Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem lenne igazságosabb, ha az...

Nem lenne igazságosabb, ha az ateisták adókompenzációt kapnának? áz

Figyelt kérdés
Bár az alkotmányunk elrendeli a vallás és az állam különválasztását, az állami döntéshozó szervek az egyházaknak komoly pénzeket folyósítanak, az adófizető állampolgár megkérdezése nélkül. Mivel az ateisták jellemzően ezzel nem értenek egyet, így az egyházak által nyújtott szolgáltatásokat sem veszik igénybe, nem lenne igazságosabb, ha adókedvezményt kapnának, kompenzálva azt, hogy vallásokra költik azt a pénzt, amiért ők dolgoztak meg?
2015. szept. 20. 03:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

14:17,

Az óvodák, bölcsődék, iskolák azért szükségesek, hogy a jövőben valaki fizesse a nyugdíjadat, és asz anyuka minél hamarabb visszatérhessen dolgozni, ne neked kelljen kitermelned a rá eső részét is. A fejlesztések nagyrésze a fővárost érinti, a bevételek nagyrésze is onnan érkezik.

A templom se az én, se a jövendő generáció életéhez nem ad hozzá. Adott egyénnek igénye van rá, nekem kötelező fizetnem (van külön hozzájárulás, de az adóból szépen csorog oda is ám), miközben maholnap a kórházban hatékonyabb imádkozni, akkora várólista van.

2015. szept. 20. 16:48
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

Na, máris van, aki kötekedik. Nekem nem kell megmagyarázni az iskolák társadalmi hasznát.

Az viszont tagadhatatlan, hogy a fővárosra több pénzt költenek, mint más városokra, pedig a Dunántúlon azért nem kevés multi van, akik sokat fizetnek az államnak. Annyit nem kapunk vissza, az egész biztos.

A kérdezőnek hoztam csak fel példákat. Egyébként meg, attól hogy valaki ateista (én is), egyáltalán nem lehet tagadni az egyház társadalmi szerepét.

Én inkább őket támogatom, mint más ingyenélő népeket, hogy a menekültkérdésről már ne is beszéljünk.

2015. szept. 20. 18:09
 13/15 anonim ***** válasza:
67%

#9: "A fejlesztések 90 %-a a fővárost érinti, nem ott lakom, kérjem vissza az adómat? "

Nyugodtan keresd elő a statisztikát, én most nem fogom, de Budapest és az agló arányosan sokkal több GDP-ét állít elő, mint ammenyit ráfordítanak, ergó Budapest pénzeli vidéket is, és nem fordítva.

2015. szept. 20. 20:56
 14/15 anonim ***** válasza:
Csak szólok, hogy Németországban már most is így müködik.
2015. szept. 21. 22:22
 15/15 anonim ***** válasza:
44%

Ha bármely vidéki városba átirányítasz nem ott keletkezett jövedelmeket is, akkor ott is nagyobb lesz a GDP (adótorony adó) székhelyadók.

2015. szept. 25. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!