Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sokan vannak, akik el akarnak...

Sokan vannak, akik el akarnak menni Magyarországról?

Figyelt kérdés
Ide írjanak azok az emberek, akik terveznek lelépni innen. Azok is írjanak, akik már leléptek. Mik a tapasztalataitok? Miért mentek el?
2012. nov. 25. 23:48
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

"Azt kérdem a szaladgálóktól apjuk anyjuk nyugdíját ki fogja megtermelni?"

Ugye nem gondolod, hogy kintről olyan nehéz támogatni a hátramaradt szülőket? Csak havi 200 eurót hazaküldesz és már jobban élnek a szülők, mint egy olyan nyugdíjas, akinek itthon maradtak a gyerekei.

2012. nov. 26. 13:12
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

"A kivándorló magyarok 70-75%-a a képzettségénél alacsonyabb beosztásban tud csak dolgozni, legtöbbször minimálbérért."

A statisztikáid mindössze hasráütésszerűek. Nézd, van a munkásosztály, aki nem szeretett tanulni, vagy nem volt lehetősége rá, vagy hülye szakmát választott. Ők elmosogatnak békésen.

De van a magasan képzett, nyelvtudással, kreativitással rendelkezők. Ilyen vagyok én is, és még nagyon sok egyetemről kikerült ember. Ez a csapat is egy idő után nyugatra kacsingat, miután itt kutyába nézik őket, és az izzadságos munkájukon élősködve akarják mások megszedni magukat.

Szerinted az országnak hiányzik sok ezer utcaseprő meg segédmunkás? Nem, egyszerű melókra mindig van ember. A problémát a képzettek elpárolgása okozza.

Az egyik legégetőbb baj a példa kedvéért itt, és a környező országokban, hogy az egészségügyi dolgozók, és a nélkülözhetetlen orvosok lepattannak. Az egy dolog, hogy kevés lesz a szülők nyugdíja, de hogy 70 évet is alig fogják megérni az 100%, ha egyszer nincs doki.

A szúnyog kormányaink 4évről 4évre élnek. Privatizálnak mindent, megtömik a vállalkozásaik zsebeit, aztán mikor leváltódnak, még gyorsan szétb@sznak mindent, hogy a következő kormányra fröcsöghessenek, hogy látjátok, nem javul semmi.

A fiatalsággal, mint választópolgárral nem törődnek, sokkal több voksot hoznak az agyilag leépült szegfűtől bódult nyuggerek, meg a konzervért megvásárolt cigányok.

Ez egy nevetséges ország, nevetséges méretű és tartalmú a többihez képest, mégse tudnak rendet pakolni egy ilyen csekélyke földrészen a drága vezetőink.

2012. nov. 26. 14:05
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországnak annyi, ezt el kell fogadni. Van aki ezt felismeri és elmegy, van akiben pedig még buzog a hazaszeretet és kitart a végsőkig. Végül ők is elmennek majd, csak menekültként.
2012. nov. 26. 14:26
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Egy ország nem fog evakuálódni, ez nevetséges. Etiópiában nincs víz, és megdöglenek a hőségtől.

Szerintem ha ez nagyon beindul, akkor fél-1 millió embertől lesz könnyebb a nemzet.

A gond az, hogy ezek munkavállaló emberek.

Megtörtént már mindez korábban sokszor, és meg fog történni újra.

2012. nov. 26. 14:34
 25/30 anonim ***** válasza:
0%
Legalább kihullik a férgese. Magyarországnak semmi köze Kelet-Európához.
2012. nov. 26. 18:19
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Az itt lakók visszasírják még ezeket a "férgeket".
2012. nov. 26. 18:47
 27/30 anonim ***** válasza:

"Magyarországnak semmi köze Kelet-Európához."

Ja ,de nyugathoz sincs semmi köze.

2012. nov. 26. 19:19
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

"Azt kérdem a szaladgálóktól apjuk anyjuk nyugdíját ki fogja megtermelni?"

Külföldi fizetésből? Életet adtak nekem, tisztességgel felneveltek, a minimum, hogy mindent megteszek, hogy ne egy nélkülöző, szegénységben elvegetáló nyugdíjaskoruk legyen. Magyarázd már meg, hogy az itthoni fizuból hogy hozzam ezt ki? Jah, hogy sehogy?

Én Angliába egyetemre akarok kimenni. Itthon leszek egy évet, pénzt gyűjtök és nekivgok. Nem az egyesült Királyságban akarok letelepedni, de annyi biztos, hogy haza maximum csaldot látogatni jövök. Akiben buzog a hazaszeretet, maradjon és küzdjön. Én amondó vagyok, hogy egy életem van, azt szeretném minnél teljesebben és boldogabban eltölteni és nem pedig minden hónap végén azon aggódni, hogy mit együnk.

2012. dec. 3. 03:01
 29/30 anonim ***** válasza:

Én eltudok menni majd úgy Angliába ,hogy a legjobb végzettségem egy szakközépiskola és angol nyelvtudás? Nem vagyok túl jó tanuló, a gimnáziumot anya szerint nem viselném el. A történelem és a politika érdekel. Az angol dolgok is érdekelnek, most általánosba járok és németet tanulok. De középiskolában csakis angolt fogok tanulni, esetleg fejleszteni magántanárnál. Viszont magamtól is rájöttem egy-két dologra az angol nyelvvel kapcsolatban és valamennyire tudok is.

Amúgy azért, mert Magyarországon egyáltalán nem rózsás a helyzet, a nyugatiaknál lehet jobb az élet (de csak lehet, nem tudom, remélem).

13/lány

2012. dec. 4. 18:04
 30/30 anonim ***** válasza:

"Én eltudok menni majd úgy Angliába ,hogy a legjobb végzettségem egy szakközépiskola és angol nyelvtudás?"

Megmosolyogtam a naiv kis leveledet. Igen, el tudsz menni. A klasszikus mosogatós, mekis, bolti eladós karrier vár rád. Végül is nem rossz az, kint megfizetik, bár jómódú nem nagyon leszel.

Azért szólok, hogy 20 évesen verni fogod a fejed a falba, hogy miért nem tanultál, miért nem szedted össze magad.

2012. dec. 4. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!