A magyar fiatalok körében miért lett "divat" ez a nyugati kivándorlás dolog? Mikor csak 10-ből jó ha 1-nek van rá lehetősége, hogy kimenjen dolgozni normális pénzért.
Viszont mindenki azt hiszi, hogy kint a Kánaán várja.
Pedig nagy tévedésben vannak, ott is ugyan úgy dolgozni kell, és megélni sem egyszerű.
Tudom mert jó néhány ismerősöm dolgozott nyugaton, és volt aki bizony haza jött mert nem érte meg neki azért az 50 ezerért amit havonta félre tudott volna tenni.
Mindenki a külföldi munkában látja a lehetőséget, de szerintem csak azért mert egyre több helyről hülyítik őket, hogy kint a biztos megélhetés várja.
Kb pont úgy ahogy a migránsokat vadították be a németek, hogy tárt karokkal várják őket.
Csak mosogató vagyok igen. A magyar kapitalizmus ezt nettó 70 ronggyal jutalmazná.
Az osztrák 1100 euróval, évente 14 szer, hogy elmehessek nyaralni is pl.(nyári pénz,karácsonyi pénz)
És ha szerinted 1100 euróból csak éhenalni lehet akkor tévedsz.
Egyébként melyik magyar városban tudsz pl bérlakást megfizetni 70 ezerből?
Mert pl Ausztriában a legtöbb helyen ez megoldható és megélni is marad lóvé.
500 eurós lakás (ami egy jól felszerelt nem lerobbant garzont jelent belvárosan) rezsivel, és marad 600 megélni. Kétszeres árakkal azért jól meg lehet heti 150 euróból élni, gyakorlatilag a munkásnak se kell kb semmit nélkülöznie.
Én most 200 ért lakom, (nővéremmel), így ha melózok marad hó végén 500-600 eur, a legszarabb munkával is.
Magyarázd be hogy nagyon rosszul élek, kérlek.
Vagy esetleg azt hogy a magyar munkás is él így.
"Nem lehet általánosítani, de akik nyugaton alap melót végeznek alap pénzért azok nem élnek jól ott sem. Persze kinek mi a jó.
Egy ózdi putriból a londoni tömegszàllàs is csod"
Londonban lehet nem, de melyik világvárosban él jól a munkás? Talán Bécsben, mert ott kaphat önkormányzati lakást, amit meg tud fizetni.
De az előző felvázolt életszínvonal, ahol a bérlakásod kifizetése után marad heti 150 euród megélni az szerintem minden, csak nem nyomorgás, meg szar élet.
"Nem zavartatom. Majd ha egyetemi tanár leszel, arra verd magad. :)"
Leszólod az embert aki kenyeret süt a szádba?
Többek között ezét nem lesz nálunk sose nyugati életnívó.
Mert ilyen a néplélek. Hogy a munkás az valami eltaposnivaló felesleges elem.
..csodaszép lehet. És általában nem az megy ki mosogatni Londonba aki a nyugati hatàrszélen lakik normális körülmények között. De alap melóból évekig vegetálni nyugaton az sem élet.
Meg az sem mindegy melyik országban vagy, mennyi lehetőség van, milyen áron tudsz megélni, milyen körülmények között.
Én 3 év London után ugyanannyit takarítottam meg mint amit itthon tettem volna félre. Igaz, nem tömegszàllàson laktam és nem a legolcsóbbat ettem, mert ezeken nem spórolok.
A munkás szereti elfelejteni a helyét. A németek ezt úgy oldják meg, hogy betömik azt az ótvar nagy pofáját, de ugye nektek mindig túl kicsi a zsemle.
Azért megnézem, milyen lesz, amikor visszazavarnak titeket. Ha beengedünk. :)
Unokatestvérem 5 éve Svédországban él informatikusként.
Nettó 660 ezret keres kb és köszöni szépen jól van.
Egyébként nem jönne ide vissza élni informatikusnak...
Csak,hogy más ország és más végzettség példáját is írjam.
Nem csak az ország, de a munkahely is számít.
Most Bécsben élek, ez a 2ik munkahelyem és itt kb 3x annyit keresek mint az előzőnél ugyanazzal a melóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!