Ki profitál ebből? Kinek az érdeke ez az egész?
Nap mint nap látom hogy egyre több ember (sőt már családok is) vándorolnak ki külföldre. Nem lesz ennek jó vége. Szerintem ez egyenlő a haza feladásával. Tudom hogy nagyon nehéz itthon megélni (köszönjük gengszterváltás és multi cégek összeszerelői), de én semmilyen körülmények közt nem hagynám itt hazám, szülőföldem.
15/F
Vannak olyanok is, akik nem anyagi okok miatt hagyják el az országot. Sokan egyszerűen kiábrándultak a magyar légkörből, és jobbnak látják lelépni máshova. Egyébként a kivándorlásnak van pozitív oldala is: csökken a munkanélküliség, sokat utalnak haza a kintiek.
Én már most tudom, hogy ahogy meg lesz az érettségim, lelépek. (Most is megtenném, de ennyi idősen nem lehet :D) Már most vagyok ábrándulva ebből az országból, az csak a kisebbik része, hogy még diplomával is jórészt éhen halnak az emberek. Ez nagyon szomorú.
Kérdésedre válaszolva: az állam mindenképp profitál ebből, de később nagy bajok lesznek, hogy a fiatal munkaerő nagy része kivándorolt. De ez engem már nem fog érinteni :DD
Szintén 15/F ;)
**már most ki vagyok ábrándulva
(előző voltam)
Majd meg fog változni a véleményed. Ezt nem azért írom, mert lenézlek a korod miatt, hanem azért, mert úgy látom te értelmes vagy, és nem kötelezed el magad egy párt mellett, inkább gondolkodsz. Az, hogy a te véleményed most egy picit gyerekes, arra fogható hogy még tapasztalatlan vagy. Jó úton jársz, de még nem tudsz eleget a világról.
Néha a "hazafiság" azt követeli meg, hogy a gyereked hiányt szenvedjen, vagy hogy a kemény munkád árán megkeresett pénzed semmit se érjen. Ezt az áldozatot nem szabad mindenkire ráerőltetni, mindenki a saját életéért felelős. Neked lehet nem okoz gondot a saját jóléted feladása a hazáért, de más nem szeretne a magyar életszínvonalon ragadni. Ezt tiszteletben kell tartani, mindenkinek vannak saját igényei, és mindenki arra törekszik, hogy ezek az igényeket kielégítse.
Ha utazgatsz, majd arra is rájössz, hogy teljesen mindegy kivel dolgozol és kik között élsz, amíg jól érzed magad. Teljesen mindegy, hogy török -e munkatársad, egy holland cégnél dolgozol -e, vagy hogy éppen francia -e a feleséged. Ember-ember. Nem minden magyarral értesz egyet, és nem minden külföldivel ellentétes a véleményed. Kultúrától, nyelvtől, és helytől függetlenül megtalálhatod a közös hangot akárkivel, szeretheted őket mint barátokat, munkatársakat, vagy mint barátnőt/feleséget. Az, hogy te ezek után minek tartod magad, a te dolgod. Ha neked fontos a magyar kultúra, a magyar nyelv, akkor ápold ezeket. Én mindegy hol vagyok, hol élek, milyen nyelvet beszélek, mindig magyar maradok. Azért, mert én így döntöttem. Ezt akárki megteheti.
Majd megtanulod azt is, hogy a nép és a haza különválasztható. Ha azt látom, hogy a korodbeliek tömeggyilkosokat éltetnek, az SS-t vagy a vörös hadsereget majmolják, zsidóznak, cionistáznak, cigányoznak, mindig elszégyellem magam. Én nem tudok ilyen emberek között élni, én nem szeretném hogy gyűlölet vegyen körbe. Ettől függetlenül Magyarországot imádom, és mint mondtam, akármi történjen is, én mindig magyarnak fogom vallani magam.
Sajnálatos, hogy sokan gondolkodnak így, és sokan hagyják el az országot, de ez nem az ő hibájuk. Te is írtad: Mindenkinek van véleménye, és ehhez mindenkinek joga van. Az ő véleményük az, hogy az itthon maradás előnyei, már ha vannak, nem elegek ahhoz hogy feladjanak egy sokkal szebb, külföldi jövőt.
Amikor én voltam 15 akkor még csak MIÉP volt ebből a szupernemzeti csináljuk meg kategóriából, és akkor még nem volt ekkora tömegdivat a hozzá nem értés. Tudtam én is, hogy nem igazán vállalható ez a vonal, azóta meg csak még jobban megerősödött bennem.
Ha valaki nyíltan kijelenti, hogy jobbikos instant eléri nálam, hogy kiállított egy szegénységi bizonyítványt.
Aki egy kicsit is ért a közgazdasághoz, annak a haja égnek áll ahányszor kimondják, hogy újra tárgyalják az adósságot, a szociológusoknak, hogy bőrszín alapján akarnak kezelni rétegjelenségeket.
Egyetlen területet nem tudnék mondani, ahol a saját hozzá nemértésük helyett tényleg tudományos szakvélemény lenne megfogalmazni.
