Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar fiatalok körében...

A magyar fiatalok körében miért lett "divat" ez a nyugati kivándorlás dolog? Mikor csak 10-ből jó ha 1-nek van rá lehetősége, hogy kimenjen dolgozni normális pénzért.

Figyelt kérdés

Viszont mindenki azt hiszi, hogy kint a Kánaán várja.

Pedig nagy tévedésben vannak, ott is ugyan úgy dolgozni kell, és megélni sem egyszerű.

Tudom mert jó néhány ismerősöm dolgozott nyugaton, és volt aki bizony haza jött mert nem érte meg neki azért az 50 ezerért amit havonta félre tudott volna tenni.

Mindenki a külföldi munkában látja a lehetőséget, de szerintem csak azért mert egyre több helyről hülyítik őket, hogy kint a biztos megélhetés várja.

Kb pont úgy ahogy a migránsokat vadították be a németek, hogy tárt karokkal várják őket.

2015. okt. 18. 21:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 anonim ***** válasza:
93%
Magyarországon mindenkit utálnak aki megél a munkájából és ahelyett hogy tanulnának tőle, csak szapulják, meg lehurrogják. Ápolóként sz*rt takarítani, vagy a gyárban gombot nyomogatni bárki tud, lehet a délutáni tv nézés helyett tanulni kéne és akkor lehetne jobb állása sok embernek. Van olyan ismerősöm, aki diploma nélkül is 500 bruttót keres programozóként, amit otthon tanult meg az mellett, hogy segédmunkásként dolgozott. Nekem is gyakran a szememre vetik ismerősök, hogy nekem milyen könnyű, miközben én a szabadidőmet is tanulással töltöm, amíg ők tv-znek, vagy részegen ülnek a kocsmában.
2015. okt. 18. 22:31
 22/76 anonim ***** válasza:
95%

Érdekes, nekem minden ismerősöm aki kint volt, az simán kimenne újra, egyedül a család, ismerősök, barátnő, érzelmi dolgok tartják itt.

De egyetemi évfolyamtársaim fél év gyakornoki munkával többet félretehettek, mint egy itthon dolgozó ember teljes állásban. Havi 50-100 ezret meg még azok az ismerősök is félretettek, akik idénymunkára mentek.

Ja, és messze nem csak a fiatalok mennek ki, kb bárki aki dolgozni tud, az megy kintre. Elég csak megnézni az építőipart, a szakképzett munkaerőt úgy kell összelasszózni, mert bárki aki kicsit is érti a dolgát, az elhúz külföldi munkákra 3x annyi pénzért.

2015. okt. 18. 22:53
 23/76 MolotovPunk ***** válasza:
34%

Aha.Mégis sok az otthon ülő diplomás,aki addig tanult,míg munkát nem nagyon kapott.Én konkrétan ismerek egy csajt,aki lediplomázott jól és 26 évesen otthon él a szüleinél,de semmit nem is dolgozik...a szülei tartják el.

A másik dolog meg tudod az,hogy nem lehet mindenki egyetemista.Sokan szeretnének azok lenni,van aki nem is olyan rossz tanuló,csak tudod sok embernek nincs pénze rá és ugye a pénz az nagy úr...az egyetem és hasonló dolgok,pedig rengeteg pénz.

És vannak azok,akik állandóan bukdácsolnak és éveket pazarolnak el az egyetemmel-főiskolával,ahelyett hogy elmennének inkább dolgozni.

Érdekes módon,amikor anno háború volt,akkor az egyetemista is mosogatott,vagy utcát sepert.

A másik dolog pedig az,hogy ha neked beázik a ház tetőd,vagy elromlik az autód,akkor azt meg valószínűleg a szakmunkás fogja megjavítani,mert sok egyetemista kétbalkezes.Sok ember a szerelőt hívja ki,ha elromlik valami,akár Tv is,azoknak pedig a legtöbbje nem diplomás,csak egyszerűen ért ahhoz,amit anno tanult szakmunkás suliban...

2015. okt. 18. 22:54
 24/76 anonim ***** válasza:
8%
A selejtje megy. Persze ha a kölykeinek kórház kell, akkor visszajön, az menjen csak a mi pénzünkből, mert hát biztosítást kötni már szrrágó... de nem baj, nem sajnáljuk tőlük. :)
2015. okt. 18. 22:56
 25/76 MolotovPunk ***** válasza:
41%

Tehát ugyanúgy szükség van szakmunkásra és magasabb végzettségű emberre is.

Jelenleg ez az ország viszont pont szakmunkás hiányban szenved,mert sok jó szakmunkás jobb élet reményében elhagyta,elhagyja az országot.Sok szakma van,ami haldoklik,de nem kéne így lennie,ha itt is tisztességes bérek lennének.Az ország szekere is jobban menne így.

2015. okt. 18. 22:59
 26/76 anonim ***** válasza:
26%

"Aha.Mégis sok az otthon ülő diplomás,aki addig tanult,míg"

A diplomák 90%-a használhatatlan. Nem tanítanak semmit. A diákok meg csak 4 évig buliznak a szakon. A cégek nem a diplomát, hanem a tudást nézik. A kettő gyakran nem jár együtt.

2015. okt. 18. 23:07
 27/76 anonim ***** válasza:
17%

"A másik dolog meg tudod az,hogy nem lehet mindenki egyetemista."

Épp olyan példát írtam, amiben valaki diploma nélkül jól keres! Olvasd újra! Sokmindent otthon is meg lehet tanulni.

2015. okt. 18. 23:08
 28/76 MolotovPunk ***** válasza:
84%
Az utóbbi dologban tényleg igazad van,van amit tényleg el lehet sajátítani magas végzettség nélkül is,viszont én ismerek olyan managert is,akit diplomája miatt felvettek egy céghez nettó 220 ezerért,de közben olyan s_gg buta,hogy a saját melósai is kinevetik őt... :D
2015. okt. 18. 23:17
 29/76 anonim ***** válasza:
92%
Imádom az öntudatos prolikat, akik megmagyarázzák, hogy tanulni felesleges.
2015. okt. 18. 23:27
 30/76 anonim ***** válasza:
95%

Nem egyszerűbb megélni Nyugaton?

Élj talán egy nyugati országban pár hónapot és meglátod mi a különbség.

Ne csak a Londonban élő haverokól tájékozódj.

Azért lett "divat" mert Nyugaton melósként is meg lehet élni

Magyarországon meg 70 ezerért dolgozik a munkás, amiből a fele elmegy csak élelmiszerre.

Nyugaton azért kicsit jobbak az arányok.

Tudom, jókat röhögtök a mosogatókon, de az igazság szerint a legutolsó tróger Ausztriában mosogató úgy él mint nálunk a középosztály alja.

2015. okt. 18. 23:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!