Egy kis faluban lakom, nagyon ritkán megyek Pestre, miért mégis az én adómból finanszírozzák a BKV-t?
Az "igénytelen" emberek azért matadnak, mert azért a pénzértt, amit keresnek + a panelért amiben laknak, az agglomerációban ndm kapnának egy rendes házat.
Normális környéken (valaki említette Budaörsöt) biztos ndm.
Hitelt persze lehet felvenni, de én kérek elnézést azok nevében is, akik nem akarnak eladósodni.
ui: Némely szó alatt hullámos piros vonal keletkezett. Bocs, telefonról írok.)
#32:" igényes ember ott egyébként sem matad meg."
Ez egyszerűen butaság. Kinek mi az igénye? Vannak Budapestnek csodás részei, és vannak rosszabbak - mint ahogy van élhető falú és haldokló lepratelep is.
A szemedben akkor én igénytelen vagyok, pedig vannak igényeim, csak mások mint neked. nekem az az igényem, hogy ha étterembe akarok menni, akkor ne 30 km-t kelljen autóznom amíg elérem az egyetlen nyitva tartó kifőzdét, hanem kedvem szerint választhassak a különböző stílusú éttermek közül, ahonnan aztán kényelmesen hazasétálhatok. Igényem, hogy ha szabadidőmbe moziba, színházba, koncertre szeretnék menni, akkor bármelyiket tucatnyi lehetőség közül választhassam ki, hogy ha nem tetszik az egyik hentes árúja, akkor át tudjak menni a másikhoz, hogy ha nincs kedvem főzni, akkor gyakorlatilag bármilyen ételt házhoz tudjak rendelni, hogy ha orvoshoz kell mennem, akkor ne azt várjam, hogy a hét melyik napján jön a háziorvos a lakhelyemre, hanem csak a kerületen belül fél tucat orvoshoz mehessek, a hét bármely napján, a gyerekem a számára legmegfelelőbb iskolát választhassa, ne azt az egyet, ami elérhető, ha munkahelyet akarok váltani, akkor ezer lehetőség közül választhassak, és egyik se legyen 2 órás utazásra...
Nyáron 4 napot töltöttem egy csodaszép zempléni faluban. Tényleg szép, és az a 4 nap is remek volt. De én meg ott nem tudnék élni! kb. 800 fős lakosság, a faluban van két kis bolt, amik hol nyitva vannak hol nem, hetente egyszer jön egy autó amelyik cukrászterméket, és egy másik napon egy másik, amelyik húsárút árul, két éve nincs körzeti orvosuk, hanem hetente egyszer jön egy orvos, amelyik három falut lát el, a legközelebbi mozi Szarvason volt, alig 32 km-re. Iskola nincs, a gyerekeknek naponta 10 km-t kell oda vissza utazni a két faluval arrébb található iskoláig, az óvodában egyetlen vegyes csoport van, de várhatóan jövőre az is megszűnik...
Tudod mit, tedd az igényességedet a tornácra a muskátlik közé!
#33:
"Az "igénytelen" emberek azért matadnak, mert azért a pénzértt, amit keresnek + a panelért amiben laknak, az agglomerációban ndm kapnának egy rendes házat. " - Mivel jobb az agglomeráció egy külső kerületnél, mondjuk XV., XVII, XVIII. kerületnél? Azzal, hogy a BKK bérlet mellé még egy bérlet kell, és nem 20 perc alatt van valaki a belvárosban, hanem 2 óra alatt?
Öcsém tavaly 12 millióért adta el a 48 nm-es panelját. Ennyiért szerinted nem kap házat mondjuk Üllőn, Vecsésen, Gyálon, Dunaharasztin...?
És akkor a "vidékről" már nem is beszélek, ahol ennyiért sok helyen egy fél falut megvehetne.
#34 Öcsédnek szerencséje volt. A szomszédom már 3 éve árulja a 64nm-est - nem kamuzok, nem tudom mennyiért, gondolom 12-nél ő sem adná kevesebbért - de nem veszi meg senki.
Ő igényes (meg gazdag) ember, mert már rég el is költözött, csak néhanapján jár erre megvan-e még a kecó.
A vidéki árakkal valóban le voltam maradva egy brossurával. Utoljára talán 6 éve vetődött fel a gondolat, hogy Szigethalomra költözzünk. Akkor olyan 8 milliót kaptunk volna az 54nm-ért, és egy kis ház (és itt a kicsin van a hangsúly) 12 millába fájt volna a faluban. Akkoriban egy unokatesóm vett (hitelből) Szigetszentmiklóson egy lakást (azt hiszem házrésznek hívják az ilyesmit) szintén 12 milkáért, ami ugyan két szintes, de az alapterülete olyan kicsi, hogy "amerikai konyhás" a fogalom legrosszabb értelmében, ugyanis a nappaliban főz. Az "emelet" meg tulajdonképpen egy tetőtér, ami az alváson kívül semmire sem alkalmas.
Így aztán elment a kedvünk az egésztől. Látva a mai felhozatalt, a helyzet sokat javult ingatlanfronton.
Egyébiránt az ominózus válaszom csupán az előzőre replikált, elsődleges célja az "igényes ember" meghatározás kifigurázása volt, annak (helyesírási) hibáival együtt.
Az orvosi ellátást írta már valaki?
Mert az egészségügy helyzete épp elég sz... ő ... rossz mindenütt, de azért nem mindegy, hogy a 40°-os lázzal anyámhoz kihívott mentő 10 perc alatt itt volt. Pesten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!