Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar társadalom tényleg...

A magyar társadalom tényleg ezen a szinten ragadt?

Figyelt kérdés

Nem vagyok balliberális. Egy nemesi származású, 14 éves, konzervativ, nacionalista, keresztyén vagyok, aki Adyhoz és Széchenyihez, esetleg Zrínyihez hasonlóan felhozná a kényes témát.

Tehát, az a bizonyos szint: műveletlenség, tanulatlanság, kulturálatlanság egy kis bunkósággal keverve.

Nagy kedvenceim, a baloldal, akik Esterházy Pétert, Spiró Györgyöt és Petri Györgyöt tudhatják magukénak. Ha megkérdezem, hogy miért nincs ma Magyarországon jobboldali beállítottságú író, akkor az a válasz, h

2015. dec. 26. 16:37
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
Kérdező ez a vita rangodon aluli.
2015. dec. 27. 16:27
 32/53 A kérdező kommentje:
57-es: miért is?
2015. dec. 27. 16:35
 33/53 A kérdező kommentje:
A mai magyar fiatalság húsz év múlva felváltja az itt írogatókat. De ha ezt látják, akkor ezt is fogják megszokni.
2015. dec. 27. 16:36
 34/53 anonim ***** válasza:

"Mondom ezt úgy, hogy akárhány zsidóval találkoztam, mind átvert és lopott."

14 évesen hány zsidóval találkoztál te?

Nagy élet tapasztalatod lehet!

2015. dec. 28. 02:12
 35/53 anonim ***** válasza:

Lehet hogy már mint kiscsoportos óvodás a csúnya zsidók áldozatává vált

Meglopták ,becsapták és tönkretették az életét

Ezért árad soraiból ez a sok keserűség 😃

2015. dec. 28. 04:46
 36/53 A kérdező kommentje:

4-el.

De ha beleszámít: ismerek egy kikeresztelkedettet is, ő nem olyan, mint a többi.

Visszatérhetnénk a témához?

2015. dec. 28. 16:16
 37/53 anonim ***** válasza:
Nem ,mi tovább léptünk csak te ragadtál le ezen a szinten .
2015. dec. 28. 16:38
 38/53 A.C.A.B ***** válasza:

Na ha te írhatsz oldalakat, akkor én sem fogom kímélni magam. Először is, ha valóban 14 éves vagy, akkor:

1. Nem vagy érett ahhoz, hogy politizáljál (ezt alá is tudom támasztani. Nézd vissza az írásaidat. A teljes össze-visszaság látszik rajta.)

2. Lehet, hogy azt gondolod magadról, hogy művelt vagy. Hidd el nekem, nem vagy az. Egyáltalán nem. Dobálózhatsz te itt nagy nevekkel, mondhatod, hogy ilyen-olyan költőket olvasol, meg minden, de ettől te még semmit nem tudsz a műveltségről. Egy igazán művelt ember ugyanis nem azt hangoztatja mindenkinek, hogy ő művelt, hanem tudja mikor kell csöndben maradnia és mikor kell használnia a műveltségét, de semmiképpen sem dicsekszik azzal, hogy művelt.

3. Hol jössz te ahhoz, hogy kritizáld a fiatalságot, mikor magad is közéjük tartozol? A mai fiatalságot nem lehet, csak úgy kedved szerint formálni. Mi is tdjuk, hogy 20 év múlva ők veszik majd át a mostani helyeket. Azt viszont beláthatnád, hogy hatni nem igen lehet rájuk (megjegyzem rád sem, te is csak a magad igazát hajtod). Ha viszont ők lesznek mondjuk kormányon, akkor te jobban tennéd, ha ebben a korban kapcsolatokat építenél, amiből később hasznod lesz, nem pedig hangoztatod a nézeteidet, hogy a mai fiatalság rossz, mert ekkor nem lesz még barátod sem. Sőt elviselni sem fognak sokáig a környezetedben. Tudod a túlművelt embereket nem nagyon szeretik sehol. (Túlművelt alatt azt értem, aki csak azt óbégatja mindenhol, hogy ő jobb, tanultabb, stb. mindenkinél.)

