Minden más pártnál is legalább annyi van, mint a bal oldalnál, csak manapság divat lett a baloldalt szidni. Ennek lehet, hogy van alapja, de ez már túlzás, amit a mai kormány művel. Egyfolytában azt lehet hallani, hogy ,,bukott baloldal'' meg egyebeket. Ennek csak az az értelme, hogy kitalálnak könnyen megjegyezhető kifejezéseket, amiket beleerőszakolnak a közvéleménybe azzal, hogy minden második plakáton ezt látni. Az emberek többsége ezt el is hiszi, de ez csak a kormánynak jó, mert így őt fogják támogatni. Ott van pl a közszolgálati média. Semmi mást nem lehet hallani, csak a fideszt mindenhonnan. A reklámadó is nagyrészt csak az rtl ellen volt, mert a tv2-t már korábban megvette a kormány. Így az ember mástnsem hall, csak, hogy milyen rossz a baloldal. Ez viszont hangsúlyozom nem feltétlenül igaz. A baloldal idején például voltak magánnyugdíjpénztárak, vagy több kulcsos adórendszer, csak, hogy párat említsek. Ez mind jó volt, de most már semmi nincs belőlük. A dolog nem ilyen egyszerű, hogy az összes baloldali, vagy legalábbis nagy részük ostoba. Nekem például több művelt baloldali ismerősöm van, mint művelt jobboldali (konkrétan fideszes). De mondom, én független vagyok (és ezt nem úgy értem, hogy a magukat függetlennek nevező kis pártokhoz tartozom)

2015. dec. 30. 13:10
 43/53 A kérdező kommentje:

Na igen, ez is egy gond.

A mi oldalunkon jobban észlelem a műveletlenséget (illuminati, a Soros-bohóc). Azért, mert jobboldalról több embert ismerek.

A mai baloldallal nem értek egyet, de a Kossuth-féle az jobb.

Ha már a polgár-paraszti viszony: kellett volna egy közép oda is, mert ha nincsenek parasztok, akkor nincs mit enni. Ha nincsenek nemesek, nincs pénz; ha nincsenek polgárok, ninc kereskedelem.

Volt is ilyesmi vonala '48-nak (Petőfi kicsit hasonlít rá, talán a nemességet nem eltörölni akarta, csak a különleges jogai(n)kat, bár az a nemesség végét is jelenti, de a paraszti-polgári rétegnek mindenképpen jobb, és az a kettő fontosabb volt nálunk).

2015. dec. 30. 13:40
 44/53 A.C.A.B ***** válasza:

Azért én nem értek egyet teljesen a Kossuth-féle baloldallal sem, mert például ő hozta létre annak idején a Honvédelmi Bizottságot, ami irányította nagyrészt a harcokat, de ezt a bizottságot ha jól tudom hivatalosan nem ismerték el az illetékesek. Tehát ha úgy vesszük átvette a hatalmat amihez elvileg az akkori törvények szerint akkor lett volna joga, ha elismerik a bizottságot. Persze nem mondom, hogy ez rossz volt, csak azt, hogy Kossuth baloldala sem volt tökéletes. Azon pedig már meg sem lepődöm, hogy sok jobboldali ismerősöd van. Hidd el, az a jobb oldal sem tökéletes, amelyiknek az elnöke falujában stadiont, kisvasutat és kisrepteret építenek úgy, hogy előtte semmi nem volt ott.

Azt is írtad, hogy a nemesek nélkül nem lett volna pénz. Ha jól olvastam, korábban arról is írtál, hogy milyen jók voltak a korabeli reformok. Nos a kettő ellentétben áll egy kicsit egymással, mert a reformok egyik lényege a nyugaton akkor már viszonylag elterjedt egyenlőség volt, azaz, hogy ne legyenek nemesek, jobbágyok és polgárok, hanem mindenki egyenlő legyen és így köztársaság és demokrácia alakuljon ki. Konkrétan lehet, hogy ezt nem így tanítják, de az ekkori európai történelemben az figyelhető meg, hogy a reformok általában maguk után vonták a köztársaságot, még ha egy kis időbeli eltéréssel is. (Persze ott van kivételnek Anglia, ott alkotmányos királyság lett, de sokban az sem különbözik a köztársaságtól). Ha pedig esetleg nem lett volna itt köztársaság, akkor is földosztást akartak az akkori emberek, aminek következtében a nemesség úgyis elvesztette volna a szerepét szép lassan.

