Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországról menni kell?...

Magyarországról menni kell? Ha igen, akkor hova?

Figyelt kérdés

A főnökünk ma sírt nekünk ebédkor, hogy hamarosan becsődölhet a cég és készüljünk fel a legrosszabbakra.

Az egyik munkatársam hangosan elkezdett kiabálni, hogy egy komplett idióta, aki 30 év alatt van és nem húz el az országból. Csak ketten ültünk az asztalnál 30 év alattiak, szóval valószínűleg személyesen nekünk szólt a dolog.

De hova mehetnék? Már az öngyilkosságon is egyre többet gondolkodom. Nincs semmi jövőnk. :((

2015. nov. 24. 23:57
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
49%
Én most vagyok 22, szeptemberben jöttem ki Németországban, otthon egy percet se dolgoztam, csak diákmunkára jártam pár hónapig. Itt 8 eurós munkabérbe dolgozom napi 6 órát, és ki tudom fizetni az albérletet + rezsit, a kaját, meg tudom venni, amit akarok, és még félre is tudok rakni.
2015. nov. 24. 23:59
 2/45 anonim ***** válasza:
100%

Ezt mindenkinek magának kell eldönteni, hogy hol szeretne élni.

Az EU-n belül jelenleg szabad a migráció, mindenki oda költözik, ahova akar (ha el tudja tartani magát).

Sokan költöznek át az Amerikai Egyesült Államokba, Ausztráliába is, de ott szigorúbbak a szabályok.

2015. nov. 25. 00:11
 3/45 anonim ***** válasza:
42%
igen, hát aki kicsit is értelmesebb, annak ez nem kérdés. ahogy látom, már az egyetemet is valamelyik civilizáltabb országban kezdik a fiatalok, és amikor kérdezem, miért, annyi a válasz h nem bolondultak meg h a magyar posványban elsüllyedjenek ... és hát igen, az a helyzet h teljesen igazuk van.
2015. nov. 25. 00:27
 4/45 anonim ***** válasza:
66%

"Itt 8 eurós munkabérbe dolgozom napi 6 órát, és ki tudom fizetni az albérletet + rezsit, a kaját, meg tudom venni, amit akarok, és még félre is tudok rakni."

A minimálbér 8,5 euró, még azt sem kapod meg..

napi 6 órás munka?

Rakd már hozzá hogy szobát bérelsz...

vagy valami 20 nmes lyukat esetleg.

2015. nov. 25. 00:28
 5/45 anonim ***** válasza:
27%
Nem 8,5 a minimálbér, el vagy tévedve. Egyébként meg nem szobát bérlek, hanem garzont, amihez konyha és fürdő is tartozik. Otthon még a szüleimtől se tudnék elköltözni, ha elmentem volna a gyárba napi 12 órázni havi 70-ért.
2015. nov. 25. 00:30
 6/45 anonim ***** válasza:
100%

"Die Höhe des Mindestlohns beträgt ab dem 1. Januar 2015 brutto 8,50 Euro je Zeitstunde."

Persze azt el tudom képzelni hogy te nem kapod meg, biztos van pár kiskapu, a keletieket mindig is béren alul dolgoztatták.

Áruld már el hol élsz (melyik város), mert kicsit scifi kategória 6 órás munkával egyedül lakást bérelni, megélni és még spórolni is.

2015. nov. 25. 00:34
 7/45 anonim ***** válasza:

Látod,ilyenkor szoktam magamtól megkérdezni,hogy én mit szóljak,ha még az egészségesek is panaszkodnak?:)

Mentális betegségem miatt nem tudok bárhol dolgozni,és napi 8-12 órában.

Nekem is elég gyakran eszembe jut az öngyilkosság gondolata.

Valamiért úgy érzem,hogy megindult egy egyfajta szelekció a világban.Túl sokan vagyunk,és szelektálás folyik.

2015. nov. 25. 00:37
 8/45 anonim ***** válasza:

"Áruld már el hol élsz (melyik város), mert kicsit scifi kategória 6 órás munkával egyedül lakást bérelni, megélni és még spórolni is."

Elárulhatná.

Én összetenném a kezemet,ha napi 6 órával,csak fenntudnám magam tartani egyedül.És ha nem tudnék spórolni,még az sem zavarna,csak valahogy túlélni.

Hosszútávú terveim amúgy sincsenek.

2015. nov. 25. 00:38
 9/45 anonim ***** válasza:
100%

"Elárulhatná.

Én összetenném a kezemet,ha napi 6 órával,csak fenntudnám magam tartani egyedül.És ha nem tudnék spórolni,még az sem zavarna,csak valahogy túlélni. "

Ausztriában napi 6 óra munkával (mondjuk ötször hetente), betanított munkával nagyjából nettó 850 eurót lehet keresni.

Egy olcsóbb kisebb városban is 400 euró egy garzon, de egy élhetőbb garzon inkább 500 euró számlákkal.

Ha meg nagyon kint laksz kell kocsi is, akkor meg úszott az egész költségvetés, mert azt drága fenntartani.

Ha sikerül valami lyukat kivenni 400 euróért, egyéb számlákkal megúszod 450 ből, bérlettel közlekedni 500.

Marad minden másra 350 euró..

Kutya élet, és szerinte spórolni is lehet ebből. V

Ki lehet jönni 350 euróból ami a teljes megélhetést illeti (élelmiszer+egyebek), de nem nagyon marad pénzed.

2015. nov. 25. 00:49
 10/45 anonim ***** válasza:
48%
Heti 6 napban dolgozom 6 órát, és így keresek 1100 körül. A lakás 350 rezsivel együtt, a kaja 200 körül van úgy, hogy nem spórolok. Bajországban. Ja és még a nyelvet se beszélem, csak hogy még jobban megüssön titeket a guta... :) Angolul tudok csak.
2015. nov. 25. 01:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!