15 évesen mi a szart tudhatsz a világról? És főleg a mechanizmusáról... Láttál egy videót a bankrendszerről meg az illuminatiról a youtubeon és akkor már tudsz mindent?
Ezzel nem fogsz a felnőttek szemében nőni, fikázni tud 6 általános leszázalékolt pistabácsi is aki a kormányt szidja napi 8 órában a panel tövében.
A konstruktív dolgok, a konkrét elképzelések. Persze nem árt érteni is hozzá, mert böfögünk valamit de ha elkezdünk beszélgetni gyorsan kiderül, hogy nem tudsz te lószart se.
Hidd el 15 évesen még lehet hogy így látod a dolgokat, de idővel a véleményed bőven fog változni. Annak idején a te korodban én is némiképp így gondolkodtam, de azóta gyökeresen megváltoztam és teljesen máshogy látok mindent.
Onnantól fog megváltozni, hogy a saját bőrödön fogod érezni, az ország működését. Amikor azt fogod látni, hogy diplomával és 3 nyelv középfokú tudásával is alig keresel nettó 110 ezer Ft-ot. Ebből fizesd a lakbért, a közlekedést, a kaját és a többi minden csak ezután jön. Miközben Ausztriában 3-4-szeres fizetést is megkeresed, ugyanilyen árak mellett.
Az ember azért is dolgozna, hogy megélne, nem pedig azért, hogy egyik napról a másikra kijöjjön. Családot alapítani eléggé nehéz ilyen körülmények között.
A hazafiasság elméletileg szép dolog, de nem tudsz vele mit kezdeni. Rendszerint félremagyarázott dolog. A büszke emberekkel tudod mi történik? Kiröhögik őket. A "nemzeti büszkeséggel" ki törölheti az ember a hátsóját. Hidd el pár éven belül máshogy fogod látni a dolgokat.
Mindenféle rosszindulat nélkül írtam le ezeket.
Elolvasgattam a kommenteket.
Azzal én is egyet értek, hogy a hazafiság senkinek sem fogja megteríteni az asztalát. De az azért gáz, ha valaki nem tudja elválasztani a kormányt és a hazát. Szeretheted a hazádat úgy, hogy közben nem kell annak kormányát szeretned.
Magyarország a globális kapitalizmus rendszerében egy összeszerelőüzem szerepét tölti be. Ez jutott ránk. Az elmúlt 25 évben az összes kormány azon volt, hogy ezt a helyzetet kialakítsa. A magyar nemzeti vagyon magánvagyonná lett átkonvertálva, ami aztán kivittek offshoreba. 242 milliárd dollárt vittek ki az elmúlt 25 évben. Ezt egy Tax Justice Network nevű szervezet mutatta ki. Eladták a gyárakat, eladtak mindent amivel értéket tudnánk teremteni. Az ország jövedelemteremtő képessége a béka feneke alatt van. A GDP túlnyomó részét külföldi cégek állítják elő, ami higyjétek el, nem egészséges ;)
A magyar ember a magyarországi külföldi üzemben (pl. kecskeméti Mercedes) csak legyártja a terméket gyártási áron. Legyen termékenként 30 forint. Ez lesz a magyar GDP = megtermelt jövedelem, megtermelt érték.
A termék kimegy Németországba (vagy akárhova), ahol a gyár tulajdonosai vannak.
Itt, Németországban már eladják, akár nekünk is a terméket (autót, akármit) eladási áron, ami 120 forint! Ez lesz a német GDP! Mekkora ez? A magyar négyszerese! Hiszen övé a gyár, ő adja el! Ez lesz a német megtermelt jövedelem.
Ez sajnos így működik, és nem kell hozzá Che Guevara pólós baromnak, vagy steelbetétes görénynek lenni, ez sajnálatos módon így működik :(
Kedves Mindenki!
Megfogadtam a "tanácsaitokat".
Már 6 országban jártam (amiből 3 Erasmus+ program keretében volt), középfokú nyelvvizsgát szereztem angolból, és az érettségi időszak előtt állok.
A Debreceni Egyetem jogász szakára jelentkeztem, ahová jó eséllyel fel is fognak venni.
De a véleményem nem változott. A hazaszeretet rendkívül fontos, és nem kívánom anyagi érdekek miatt elhagyni hazámat.
Ha a jelenkori énemet kellene jellemezni, akkor elsődlegesen ezek a politikai ideológiák igazak rám:
- konzervativizmus
- antikommunizmus
- patriotizmus
- zöldpolitika
Még mindig a Jobbik a legszimpatikusabb párt a palettán, de az LMP-t és a Momentumot sem tartom rossznak.
Nem sikerült megtörnie egyik negatív kommentelőnek sem. Pedig hiába fogtak össze, hogy majd ők, "érett" felnőttek megmutatják, hogy ki az erősebb kutya. Noha a világképen sokat változott, bővült, de az alapok megmaradtak.
Üdvözlettel,
A kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!