Ezen kívül még azt ajánlom minden rosszindulat nélkül, hogy manapság már ne hangsúlyozd túlzottan, hogy voltak az őseid közt nemesek. Ha nem kerülsz vezető beosztásba, a munkatársaid nem szívesen hallgatnák, hogy a te családod nemesi család, meg minden, mert manapság egyenlőség van. És az emberek többsége nem is viselné ezt el feltehetőleg. Ha pedig vezető beosztásba kerülsz, akkor pedig azért ne mondogasd, mert így az alkalmazottaid nem fognak szeretni. Jobb egy olyan főnök, aki nem hangsúlyozza, hogy ő nemesek leszármazottja. Persze lehetsz rá büszke, de a magad érdekében mondom, ne nagyon híreszteld. Legalábbis ne túlzottan. Nekem is van az őseim közt valamilyen osztrák gróf, ezt mégsem tudja senki. (Igaz, a gróf fia, akitől a családom egy része származik nem volt törvényes gyerek, de attól még van, mégsem híresztelem, pedig megtehetném. Én személy szerint sokkal büszkébb vagyok arra, hogy nagyrészt egy egyszerű falusi családból származom!)

2015. dec. 30. 20:23
 45/53 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig minden választ, de amiket olvastam azokról az jön le, hogy elég jól képben vagy a témában.

Ma Magyarországon nincs se jobb se bal oldal. Balosok többsége nyugdíjas, akik tojnak arra hogy mi lesz 20-30 év múlva az országgal. (ezért is van még szavazó tábora az MSZP-nek és Gyurcsánynak.) Az állítólagos jobb oldali Fidesz tagjai ugyan azokon a komcsi eszméken nevelkedtek, mint az MSZP. habár a Jobbik miatt egy kicsit kezdtek ellépni a jobb oldal irányába, de még mindig nem a jobb oldaliság az alapja a Fidesznek. A Jobbik pedig szimplán kihasználja a magyarok fusztráltságát és önbizalom hiányát. Érzelmekre alapozza a politikáját. A legtöbb magát jobb oldalinak tartó ember nem más mint összeesküvés elméleteket hívő, fusztrált szerencsétlen, akik számára csak az a magyar aki hisz ezekben az összeesküvéses marhaságokban. Szóval nincsenek igazi képviselői egyik oldalnak sem.

2016. jan. 4. 15:22
 46/53 anonim ***** válasza:

Cigány, aki közmunkával gazdagodott Meg? :DDD

Bele sem gondolok inkább, hogy ha nála ez számít gazdagságnak, akkor mi lehetett előtte...

Szerintem ezt benézted.Mert az az igazság, hogy közmunkából, ha kétszer szülik meg, akkor sem lesz gazdag!

2016. jan. 5. 22:41
 47/53 A.C.A.B ***** válasza:
46-os, én inkább úgy mondanám, hogy az a cigány aki közmunkából gazdagodott meg, egyszerűen tud úgy lopni, hogy ne vegyék észre. :) Ez az államnak is jó, mert felhozhatja példának azt a bizonyos cigányt, hogy milyen jó a közmunka, a cigánynak is jó, mert gazdag lett. (igaz, valójában a lopásból, de papíron közmunkából) Tehát mindenki jól jár. Legalábbis ezt hangoztatják manapság, valójában viszont megint az átlagember jár rosszul, akitől loptak. És sajnos mi vagyunk az átlag, akit vagy a cigány (tisztelet a kivételnek, mert az is van eleg sok) vagy ha nem ő, akkor az állam lop meg.
2016. jan. 5. 23:29
 48/53 anonim ***** válasza:

ACAB

te valami hihetetlenül buta és felszínes ember vagy

2016. jan. 6. 02:05
 49/53 anonim ***** válasza:
De mit tud lopni közmunkán a cigány? Szemetet utcaseprés közben? Vagy avart, miközben árkot ás?
2016. jan. 8. 18:58
 50/53 A.C.A.B ***** válasza:
Félreértettél :) én nem úgy gondoltam, hogy a közmunkából lop, hanem úgy, hogy máshonnan, pl vasat, rezet, egyebet, és a közmunka csak egy ürügy amire ráfogja, hogy abból lett pénze. Ha a lopást nem is sikerül rábizonyítani még mindig mentegetőzhet azzal, hogy ő dolgozik
2016. jan. 8. 23:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!