A szlovákok nem csak a földet és a zászlót lopták Magyarországtól hanem mint nemrég kiderült a himnuszukat is, mi a véleményed?
Itt a szlovák himnusz eredeti verziója ami valójában egy Bartók Béla által lejegyzett magyar népdal http://www.youtube.com/watch?v=tYV714zDmuY
Van olyan amit a szlovákok nem loptak és a sajátjuk?
"amugy meg, nem unjátok még a szlovákok szidását? minden hétre kell valami ellenség? mért nem probálunk inkább együtt élni velük? politikusaink és politikusaik gyujtottak egy szikrát, a két nép közt, innen meg az egész magától ment"
Szerinted akkor nyugodtan, legyen törvény az államnyelvről, ne adjanak autonómiát, akadályozzák a magyarkártya bevezetését, térítsenek még el pár folyót, verjenek össze még pár magyart, tiltsanak ki újra Sólyom Lászlót és alázzanak meg minket még párszor? Ezek rendben vannak, mindent tűrnünk kell, mert hát szomszédi jóbarátság meg egyéb baromságok?
Bizony...Az amcsik is az Árpád-háziaktól lopták a zászlójukat, a németek meg a trikolor zászlót lopták, mert ugyanúgy három vízszintes csík van bennük. Az olaszokról ne is beszéljünk... Piros-fehér-zöld az is.
Hogy mi a véleményem? Az hogy agymosott vagy.
Jártam sokat cseheknél, beszélgettem velük. Mind a következőt mondta amikor a szlovákokról kérdeztem őket (mint ex csehszlovák állampolgárokat), szóval:
"A nyelvet tőlünk, a földet tőletek lopták"
És ismerték ők is azt a viccet, hogy:
Szlovák könyvesbolt kirakatában felirat: Szlovákia történelme könyv sajnos elfogyott, de aki kéri elküldjük neki SMS-ben.
Jókat nevettünk
Erről egy vicc jutott az eszembe:
"A románok bejelentik, hogy felépítik a világ legnagyobb stadionját. A vállalkozáshoz minden ország segítségét kérik. A felajánlások sorban meg is érkeznek minden országtól, kivéve a magyarokat. Rettentő diplomatikusan felteszik a kérdést:
- Hát ti, magyarok, mit adtok?
- Miért, a telek nem volt elég???... ". Ez van Szlovákiával is... Azért megy kinn a politikusaik közt a magyar gyűlölet, mert ezzel kompenzálják a kisebbségi komplexusaikat, hiszen tudják a terület, a címerük, a zászlójuk, a himnuszuk mind tőlünk lopott, és az államuk még nem érte el a nagykorúságot. Szerencsére én a szlovák emberek többségénél azt látom, hogy kiállnak a magyarok mellett, és tudnak békében együtt élni. Ha autonómiát adnának a magyaroknak, szerintem minden rendben is lenne... de hát az önérzet nagy úr...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!