Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországról menni kell?...

Magyarországról menni kell? Ha igen, akkor hova?

Figyelt kérdés

A főnökünk ma sírt nekünk ebédkor, hogy hamarosan becsődölhet a cég és készüljünk fel a legrosszabbakra.

Az egyik munkatársam hangosan elkezdett kiabálni, hogy egy komplett idióta, aki 30 év alatt van és nem húz el az országból. Csak ketten ültünk az asztalnál 30 év alattiak, szóval valószínűleg személyesen nekünk szólt a dolog.

De hova mehetnék? Már az öngyilkosságon is egyre többet gondolkodom. Nincs semmi jövőnk. :((

2015. nov. 24. 23:57
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:

"Gazdaságilag a te munkád is éppen annyit ér mint a mosogatóé. "

Egyébként nem kéne így lebecsülni a mosogatómunkát, mert egy mosogató kb 3-4x annyit dolgozik a pénzéért, mint egy szakács vagy pincér. Ő bemegy, és egy percre sem tud megállni, ráadásul a helyet is neki kell kitakarítania, miután végzett.

2015. nov. 25. 09:54
 32/45 anonim ***** válasza:

Elég szépen offoltátok a kérdést...

Kérdező, neked annyit mondanék, hogy egy állás megszűnése miatt elég nagy badarság lenne öngyilkosnak lenni, lesz majd másik munkád előbb-utóbb, ne aggódj. A munkatársad pedig egy barom, nekem is mindig ezt mondogatták az idősebbek, erre kijöttem a párommal Ausztriába, de kb. még sehol ilyen boldogtalan nem voltam, mint itt. A párom informatikusként annyit keres, mint egy mosogató vagy mint egy képzetlen raktáros (a képzett már többet is keres a páromnál), én nem találok hetek óta munkát, holott jól beszélek németül (és ezt nem csak én állítom), de szerintem azért nem kellek sehova, mert magyar vagyok (végzettségem, tapasztalatom is van, csak hát nem alja munkákra jelentkezem, hanem a diplomámnak megfelelő állásokra, oda meg a külföldi már nem kell nekik). Az albérlet méregdrága, alig 50 m2-t bérlünk 600 euróért rezsivel együtt. Mi minél előbb haza akarunk menni és a határ mellől átjárni Ausztriába, mert így nem jövünk ki a pénzünkből.

2015. nov. 25. 10:29
 33/45 anonim ***** válasza:
Ausztria tényleg elég szar választás.
2015. nov. 25. 10:31
 34/45 anonim ***** válasza:

Igen, Ausztriában elég alacsonyak a bérek, az árak meg nagyon magasak.

Aki pénzt akar keresni inkább menjen Svájcba, Norvégiába, UKba.

2015. nov. 25. 10:48
 35/45 anonim ***** válasza:

"végzettségem, tapasztalatom is van, csak hát nem alja munkákra jelentkezem"

Alja munkákat is nehéz szerezni.

Ausztriában nem fizetik meg a tudást, ezt jegyezzétek meg egy életre.

Sok diplomást is nettó 1400-1500 euróért dolgoztatnak.

Egy viszonylag sokat mosogató, vagy építkezésen lapátoló is keres ennyit!

Ausztria max azoknak pálya akiknek otthon a közmunka jutna vidéken!

2015. nov. 25. 10:56
 36/45 anonim ***** válasza:
74%

Jaj, azért nem annyira vészes itthon a helyzet, nem kell annyira vészmadárkodni. Amúgy meg ez már a 9.000.000. ilyen kérdés.

Szét lehet nézni, hogy hány ember szaladgál több milliós autóval, meg terepjárókkal (vidéki kisvárosban élek). Annyira nagy szegénység azért mégsincs tán.

A helyzet az, hogy sokaknak büdös a munka, mindenki egyből 200-300 ezreket óhajt keresni, nulla hozzáértéssel és erőfeszítéssel. Vannak ranglétrák is. Lehet alacsonyabb beosztásban, alacsonyabb bérrel kezdeni, aztán ha jól dolgozik az illető, meg szorgalmas, lehet feljebb lépkedni. Mindenki egyből diplomás akar lenni, persze hozzá a megfelelő bérrel! Ha szobafestőt, vagy vizes szakembert keresek, akkor meg 8-9-10 hónap a várakozás.

Szóval nem kell itt azért annyira pánikolni! Sötét a helyzet, van igazatok dolgokban, de azért a ló túloldalára ne essünk már át!

2015. nov. 25. 11:06
 37/45 anonim ***** válasza:
0%

így van, nem olyan vészes a helyzet.

éppen ezért fogok én IS hazaköltözni Magyarországról Nyugatra.

Ott költöm el az összenyomorgott pénzt, ahol az ér is valamit, itt egy garzon 20 % ára se elég...

2015. nov. 25. 11:08
 38/45 anonim ***** válasza:
9%

de, sajnos nagyon vészes a helyzet. itt ha nem vagy a kivételezett bűvös kör tagja vagy nem bólogatsz nekik feltétel nélkül, bizony tök nyugodtan éhen halhatsz még magyar viszonyok között jó keresettel is.

Ausztria tényleg lejárt lemez, bár sokkal élhetőbb még mindig, mint Mao. Most a skandinávoknál, Dániában, Belgiumban, Hollandiában nagyon kellemes élni, ha megcsípsz egy jó munkát.

2015. nov. 25. 11:24
 39/45 anonim ***** válasza:
Magyarként hová? Szerintem a legelőre.Az egyetlen hely a világon, ahol nem hajtanák ki a belünket a"tejért".A magyar ugyanis a világon mindenhol csak fejőstehénnek kell.De legalább jól tűri és tapsol hozzá.
2015. nov. 25. 15:42
 40/45 anonim ***** válasza:
Én éltem már Hollandiában, UK-ben, most Ausztriában. Ausztria sokkal olcsóbb mint UK, én itt többet is keresek, több marad meg. Nem mellesleg sehol máshol nem dobnak meg +2 havi fizuval puszira.
2015. nov. 25. 16:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!