Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egy kis faluban lakom, nagyon...

Egy kis faluban lakom, nagyon ritkán megyek Pestre, miért mégis az én adómból finanszírozzák a BKV-t?

Figyelt kérdés
Felőlem akár le is állhat. Mégsem fogják leállítani, max nekem adót emelnek.

2015. nov. 29. 09:39
1 2 3 4 5
 1/46 anonim válasza:
31%
Azért hogy a budapesti nyugdíjaska ingyen terpeszkedhessen a metrón miközben viszi az unokát hamburgerezni a luxus nyugdíjából.
2015. nov. 29. 09:41
 2/46 anonim ***** válasza:
15%
Ezeket nem egyénre szabva állapítják meg, hanem felmérik a napi ingázásokat. Egyébként meg nem a nyugdíjasokon kell számonkérni, hogy most pl. a Széll Kálmán (volt Moszkva) tér átalakításánál miért kell hatalmas szökőkutat tenni egy forgalmi csomópontra és miért kell olyan parkszerű szigeteket kitenni, ahol az alacsony bozótost vagy le fogják taposni, vagy a normál karbantartásához folyamatosan kell kertészt biztosítani. Ezt tessék számonkérni a főpolgármestertől és felső irányítótól !!
2015. nov. 29. 09:49
 3/46 anonim ***** válasza:
96%
Mire alapozod azt, hogy a te adódból a BKV-t finanszírozzák és nem a falud működését?
2015. nov. 29. 09:53
 4/46 hollófernyiges ***** válasza:
97%
Azért, amiért a pestiek fizetik a te faludban az útépítést, óvodafelújítást meg a szociális segélyt. Közös állami kalap van.
2015. nov. 29. 09:56
 5/46 anonim ***** válasza:
24%
Ezt én sem nagyon értem , miért kell a jegy árába államilag pótolni. Nálunk nem jár 10 percenként busz valahogy mégis bevásárolunk a kutya nem foglalkozik vele ha én motorral vagy kocsival megyek miből tankolok. Nem pótol az állam bele. De hát a szavazatokat valahogy meg kell venni. Sokan laknak a fővárosban a falusiak ugyanúgy le vannak sz...a mint eddig. Mi majd le aszfaltozzuk magunknak az utat is mint ez az illető : [link]
2015. nov. 29. 10:00
 6/46 anonim ***** válasza:
59%
Arra azért ne vegyél mérget, hogy az adód a BKV-ba megy és nem pedig egyenesen valaki zsebébe.
2015. nov. 29. 10:02
 7/46 anonim ***** válasza:
91%

Egy pesti véleménye meg ez: egy nagyvárosban lakom, nagyon ritkán megyek vidékre, mégis miért az én adómból finanszírozzák az ottani volánbuszokat, hogy napközben 4-5 utassal tántorogjanak Hajnalröccsentő meg Szentpillantóplébánosi közt? A BKV-t legalább ki is használják, de faluhelyre gyakran még a legforgalmasabb buszokon is csak 15-20 utas van.

Felőlem a vidéki buszközlekedés akár le is állhat. Mégsem fogják leállítani max nekem adót emelnek.

Egyébként trollszagot érzek itt eléggé...

2015. nov. 29. 10:03
 8/46 anonim ***** válasza:
86%
Kunszentmiklós - Dunapataj útvonal mellett lakom , az lett bezárva.
2015. nov. 29. 10:27
 9/46 anonim ***** válasza:
93%
Még annyi hogy valóban nem volt tömve de ha a Bkv-t lehet pénzelni akkor talán azt is figyelembe lehetne venni hogy a itt falun hogy jutunk el a munkahelyre. Aztán ha a kis vonaton nem 50 -en voltak csak 15 en akkor annyian.
2015. nov. 29. 10:31
 10/46 anonim ***** válasza:
67%

"már leállította nálunk a Gy. Feri."

Na de Orbán Sohasem hazudtam Viktor újraindította, hiszen azt ígérte 2010-ben. Vagy nem?

[link]

Egyébként a Te adódból a Felcsúti stadion és vasút épült, a BKK az én adómból működik, pedig nem is járok tömegközlekedéssel, max. évi 1-2 alkalommal.

De van megoldás: gyere fel Pestre, és kedvedre buszozhatsz annyit, amíg úgy nem érzed hogy megkaptad az adód ellenértékét.

Ja, azt azért ne felejtsd el, hogy 10 000 Ft a havi bérlet, egy jegy pedig 350 Ft!

Kíváncsi lennék, mennyi adót is fizetsz te, ott a kis faluban"...

2015. nov. 29. 10:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!