A szlovákok nem csak a földet és a zászlót lopták Magyarországtól hanem mint nemrég kiderült a himnuszukat is, mi a véleményed?
Itt a szlovák himnusz eredeti verziója ami valójában egy Bartók Béla által lejegyzett magyar népdal http://www.youtube.com/watch?v=tYV714zDmuY
Van olyan amit a szlovákok nem loptak és a sajátjuk?
a hazaáruló egy kifejezés. én nem szoktam használni, viszont a többiek arra használják többnyire azokra az emberekre akik leszarnak mindenki mást a "népükből", aki nem az ország érdekét nézi, hanem mindig másét, aki nem a többség érdekeit nézi, hanem a kisebbségét, ez utóbbival nincs is gond addig, amíg nem a többség hátrányába kerül.
furcsamód nem látom, hogy itt az utóbbi párbeszédünkben előjött volna a jobbik programja amit elkezdtél mocskolni, hogy mi is teszkózunk, meg multi, stb. más téma, ha ebben akarsz acsarkodni, akkor az ilyen nemű durcizásodat ne ebbe a kérdésbe írd be, van erre egy halom másik topic.
azt meg mondd meg nekem, hogy nálunk hol van olyan rendelet, vagy a környező fejlett országokban hogy a közügyeket nem lehet csak a hazai nyelven intézni? hm? ez neked integráció? ennyire szerintem még a náci németország sem volt erős, még ott se hoztak ilyen törvényt, hogy csak a hazai nyelven beszélhetsz.
„„Az anyanyelv támogatása és védelme ürügyén a szlovák törvényhozás által alkotott módosítás több emberi alapjogot is sért, amelyek védelmét Szlovákia számos nemzetközi szerződésben vállalta."
„Képzeljük el a következő helyzetet: Egy tűzoltó egy bajba jutott embert próbál kimenteni, aki nem beszél szlovákul. A törvény mégis kényszeríti arra, hogy csak szlovákul válaszoljon a segélykérésre. ”
senki sem várta, hogy szidjál itt bárkit is. Te viszont magasztalod helyesled azt amit a többség igenis elítél. Fogadd el, hogy így bizony le vagy nézve, jogosan. Mert ráadásul még csak tájékozott sem vagy abban amit annyira védesz.
„Képzeljük el a következő helyzetet: Egy tűzoltó egy bajba jutott embert próbál kimenteni, aki nem beszél szlovákul. A törvény mégis kényszeríti arra, hogy csak szlovákul válaszoljon a segélykérésre. ”
már mér kényszeritené?? dehogy kényszeriti a törvény..
de mint mondtam érdekes hogy Kossuthékat meg senki se itéli el mikor ugyanilyen asszimilációs törekvései voltak a reformkor idején... pedig nálunk nem csak 1 kisebbség volt, volt nálunk, román,szerb,horvát,szlovák,ruszin.... ott nem sértették a kisebbség jogait? jaaa hogy az nem gond, sőt még jo is, hisz magyarországon legyenek magyarok? ...
a jelenbe és a jövőbe nézz, ne a múltba.
oda érvelj, ennyire nincs mivel hadakoznod már ,h a múlttal és az "ő is csinálta tanár néni" módszert kell tolnod?
viszont ezzel azt akarod mondani, hogy szlovákia 150 évvel korábbi szinten van ugye? legalábbis ha kossuth-hoz hasonlítod. de ennyi erővel a népirtás is megengedett és helyes, hisz az amerikaik is megtették az indiánokkal ugye?
hány éves vagy? Nagyon ismerős vagy te nekem, valami tipikus kis p.csa vag yp.cs aki mély liberálisnak érzi magát a hangod mindig neked a legnagyobb de persze tetteid nincsenek. sok ilyen emberrel találkoztam már, és valóban szánalmas.
mert gondolom te meg sokat letettél már az asztalra nem?
