A magyar társadalom tényleg ezen a szinten ragadt?
Nem vagyok balliberális. Egy nemesi származású, 14 éves, konzervativ, nacionalista, keresztyén vagyok, aki Adyhoz és Széchenyihez, esetleg Zrínyihez hasonlóan felhozná a kényes témát.
Tehát, az a bizonyos szint: műveletlenség, tanulatlanság, kulturálatlanság egy kis bunkósággal keverve.
Nagy kedvenceim, a baloldal, akik Esterházy Pétert, Spiró Györgyöt és Petri Györgyöt tudhatják magukénak. Ha megkérdezem, hogy miért nincs ma Magyarországon jobboldali beállítottságú író, akkor az a válasz, h
Egy nemesi származású, 14 éves, konzervativ, nacionalista, keresztyén vagyok,
Köszönjük bélám! Fejezd be az ovit és ha suliba kerülsz megbeszéljük értelmesen :)
*akkor az a válasz, hogy mi jobboldaliak tanulatlanok vagyunk. Kérem szépen, az a tanultság, hogy "Így gondozás a magyarodat!", "Jönnek a [...] mélymagyarok, jönnek a [....] sz*rból" és "Zakatol a Szentcsalád, Isten tömi (!) Máriát"?
Szerintem nem. Ezt úgy hívják, hogy ostobaság. Nemcsak azért, mert nacionalista vagyok, hanem azért is, mert egy író, költő nem használ ilyen szavakat! Egy polgár nem használ ilyen szavakat! Egy művelt, tanult ember nem használ ilyen szavakat!
Ezek után azok a baloldaliak, akik a fent említett embereket szeretik, ne érveljenek azzal, hogy ők tanultak.
Szeretném leszögezni, hogy ma Magyarországon a baloldal alapvetően liberális. Az igazi baloldal, a kommunisták a mai szélsőbal.
Kitárgyalom a jobboldalt is:
". Egy nemesi származású, 14 éves, konzervativ, nacionalista, keresztyén vagyok"
Azaz halmozottan hatranyos helyzetu.
A nemesi származású: a nemesi leszármazott jobban megfelelt volna.
De! Az apai felmenőim Székelyföldről vándoroltak be a mai Magyarország területére, és nemességet szereztek. Egyszerű kisnemesi vonal, nem emelkedtek fel az arisztokráciába.
Ha olyan nehéz elhinni, hogy a dédszüleim inkább maradtak itthon, mint elmenekültek, akkor mondhatok egy másik példát? Gróf sárvár-felsővidéki Széchenyi Zsigmond. De Jeszenszky Géza is nemes. És Medgyessy is.
Neked 14 évesen nem inkább lázadoznod kéne a fennálló, korrupt, társadalmi rend ellen ahelyett, hogy éljenzed?
Magyarországon már a fiatalok sem normálisak?
Jobboldalon pedig két tábor van:
Jobbik és Fidesz. Kezdem a rosszabbal:
A jobbikosok alapvetően egy életre lejáratták a magyar nemzeti érzelműeket. Nem olyanok, mint Horthy Miklós, Wass Albert, hanem a folytonosan rettegő, rikácsoló sváb nénikre emlékeztetnek.
Nem az a lényeg nekik, hogy a magyarságnak jobb legyen, hanem az, hogy lehessen zsidózni egy jót. És szerintük ők az igaz magyarok.
"A magyarság nem kalapdísz" Gárdonyi Géza szavai jó irány, kedves jobbikosok.
Ha már az irodalomtól volt szó: nyomatják szegény Wass Albertet, mert azt olvasták róla, hogy romángyűlölő. (De nem az.) Alapvetően Wass egy nagyon jó író, aki Adyhoz hasonlóan tud üzenni a művei keresztül.
Ha a jobbikosok Wasst emlegetik, akkor legyenek szívesek olvasni is tőle.
A jobbikos helyesírása és fogalmazása: mire kibogozom a lényeget, nyugdíjba megyek.
És az általuk képviselt zsidózás. A kis zsidó kereskedő, idősb ismerőseim emlékei alapján, kedves emberek voltak, ha meggazdagodtak is tudtak olyannak maradni. A gazdag zsidót ne említsük egy lapon az átlag zsidóval. Mondom ezt úgy, hogy akárhány zsidóval találkoztam, mind átvert és lopott. De egy kedvenc költőm, Radnóti Miklós, zsidó származású, és az a Szerb Antal is zsidó, akitől olvasni is fogok (még nem tettem meg, de tervezem).
Cigányügyben jó lenne elgondolkozni, hogy mik az okai a cigányproblémának. A szabolcsi cigány, ha elmegy dolgozni, kiváló gyári munkás, és a közmunka miatt is nem egy cigány lett gazdagabb. (Van ilyen). Én cigányból is többségében csak a kötekedő bél találkoztam, de van kivétel.
Fidesz:
Volt egy kérdés, hogy Fidesz-szavazóként mit gondoljon egy illető bizonyos dolgokról. A fideszesek is inkább gondolkozzanak, mint vakon kövessék Orbán Viktort.
Mindkét oldalon:
Megy a lepontozás, mert úgy könnyű, az anyázás, a káromkodás, no meg ha nincs érv, akkor "zeenútnyócév" (Vona Gábor ebben a stílusban beszél, Orbánnal egyetemben), "Kovácsbéla", "rászizmus, fasizmus".
Mondjuk kívülállóként vicces is lehetne, ha nem politikusokról lenne szó.
"akkor az a válasz, hogy mi jobboldaliak tanulatlanok vagyunk."
nem... azért nem ismersz jobbos írókat, mert a baloldali véleményterror úgy nyomta le az emancipációt a társadalom torkán, hogy te érezd magad rosszul, ha az utolsó csövesnél jobban mersz élni a társadalomban
"Szeretném leszögezni, hogy ma Magyarországon a baloldal alapvetően liberális."
a baloldal alapvetően demagóg, nem sok köze van a liberális eszmékhez
azt fújod, amit a baloldal elvár tőled, hogy szégyelld magad, mert sikerre vágysz, mert azt mered elvárni, hogy az elvégzett munkának jutalma lesz
közismertebben megfogalmazva ez kb az a témakör amikor "hogy épülhetnek stadionok amikor eü meg oktatás meg éhezés stb..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!