A magyar társadalom tényleg ezen a szinten ragadt?
Nem vagyok balliberális. Egy nemesi származású, 14 éves, konzervativ, nacionalista, keresztyén vagyok, aki Adyhoz és Széchenyihez, esetleg Zrínyihez hasonlóan felhozná a kényes témát.
Tehát, az a bizonyos szint: műveletlenség, tanulatlanság, kulturálatlanság egy kis bunkósággal keverve.
Nagy kedvenceim, a baloldal, akik Esterházy Pétert, Spiró Györgyöt és Petri Györgyöt tudhatják magukénak. Ha megkérdezem, hogy miért nincs ma Magyarországon jobboldali beállítottságú író, akkor az a válasz, h
Balodali költő volt Ady például.
Az arisztokrácia... Kicsit örülök, hogy nem emelkedtünk fel bárói rangra sem. A XIX. sz.-ban Széchenyin kívül alig tudok értelmeset mondani. A mi falunkban 30 kisnemesi család volt, ebből 2 volt gazdagabb - egyik a miénk.
(Esterházy Péter vagy, 59-es?)
En is arisztokrata voltam.
De mar elmult.
Tisztelt Trurl!
A lelki gazdagságként értelmezett nemesség nem egyenlő azzal a nemességgel, amilyenek a mi őseink voltak. Én nem értek egyet velük, így Veled sem.
Viszont a Te szavaid a lelki nemességről igazak és szépek. Egy nemesi leszármazottnak erre szüksége lenne.
Üdv.
Nagyon böszme Feri!
Az általad említett törvényt ismerem. Megszünteti a magyar nemességet, de ez nem változtat azon, hogy még dédnagyapám nemesember, kisbirtokos volt egy dunántúli faluban. A családi örökséget nem tagadom, és nem is tagadhatom meg. Így a helyes megfogalmazás nem a nemesi származású, hanem a nemesi leszármazott lenne. (Ezt tudtommal már egyszer leírtam, elnézést, ha nem).
Elnézést a figyelmetlenségért. Üdv.
60-as!
Téged mintha már láttalak volna egyszer. Te vagy az a felhasználó, aki Amerikából ír?
(Mindenesetre, jól látható, hogy mind Trurl, mind a 60-as arisztokrata-utód.)
A kérdés viszont nem arról szól, hogy nemes vagy nemesi leszármazott. Hanem arról, hogy a magyar társadalom miért ilyen? Itt a GYIK-en csak a lepontozás, személyeskedés és az egymásra mutogatás megy.
Így ne csodálkozzunk, ha nem lesz egyszer sem normális kormányunk.
Akár így is megkérdezhetem:
Miért nem alakul ki egységes polgári réteg Magyarországon.
Tőled, 60-as, ha tényleg Amerikából írsz, megkérdezhetem, hogy a Te jelenlegi országodban is így van? Mik a tapasztalataid?
Üdv.
Egy kis kitérő:
Adyt nem azért hoztam fel, hogy szereted-e, hanem mert valaki írta, hogy vannak még baloldali írók és költők. Most mondhattam volna József Attilát vagy Radnóti Miklóst is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!