A szlovákok nem csak a földet és a zászlót lopták Magyarországtól hanem mint nemrég kiderült a himnuszukat is, mi a véleményed?
Itt a szlovák himnusz eredeti verziója ami valójában egy Bartók Béla által lejegyzett magyar népdal http://www.youtube.com/watch?v=tYV714zDmuY
Van olyan amit a szlovákok nem loptak és a sajátjuk?
Nem értelek. Elküldenéd Felvidékre. Sógorom 24 éves koráig élt Felvidéken magyarként, soha nem volt gondja a szlovákokkal. Ott is vannak olyan barmok, mint itt, akik szerint a saját népük a "chosen one".
ott a pont... nehogy azt hidjétek amit a tvben mutogatnak meg mondanak, meg amit a kuruc infon sugallnak belétek, hogy minden szlovák utálja az összes magyart.. persze ott is vannak szélsőségek, de nálunk nincsenek? szted a szlovák 80 éves bácsi utálja a szomszéd magyar bácsit? nagy fszt... és itt van arról szó hogy ezt a konfliktust gerjesztik a politikusaink...nem köztünk van viszály.. köztük max...
kedves utolsó előtti!
ismered a nyelvtörvényt egyáltaln vagy csak vagdalózól vele mer jól hangzik?
Na de az iróniát félretéve:
"A módosító javaslatba bekerült az a kitétel, hogy a nemzetiségi iskolákban mindennemű dokumentációt államnyelven is vezetni kell. Korábban ez csak a pedagógiai dokumentációra vonatkozott. Kimaradt ugyanakkor annak előírása, hogy a kisebbségi nyelven sugárzó regionális és helyi rádióknak a nemzetiségi nyelven sugárzott műsort államnyelven is meg kelljen ismételniük. Elég lesz a feliratozás. Nem jár szankciókkal, ha az egészségügyi és szociális intézményekben a személyzet nem csak szlovák nyelven kommunikál a betegekkel. Ez azonban csak azokon a településeken érvényes, ahol a magyarok aránya meghaladja a 20 százalékot, másutt nem."
Ja és szabályozzák még a betűméreteket is :)
A módosító javaslatba bekerült az a kitétel, hogy a nemzetiségi iskolákban mindennemű dokumentációt államnyelven is vezetni kell. Korábban ez csak a pedagógiai dokumentációra vonatkozott. Kimaradt ugyanakkor annak előírása, hogy a kisebbségi nyelven sugárzó regionális és helyi rádióknak a nemzetiségi nyelven sugárzott műsort államnyelven is meg kelljen ismételniük. Elég lesz a feliratozás. Nem jár szankciókkal, ha az egészségügyi és szociális intézményekben a személyzet nem csak szlovák nyelven kommunikál a betegekkel. Ez azonban csak azokon a településeken érvényes, ahol a magyarok aránya meghaladja a 20 százalékot, másutt nem."
most lehet hogy én vagyok csak ilyen, de nekem nincs abban semmi furcsa hogy asszimilációra törekednek... mi nem ezt csináltuk a reformkor idején? dehogynem.. (meg is lett az eredménye, ->trianon)
amugy meg nem a rózsadombon lakom, még csak nem is pesten.. és szerintem nem vagyok hazaáruló.. miért lennék az? mert nem mocskolodok? ki van irva hogy most a cigányokat, szlovákokat és zsidókat kell szidni és én nem szidom egyiket se? nem követem a "trendet"? szánalmasak vagytok néha ezel a hazaáruló dumával... játszátok a nagy hazafit, szidjátok a multikat, de ugyanugy bementek a tescoba stb.. nem attó lesz vki magyar hogy tudja szidni a szomszédait... hál isten ienekből mint ti még csak kevés van.. egyelőre több a racionálisan, tisztán gondolkozó magyar.. egyelöre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!