4. Szóval, ha tényleg 14 éves vagy én nem hiszem azt el, hogy annyira értenél minden költőhöz. Ha pedig igen, akkor a reál tárgyakból lehetsz rossz. Ha tévedtem, bocsánat. Na de lényeg a lényeg, az ország nem a költők, írók és egyéb nagyravágyó munkakerülők úgymond hatásától fog előrelépni, hanem a minőségi oktatási rendszertől, ami jelenleg nem minőségi, hanem KATASZTROFÁLIS. És itt nem csak a mérnök, doktor és egyéb képzésekre gondolok, hanem a szakmunkásképzésre is. A mai világban nincs szükség költőkre. Nagyrész úgysem olvassa őket senki. A tömegmédia átvette a szerepüket. Manapság a tv, internet éri el azt a hatást, amit régen a költők. (És ez nyilvánvaló)

5. Tedd félre a versesköteteidet és egyéb világmegváltó írásokat is. Mondok én neked szívesen jobb oldalhoz közelálló, népekre hatni akaró irodalmi eposzt szívesen: mein kampf. Művekből bőven akad, csak keresni kell, de semmit nem lehet megoldani velük. Ady Endrét például pontosan ezért gyűlölöm. Gimnáziumban folyamatosan azt kellett hallgatnom, hogy milyen nagy zseni, meg miegymás volt. Hát nagyon nem volt az. Ha létezne olyan ember, aki képes leírni, hogy mire van szüksége egy országnak, akkor én behódolnék neki! De ilyen nincs. Vannak, akik megpróbálnak tenni azért, hogy legyen változás (ezek a politikusok. Azt most hagyjuk, hogy ezek a változások jók-e vagy nem). És olyanok is vannak, akiknek csak a szája nagy, hogy mit kellene tenni. Ezek a költők. Hiába mondják nekem, hogy nagy ember volt pl. Ady, szerintem egyszerűen gyáva volt, mert nem tett semmit, csak szidta a magyarokat. Ellenben például Petőfivel, aki harcolt is az országért. Én nem akarok megsérteni senkit azzal, hogy gyávának nevezem Ady Endrét, de beszélni bárki tud, tenni valamit már nem mindenki.Egyszóval arra akartam utalni, hogy Adyt ne ememlegesd ugy, hogy sokat tett, mert nem tett semmit. A saját kortársai sem szerették, ez köztudott. Ezt persze szeretik azzal magyarázni, hogy az emberek nem voltak elég érettek, hogy megértsék. Lehet, de ha valaki azt akarja, hogy meg is értsék amit mond, akkor talán neki kellene alkalmazkodnia a többi pár millió emberhez, és nem pedig a pár millió embernek hozzá.

Másodszor pedig a politikai pártok rendszeréről láthatóan fogalmad sincs, már ne is haragudj. Csak azt tudom elképzelni, hogy a szüleid példáját követve szidsz itt mindenkit, aki nekik nem szimpatikus. Ismétlem, 14 évesen nincs olyan életfelfogásod még, amit egész életedben követni fogsz. Persze erre van egy kivétel, méghozzá ha valaki valamilyen befolyásos ember fia és mindig a legjobb iskolákba, esetleg magániskolába járt. Nagyon remélem, hogy nem ilyen vagy. Ezek a gyerekek lesznek ugyanis általában később apjuk utódjai, miniszterek, stb. de semmi új ötlet nincs bennük, mert a szüleik már gyerekkorukban beléjük nevelték az ,,elveiket".

Harmadrészt nem tudom, hogy megértetted-e a mondanivalómat így 14 évesen, de remelem igen, megpróbáltam érthető lenni. Remélem most nem az következik, hogy egy -ismétlem az előttem írót- ,,második felvonásban'' kielemzed sorról sorra az itt leírtakat, és ahol tudsz ott kötsz belém. Persze megteheted, én szívesen vitatkozom, de ez csak arra lenne bizonyíték, hogy tényleg nem értettél meg.