amugy meg a jelennel és jövővel foglalkozzunk.. ezt azoknak mér nem mondod akik vesszen trianonozzanak? ... amugy meg rossz ovlt az összehasonlitásod.. mer az indiánok kiirtását nem tartják jónak, viszont Kossuthot nemzeti hösnek tekintjük szinte... a nyelvtörvénnyel nincs semmi baj, csak ti fujjátok fel mer csak azt a részét haljátok meg h nem lehet magyarul beszélni.. az hogy hol és milyen esetbe.. kit érdekelll....
mér kell nekünk mindig szidni valakit? itt a politikai témakörben a kérdések kb 80%a vkinek a szidásáról zól, legyen az cigány,zsidó,szlovák,román,szerb,politikus....
trianon hatásai a mai napig érződnek és gyakorlatilag arról szólt az egész, hogy egy halom ország szétkapkodta az orászgunkat, ha ez szted normális.
de gondolom akkor a holokausztot is tagadod ugye? vagyis úgy gondolod, hogy túl kell lépni rajta és nem kell vele foglalkozni ahogy most van hm?
a szidalmazásokat pedig hanem érted meg, akkor kár is magyaráznom. ha te csak azt fogod fel, hogy "szidnak egy népcsoportot"... gratula.
nah ebből látszik, hogy fiatal gyerek vagy aki semmit nem tud az életről.
tanulj kicsit többet, de ne csak az iskolából, hanem informálódj jobban és járj utána a dolgoknak. nagyon sokszor ki leszel röhögve még így.
de gondolom akkor a holokausztot is tagadod ugye? vagyis úgy gondolod, hogy túl kell lépni rajta és nem kell vele foglalkozni ahogy most van hm?
a szidalmazásokat pedig hanem érted meg, akkor kár is magyaráznom. ha te csak azt fogod fel, hogy "szidnak egy népcsoportot"... gratula.
nah ebből látszik, hogy fiatal gyerek vagy aki semmit nem tud az életről.
tanulj kicsit többet, de ne csak az iskolából, hanem informálódj jobban és járj utána a dolgoknak. nagyon sokszor ki leszel röhögve még így.
nem, a holokausztot nem firtatom, mert minek firtassam? megtörtént kész, szomoru és ennyi.. nem foglalkozok vele...
egy egész népcsoportot nem lehet szidni... nem ismerheted az összeset.. nem általnosithatod ki rájuk hogy ilyenek vagy olyanok...hány szlovákot ismersz? hány cigányt? hány zsidót? azokat a szlovákokat utáld, akik ártottak neked, a többit ne.. azokat a cigányok utáld akik beléd kötnek az utcán vagy megérdemlik hogy utáld a többit ne, ugyanigy a zsidókkal.. és ne azé utáld mer zsidó hanem azé mer árt neked... magyarok közt is van legalább annyi utálatra méltó mint azok közt akiket a nagy hazafiaink nagy bőszen szidalmaznak...
és igen, még csak középiskolás vagyok, és akkor mi van? nem lehet véleménye egy fiatalnak? akkor má le is vagyok nézve nem?...amugy meg nem csak iskolából informálodom.. sőt inkább máshonnan informálodok..
majd írok még én is, csak épp dolgom van, sok.
nem libsi ő, csak egy fiatal gyerek tele sok mesével. nah majd még írok.
"Felvidéki magyarok idén kénytelenek lesznek szlovák nyelven ünnepelni Március15ikét !"
Én felvidéki magyar vagyok és ez pedig egy hazugság. A tájékozatlanságon lehet segíteni, de a hülyeségen nem. Gondold át.
Ha érdekel a véleményem, szerintem Te szégyent hozol a székelyekre, de kb az egész magyarságra is ezzel a betegesen gyűlölködő hozzáállásoddal. Az élet a kisebbségben sokunkat megtanított embernek lenni és tisztelni másokat, nem tudom nálad hogyan maradt ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!