Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem lenne igazságosabb, ha az...

Nem lenne igazságosabb, ha az ateisták adókompenzációt kapnának? áz

Figyelt kérdés
Bár az alkotmányunk elrendeli a vallás és az állam különválasztását, az állami döntéshozó szervek az egyházaknak komoly pénzeket folyósítanak, az adófizető állampolgár megkérdezése nélkül. Mivel az ateisták jellemzően ezzel nem értenek egyet, így az egyházak által nyújtott szolgáltatásokat sem veszik igénybe, nem lenne igazságosabb, ha adókedvezményt kapnának, kompenzálva azt, hogy vallásokra költik azt a pénzt, amiért ők dolgoztak meg?
2015. szept. 20. 03:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
83%

Ezt így nem lehet kivitelezni, mert honnan állapítod meg, ki az ateista.

Azzal teljes mértékben egyetértek, hogy nem kéne támogatni az egyházat, tartsa fent magát.

2015. szept. 20. 04:41
 2/15 anonim ***** válasza:
12%
Nem. Az lenne igazságos, ha az ateistákra különadót vetnének ki.
2015. szept. 20. 07:03
 3/15 anonim ***** válasza:
83%

07:03,

Ez érdekes felvetés: és milyen alapon? Akinek nincs képzeletbeli barátja, az fizessen többet? :D

2015. szept. 20. 07:17
 4/15 anonim ***** válasza:
6%
Így van Bucsér. Jóval többet.
2015. szept. 20. 07:25
 5/15 anonim ***** válasza:
43%
Én támogatom a tervet. De sokkal jobb lenne, ha az állam befejezné az egyházak pénzelését. Mondjuk ahhoz kellene egy felvilágosult kormány is, nem pedig olyan mélykeresztyín tolvajbanda, mint a mostaniak.
2015. szept. 20. 07:38
 6/15 anonim ***** válasza:
75%
Nem kellett volna keresztyén kormányra szavazni.
2015. szept. 20. 08:45
 7/15 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem nem lenne igazságosabb.

Ennyi erővel én meg kérek kompenzációt azért, mert már évek óta nem jártam orvosnál, mégis fizetem a TB-t. Vagy kérek azért kompenzációt, mert nincs gyerekem aki iskolába járna, mégis én is beszállok az iskolák fenntartásába.

Nem így működnek a dolgok.

2015. szept. 20. 10:03
 8/15 anonim ***** válasza:
91%
A #2 válasszal tulajdonképpen egyet tudok érteni. Ha elég nagy lenne a különadó, már érdemes lenne annyira felháborodni, és cselekedni, hogy eltakarítsák azt a kormányt írmagostól,amelyik nem választja teljesen el az egyházat az államtól, és diszkriminálja saját állampolgárait. Az egyházakra szükség van, mert egy csomó embernek szüksége van erre. Ők is állampolgárok, az államnak őket is képviselnie kell, vagyis az egyházaknak engedni kell minden olyan tevékenységet, ami nem káros az összességre. Csak egy feltételt kell teljesíteni. Mindenki a sajátjából gazdálkodik. Az egyházakat azoknak kell eltartaniuk, akiknek szükségük van rá.
2015. szept. 20. 10:22
 9/15 anonim ***** válasza:
72%

Támogatjuk az iskolákat, óvodákat. Ha nincs gyerekem, aki odajár, kérjem vissza az adómat?

Támogatják a vasutat, soha nem utazom vonaton, kérjem vissza az adómat?

Horror összegű tb-t fizetek, soha nem voltam beteg, kérjem vissza a járulékot?

A fejlesztések 90 %-a a fővárost érinti, nem ott lakom, kérjem vissza az adómat?

Kérném én, de hiába, sajnos nem te döntöd el, hogy mire költik az adót.

Egyébként van külön egyházi hozzájárulás, azok fizetik, akik az egyházközösség tagjai. Ha nem jársz templomba, nem kell fizetni, ennyi.

2015. szept. 20. 14:17
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Na, még egy szavazópolgár, aki nincs tisztában az adózással, az állam és egyház szétválasztásának fogalmával és az egyházak támogatásnak jelenlegi jogszabályaival.
2015. szept. 20. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!