Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar fiatalok körében...

A magyar fiatalok körében miért lett "divat" ez a nyugati kivándorlás dolog? Mikor csak 10-ből jó ha 1-nek van rá lehetősége, hogy kimenjen dolgozni normális pénzért.

Figyelt kérdés

Viszont mindenki azt hiszi, hogy kint a Kánaán várja.

Pedig nagy tévedésben vannak, ott is ugyan úgy dolgozni kell, és megélni sem egyszerű.

Tudom mert jó néhány ismerősöm dolgozott nyugaton, és volt aki bizony haza jött mert nem érte meg neki azért az 50 ezerért amit havonta félre tudott volna tenni.

Mindenki a külföldi munkában látja a lehetőséget, de szerintem csak azért mert egyre több helyről hülyítik őket, hogy kint a biztos megélhetés várja.

Kb pont úgy ahogy a migránsokat vadították be a németek, hogy tárt karokkal várják őket.

2015. okt. 18. 21:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/76 TXCowboy válasza:

"és tudod, hogy informatikus nincsen, hanem csak programozók"

Lehet, csak informatikusnak meri magát hívni. :D Itt egyébként nagyon lement a színvonal, tehát elképzelhető, hogy nekik nagy durranás kint fél milliót keresni, miután itt kaptak kb. 180-at. Ma már mindenki, aki látott már html kódot programozónak képzeli magát és a cégek nagy része is olcsó javítós, weboldal buherálós munkákat csináltat és külföldről is ide hozzák az alja munkát olcsón. Szerintem előbb itt kellene elérni egy jó szintet és utána kimenni, mert nettó 500-600 ezret itt se nehéz összeszedni annak, aki ért hozzá, kint pedig nagyon megfizetik azt, aki szakember.

2016. okt. 25. 09:55
 72/76 anonim ***** válasza:
100%

Volt olyan is 8000 ezer euró/hó + lakás + kocsit kaphatna Hollandiába, tehát valamit mégis jól csinál. Tudod nem mindenkinek a pénz a mindene. Én elsődlegesen a társadalom miatt hagynám el az országot. El kell fogadni attól, hogy Európa még teljesen más a munkakultúra, a környezet.

Személyesen tapasztaltam, hogy amikor kint voltam az USA-ban és egyszer-egyszer felnéztem ide, csak röhögtem, hogy az emberek mindig mindenen egymásnak esnek és szidják egymást.

"Amiket te felsoroltál azok közül egyiket se informatikusként szokták alkalmazni, hanem programozóként."

Én ugyanúgy találkoztam statisztikával, adatbázissal is.

TXCowboy kinek mi kell, ha nem nekem valami pont nem kell ingatlan. Van elég családi örökségből. Persze egy Isten-hegyi villának én is örülnék.

2016. okt. 25. 14:18
 73/76 anonim ***** válasza:
100%

Németo-ban dolgoztam, és eléggé kevés volt a bér, mert a tetű magyar cég, még a minimálbért sem fizette ki nekünk. (ellenőrzéskor le is buktak, és kirúgták őket, /bennünket is/ mert még azt sem tudtuk mi az a bér amit a papírra kell írnunk!

13,5 DM helyett 8,5 DM-t fizettek!De köszönik szépen jól vannak) A lakások eléggé tűrhetőek voltak.

Angliában nem dolgoztam, de elég sokat jártam kinn. A lakáskörülmények gettó szintűek. A bér, ha nem beszélsz nyelvet, és nincs jó szakmád kevés, de nem kell mindennap Orbánról (a nemzet hőse, ha valaki nem ismerné:-) ) hallanod. Ez szinte minden pénzt megér! És aki nem veri el, mert szerintem mindenki többet költ ott mint feltétlenül kellene, az még a mosogatói kis bérből is tud félretenni, hazahozni/küldeni!

2016. dec. 12. 22:01
 74/76 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az itthoni idősebb generációból lett elegem, ezért szépen kihúztam külföldre. Én nem fogom őket támogatni, az biztos. Ha nem lesz nyugdíjuk, hát így jártak. “Mai fiatalok”. Vicc. 22/f
2019. dec. 8. 00:48
 75/76 ZoltanAnglia ***** válasza:
100%
15 eve elek Angliaban es eszem agaban sincs M.orszagra visszatelepulni. Nem hiszem, hogy 10- bol 1-nek Jon be a kulfoldi eletvitele. 40 evesen jottem ki es ez volt eletem legbolcsebb don't ese.
2020. márc. 9. 13:54
 76/76 MolotovPunk ***** válasza:
100%
Pont erről beszélek,de pár buta ember még hitegeti,hogy mennyire rossz és nehéz külföldön élni és Magyarország mennyire jó és élhető hely.Nos,ha ez tényleg így lenne,akkor nem élne hatszázezer magyar külföldön.Egyébként most jöttem haza nemrég Ausztriából ismerősömtől.Ég és föld a két hely.Kb csak úgy 30 évvel járnak előttünk az osztrák sógorék.:D
2020. márc. 10. 00:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!