A politikai pártokat amúgy teljesen úgy látod, mint egy gyerek. Én nem tartozom egyik párthoz sem, mert teljesen egyikkel sem értek egyet. A jobboldalban például az a rossz, hogy mindenhova a saját embereiket pakolták oda, de jó is van benne, például, hogy elhárították a migránsokat (megjegyzem itt is tudnék mit kritizálni, de már így is sokat írtam) a baloldalban is vannak jó dolgok, de ők például beengedték volna egész szíriát mindenestül. Ez viszont nagyon rossz lett volna. Ott van még a jelentősebb pártok közül a szélsőjobb. Én személy szerint ehhez állok a legközelebb, de nem értek ezzel sem egyet, méghozzá pontosan a zsidózás és cigányozás miatt. Ezt nagyon rossznak találom, de mindegy. De jó benne viszont, hogy a hazaszeretetre is felhívja a figyelmet, ami a mai világban már nem akkora érték sajnos mint régen. Az pedig, hogy a szélsőjobbhoz érzem magam közel, nem jelenti azt, hogy pl fasiszta lennék, vagy fajgyűlölő, mert egyik sem vagyok. És Wass Albertet sem hangoztatom sehol, sem semmilyen más híres politikust. És lehet, hogy meglepő, de nem érzem magam többnek senkinél. Én nem származom nemesi családból. Katolikus vagyok, ha ez számít. Azzal sem értek egyet, hogy nőnie kellene a polgárságnak. Magyarország legjelentősebb természeti kincse a föld. Nem a polgárságot kellene növelni, hanem a földművesek számát (részben. Részben meg meg sok minden másét, például a mérnökökét, és a szakmunkásokét)(félre ne értsd, ez csak egy példa volt, nem konkretan arra gondoltam, hogy most mindenki menjen traktorosnak, csak azt mondom, hogy a városiakon kívül is van bőven munka). Végül pedig azt hadd kérdezzem meg, hogy református létedre, hogy szeretheted ennyire Adyt, aki nem hitt Istenben, szeretőket tartott, rombolta a saját egészségét és még sok ocsmány dolgot művelt?

2015. dec. 29. 19:21
 39/53 A.C.A.B ***** válasza:
Még mindig én vagyok. Csak annyit akartam még, hogy bocs a helyesírásért, de tabletről nehéz ennyit írni hibátlanul.
2015. dec. 29. 19:30
 40/53 A kérdező kommentje:

Itt a baj.

A nemzeti érzés nem egyenlő a politikával. Ezt képesek vagyunk összekeverni.

Ady mindennap Bibliát olvasott, de tény, hogy szeretőt tartott.

A többi érthető, és tudom, hogy még fogok e tekintetben változni (itt most az össze-visszaság miatt mondom: szóhasnálat). A "politikai" (mint mondtam, nem az) elveim nem változnak.

Wass nem politikus, hanem író volt. (Lehet, hogy Te Nyirővel kevered)

Nem a saját műveltséget hangoztattam, hanem a maguk által műveltnek mondott baloldalt. Egy művelt ember nem érzi magát elég műveltnek, többet akar. Ha a mondandómból nem ez jött le, akkor bocsánat.

A polgárság mellett természetesen a parasztságot is kell növelni (ezt már nem mertem leírni).

A mai fiatalság kritizálása jogos, de remélem, hogy meg fognak változni. Ezt nyilván nem hangoztatom mások előtt.

Én pedig telefonról írok, és tudom, hogy nehéz, ráadásul az írásjavító is az agyamra megy.

(A reál tártyakból nem vagyok a legjobb, csak szimplán 5-ös. A matematika az nekem könnyű, csak a figyelmetlenség. A humán tárgyak érdekelnek. Ami nem, és abból nem is vagyok tökéletes: informatika)

2015. dec. 29. 23:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!