Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sokan vannak, akik el akarnak...

Sokan vannak, akik el akarnak menni Magyarországról?

Figyelt kérdés
Ide írjanak azok az emberek, akik terveznek lelépni innen. Azok is írjanak, akik már leléptek. Mik a tapasztalataitok? Miért mentek el?
2012. nov. 25. 23:48
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
90%

Sokan; ezzel volt tele nemrég minden hírcsatorna, hogy soha nem volt még ennyi elvándorló, mint most.

Mi Finniába fogunk menni. Röviden: jobb éghajlat (mi a hideget szeretjük, nem bírjuk az itteni forró nyarakat), több és szebb természet (a városok is szinte beleolvadnak az erdőkbe), nyugodtabb emberek (csendesek, visszahúzódóak, de segítőkészek, és ha egyszer már megismertek, igen szívélyesek is, csak elsőre, idegenként zárkózottak), általában véve nyugisabb légkör, felvilágosultabb gondolkodás és életszemlélet (nem ennyire átpolitizált az élet, sokkal kevesebb az elvakult, zsigerből gyűlölködő fanatikus, nagyobb a nyugi).

2012. nov. 26. 00:06
 2/30 anonim ***** válasza:
67%
Én szeretnék Angliába költözni, csak előbb lediplomázom. Még másfél-két év körülbelül. Azért szeretnék elmenni, mert már éltem kint három hónapot, és hihetetlenül megtetszett, úgyhogy azóta erre gyűjtök. És megvallom férfiasan, nem szeretem Magyarországot, mert valahogy mindig kivűlállónak éreztem magam ebben a kelet-európai világban, úgyhogy el se tudnám képzelni magam, ahogy felnőtt életemet itt töltöm. Rossz helyre születtem, ennyi, van aki meg rossz testbe. Én legalább könnyebben tudok változtatni.
2012. nov. 26. 00:14
 3/30 anonim ***** válasza:
88%

"Miért mentek el?"

Most komolyan, szerinted?

2012. nov. 26. 00:20
 4/30 anonim ***** válasza:
12%
Azt kérdem a szaladgálóktól apjuk anyjuk nyugdíját ki fogja megtermelni?
2012. nov. 26. 00:31
 5/30 anonim ***** válasza:
100%

Mennék is, maradnék is. Nem tudom. Most hogy van állásom, mérséklődött ez a menni kéne gondolatom azért.

4 hónapot tanultam Belgiumban, én abba az országba szerelmesedtem bele teljesen. Egyedül az zavar, hogy azért színes bőrű is van ott bőven.

Világot látni mindenképp kell, mert jó móka, igaz, azt finanszírozni itteni fizuból nem lehet (általában semmit sem).

Gyakran azért eléggé fel van színesítve ez az egész de jó, leléptünk történet, de kétségtelen, ha az embernek egyszer csak nem kiürül hó végén, hanem gyűlik tovább a pénze, máris másképp látja a világot.

2012. nov. 26. 00:36
 6/30 anonim ***** válasza:
90%

Angliában élünk, bár letelepedni itt nem szeretnénk viszont a visszatérés is kétséges MO-ra. Bennem jó régóta megvolt a mehetnék, főleg a világot látni, más kultúrát is megismerni munkálkodott bennem, de erre korábban nem volt partner.

Aztán én abban is biztos voltam hogy nem akarok évtizedekig lakáskölcsönt nyögni, inkább megpróbálok kitörni az otthoni mókuskerékből.

Itt nagyon sokat fejlődtem szakmailag/nyelvtudásilag, sok hasznos kapcsolatra tettem szert, mégis inkább egy lassabb életritmusú déli országba vágyom.

2012. nov. 26. 05:14
 7/30 anonim ***** válasza:
88%

Most igazán sokan:

[link]

2012. nov. 26. 05:50
 8/30 anonim ***** válasza:
4%

"Azt kérdem a szaladgálóktól apjuk anyjuk nyugdíját ki fogja megtermelni?"

Majd az itt maradók. A disszidálás lényege épp az, hogy szarjuk le anyánkat, apánkat és a hazánkat. Tenni ne kelljen értük semmit, csak szaladni a vak világba és élősködni hol itt, hol ott.

2012. nov. 26. 05:55
 9/30 anonim ***** válasza:
50%

"2025-ig fenntartható a jelenlegi szinten a nyugdíjrendszer, így nem tűnik indokoltnak a változtatás - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára." 2012 augusztus

2012. nov. 26. 07:27
 10/30 anonim ***** válasza:
95%

Adsz munkát, vagy csak a pofád nagy?. Amíg nincs munka az országban, addig értelmetlen a kérdés.

2012. nov. 26. 07:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!