Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egy kis faluban lakom, nagyon...

Egy kis faluban lakom, nagyon ritkán megyek Pestre, miért mégis az én adómból finanszírozzák a BKV-t?

Figyelt kérdés
Felőlem akár le is állhat. Mégsem fogják leállítani, max nekem adót emelnek.

2015. nov. 29. 09:39
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
100%
Pont a 151-es? :-D Az ország egyik legrosszabb kihasználtságú mellékvonala volt, csak ne sajnálgassuk már, hogy megszűnt. Egyébként épp, hogy 15 utas nemhogy vonathoz de még buszhoz is kevés! A vonat 100-150 utastól éri meg, a busz úgy 25-30-tól. Egyébként én egyszer utaztam rajta, akkor nem voltunk tizenöten összesen voltunk kb. öten.
2015. nov. 29. 10:46
 12/46 A kérdező kommentje:
13-mas. Nekem 17 ezer a havi bérlet ára. Ja és vasárnap egy db busz közlekedik.
2015. nov. 29. 10:56
 13/46 anonim ***** válasza:
70%

Koma, az ugye megvan, hogy az országot nagyjából Budapest tartja el?

[link]

A "bunkó pestiek" munkája nélkül kb kőkorszaki szinten élnétek Bivalyb.asznádon, meg Mucsaröcsögén.

2015. nov. 29. 10:58
 14/46 anonim ***** válasza:
94%

" Nekem 17 ezer a havi bérlet ára. Ja és vasárnap egy db busz közlekedik."

De az a busz nem is 2 km-t megy veled, és egy út költségét nem több száz, hanem jó esetben egy tucat utasnak kell kitermelnie.

Minek menne vasárnap több, ha azon az egy járaton is ülnek max 10-en?

A BKK naponta több százezer utast szállít - azért ehhez több kell mint egy busz.

De az alap: honnan veszed, hogy a te adódból finanszírozzák? Te, vagy a gyerekeid nem járnak/jártak iskolába, nem voltál még soha házi orvosnál, kórházba, ha ég a házad nem megy ki a tűzoltó, a busz mezőn át közlekedik, nem aszfalt úton...? Ezeket finanszírozzák a te adódból. meg az évi 80 milliárdból működő, mindenhol ingyen nézhető közmédiának csúfolt szennyet,meg az állami vezetők havi 3-4 millás fizetését, meg Viktor király várba költözésének 100 milliárdos árát, és még lehetne sorolni - de te csak fröcsögj a pestiekre, ha attól megnyugszik a picinyke háborgó lelked!

2015. nov. 29. 11:16
 15/46 anonim ***** válasza:
17%
# 16 El vagy ám szállva magadtól. Normális ember abba a zajba szmogba nem marad meg hanem elmenekül. Meg is látszik mikor kiszabadultok hétvégente csatatéré változik a vidék nyugalma.
2015. nov. 29. 11:27
 16/46 A kérdező kommentje:

Szerintem havi 30-40ezerFt/hó lenne a reális BKV bérlet ára. Ez a szolgáltatás ennyibe kerül. Máris nem lennének teli a BKV szerelvények, és így a járat számot is csökkenteni lehetne.

Amúgy már elegem van, hogy -pártszíntől függetlenül- évvége felé kiáll a főpolg.és sír hogy nincs elég lóvé meg leáll a BKV, mire az összes kormány úgy reagál, jól van rárakjuk az üzemagyag ezt a pusz pénzt. Tehát a vidékiekkel, akiknek ugye nincs választási lehetősége kifizettetik a zavartalan Főváros közlekedését.

2015. nov. 29. 11:30
 17/46 anonim ***** válasza:
37%
Oda nekik karácsonyra vagy 50 milliárdot
2015. nov. 29. 11:37
 18/46 anonim ***** válasza:
100%
"mire az összes kormány úgy reagál, jól van rárakjuk az üzemagyag ezt a pusz pénzt." - Miről beszélsz?
2015. nov. 29. 11:39
 19/46 anonim ***** válasza:
92%

# 19/21 Időpont ma 11:30

Még jó, hogy nem értesz semmihez, és úgy pofázol bele. Igazából érvelhetnék neked itt hosszan, de látszik, hogy totál fölösleges. Ha szerinted az jó megoldás, hogy kevesebben vannak a BKV-n, és senki nem tud eljutni dolgozni, akkor legyen így. Aztán majd meglátod, mikor a vasárnapi egyetlen buszodat is kiveszik, és kétszer annyi lesz a bérleted mint most, mert igencsak hiányozna Budapest és az agglomeráció által megtermelt "GDP" a kasszából.

2015. nov. 29. 12:40
 20/46 anonim ***** válasza:
100%

Én benne lennék, hogy a kistelepüléseken ne fizessenek adót. Miért is ne?

Ugyanakkor semmiféle támogatást sem adnék nekik, hiszen - a sok ingyenélő pestivel ellentétben - ott szorgos-dolgos jóravaló emberek élnek, akik könnyűszerrel megtermelik maguknak amire szükségük van.

Ha pedig neadjisten elveri a jég a termést, vagy aszály van, esetleg valamely zabolátlan folyó gondolja úgy, hogy körülnéz kicsit a faluban, hát majd nagyon sajnálkozunk, egy perces néma vigyázzállás az éhen haltak, vízbe fúltak emlékére, félárbocra eresztjük a Budapest-zászlót pár napra. Az élet meg megy tovább...

Remélem senki nem hiszi, hogy mindezt komolyan is gondolom! Csak annyira fárasztó már ez a "bunkó pestiek" vs. "sötét parasztok" örök-rangadó.

Az adókkal meg nem az a baj, hogy mire költik, hanem az, hogy mire nem.

2015. nov. 29. 12:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!