Nem lenne igazságosabb, ha az ateisták adókompenzációt kapnának? áz
14:17,
Az óvodák, bölcsődék, iskolák azért szükségesek, hogy a jövőben valaki fizesse a nyugdíjadat, és asz anyuka minél hamarabb visszatérhessen dolgozni, ne neked kelljen kitermelned a rá eső részét is. A fejlesztések nagyrésze a fővárost érinti, a bevételek nagyrésze is onnan érkezik.
A templom se az én, se a jövendő generáció életéhez nem ad hozzá. Adott egyénnek igénye van rá, nekem kötelező fizetnem (van külön hozzájárulás, de az adóból szépen csorog oda is ám), miközben maholnap a kórházban hatékonyabb imádkozni, akkora várólista van.
Na, máris van, aki kötekedik. Nekem nem kell megmagyarázni az iskolák társadalmi hasznát.
Az viszont tagadhatatlan, hogy a fővárosra több pénzt költenek, mint más városokra, pedig a Dunántúlon azért nem kevés multi van, akik sokat fizetnek az államnak. Annyit nem kapunk vissza, az egész biztos.
A kérdezőnek hoztam csak fel példákat. Egyébként meg, attól hogy valaki ateista (én is), egyáltalán nem lehet tagadni az egyház társadalmi szerepét.
Én inkább őket támogatom, mint más ingyenélő népeket, hogy a menekültkérdésről már ne is beszéljünk.
#9: "A fejlesztések 90 %-a a fővárost érinti, nem ott lakom, kérjem vissza az adómat? "
Nyugodtan keresd elő a statisztikát, én most nem fogom, de Budapest és az agló arányosan sokkal több GDP-ét állít elő, mint ammenyit ráfordítanak, ergó Budapest pénzeli vidéket is, és nem fordítva.
Ha bármely vidéki városba átirányítasz nem ott keletkezett jövedelmeket is, akkor ott is nagyobb lesz a GDP (adótorony adó) székhelyadók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!