Mit gondoltok a halálbüntetésről?
Bevezetnétek hogy legyen halálbüntetés?
Szerintem jó dolog lenne, bár nem minden esetben.
Ha például egy ember aki már több embert is meggyilkolt vagy éppen az egész családot, és kiderülne hogy egy elmebeteg idióta (orvosi vizsgálat, pszichiátria) akkor meg lehetne ölni, mert ha leülne 10-20-30 évet és kijönne, akkor is ugyanilyen maradna.
Más gyilkosságoknál csak néhány esetben alkalmaznám (esettől függően), olyankor inkább jópár kemény munkára ítélném a bűnöst, mondjuk kőfejtőbe küldeném és tényleg csak annyi ételt kapna ami szükséges neki és nem fogy le.
Egy gyilkosság lehet sokféle, ha látta valaki közületek a Két férfi a városban című filmet, talán jobban elgondodik a dolgon. Én ott például nem ítéltem volna halálra a főhőst.
Jobb ötletem van:
A gyilkosokat, tolvajokat, uzsorásokat és társaikat életük végéig kemény fizikai munkának kell alávetni. Egy hétre kap egy szelet kenyeret és egy liter vizet, éjfélig munka, másnap hajnali háromtól folytatódik. Aludni a földön, fűtetlenül, ruha mosatlan vègig, egy ing és egy gatya.
Jobb a halálbüntetésnèl.
Támogatom. Most azontúl, hogy kinek a pénze vész oda egy rab elszállásolásához, nem-e lenne jobb a rabnak is a halálbüntetés? Már ha az élete értelmetlen.
Mert igen, a börtönben is megvan az élet értelme. Biztosítanám az elítéltek továbbtanulási lehetőségét, művelődését, ahogyan a kötelező munkára fogásukat is.
Illetve talán választás elé is tehetnénk őket, ha olyan súlyos bűnt követtek el: Életet végéig börtön, munka és szabadidő más javára, vagy kegye halál?
"kiderülne hogy egy elmebeteg idióta (orvosi vizsgálat, pszichiátria) akkor meg lehetne ölni"
Ha jól tudom az elme beteg idiótákat, nem leültetni szokták hanem pszichiátrián kezeltetni, mert ők "betegek", bár valóban nekik is és nekünk is lehet úgy lenne jobb, ahogy mondod.
Bizonyos esetekben valóban megérdemelnék az elkövetők, pl.gyerekgyilkosságnál (nálam az abortusz is annak minősül).
Azonban ebben a végtelenül korrupt, féldiktatórikus országban isten őrizz, hogy bevezessék, mert jönnének a koncepciós perek, mint anno az 1950-es években.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!