Magyarországról menni kell? Ha igen, akkor hova?
A főnökünk ma sírt nekünk ebédkor, hogy hamarosan becsődölhet a cég és készüljünk fel a legrosszabbakra.
Az egyik munkatársam hangosan elkezdett kiabálni, hogy egy komplett idióta, aki 30 év alatt van és nem húz el az országból. Csak ketten ültünk az asztalnál 30 év alattiak, szóval valószínűleg személyesen nekünk szólt a dolog.
De hova mehetnék? Már az öngyilkosságon is egyre többet gondolkodom. Nincs semmi jövőnk. :((
"Nem mellesleg sehol máshol nem dobnak meg +2 havi fizuval puszira."
Ausztria nagyon drága ország.
Máshol simán magasabb a bérszínvonal és még olcsóbb ország is. Pl Hollandia.
Szóval a 13-14 havi fizetés nem puszi meg ajándék, hanem a jussod.
A bér ugyanis 14 felé van osztva....
egyébként szerintem ez csak egy szokásos rejtett Fidesz fikázó kérdés, ahol a sorok között van "elrejtve a titok"
márpedig az, hogy itt minden héten esténként jönnek a "nyugaton habzsi dőzsi van" meg "aki itthon marad az hülye"....mert élhetetlen ez az ország...csak most nincs bele írva, hogy a Fidesz miatt.
nekem van egy olyan érzésem, hogy ezeket a kérdéseket egyvalaki írja ki, és a válaszolók is sablonosan ugyan azt nyomatják...láblógatással több százezret félre tesznek, minőségi lakásokat bérelnek, és még egy kocsit is fenntartanak.
mondjuk a messziről jött ember azt mond amit akar egy anonim oldalon.
most én nem fogok neki állni példálózni, hogy mik a saját tapasztalataim, meg ismerőseimé, hogy a nyugati habzsi dőzsi mennyire fedi a valóságot, mindenki tapasztalja meg a saját bőrén :)
nálunk amúgy 3 műszakban egy gyárban 120-150 ezret simán meg lehet keresni, tudom mert dolgoztam jó sok gyárban már, na nem szalagmunkásként, de az ott dolgozókkal beszélgettem a béreikről.
most csak arra akartam reagálni, aki valami 70 ezret írt.
gondolom hasára ütött egy összeget, oszt jó van....
ja, és amúgy a kérdés kamu.
42#, ezt a "14 fele van osztva a fizetés" baromságot ugye te sem hiszed el! Egy holland alap meló ugyanúgy 1100-1200€ mint egy osztrák, csak ott nincs plusz 2 hónap. 😉
Egyébként Ausztriában pl alacsonyabbak az adók, van műszak pótlék és üzemanyagtérítés, ezek pl Németországban nem játszanak.
Az árak magasak?? Egy soproni 45-50nm-es panel havi bérlete olyan 350-400€. Bécsben ugyanez, csak nem panel kb 500€. Londonban meg havi 2-3000£.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!