Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki profitál ebből? Kinek az...

Ki profitál ebből? Kinek az érdeke ez az egész?

Figyelt kérdés

Nap mint nap látom hogy egyre több ember (sőt már családok is) vándorolnak ki külföldre. Nem lesz ennek jó vége. Szerintem ez egyenlő a haza feladásával. Tudom hogy nagyon nehéz itthon megélni (köszönjük gengszterváltás és multi cégek összeszerelői), de én semmilyen körülmények közt nem hagynám itt hazám, szülőföldem.

15/F

2015. aug. 5. 20:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 anonim ***** válasza:
70%
Tehát csak az az értelmes vélekedés, ami a te igazadat ismeri el, vagy legalábbis helyt ad neki. Világos.
2015. aug. 5. 22:49
 52/78 anonim ***** válasza:
100%

A #49-esnek tetszik a válasza és most minden rosszindulatú felhang nélkül:

Miért gondolod azt, hogy a te hipotézised/véleményed áll legközelebb a valósághoz?

Az a baj, hogy mindenki ezt gondolja magáról és ne adj Isten, hogy egy kicsit is módosítson rajta, mert az akkora bűn!

#51-re

Most ki lehet játszani az "Ő is náci azért védi" kártyát, de meg lehet nézni ki milyen stílusban válaszolt (Persze a második hozzászólásomban én is kiakadtam. Tény. Nem tagadom, nem szégyenlem.). Elég szépen mentek a burkolt "taknyosozások", a fennhéjázás, pökhendiség egy normális választ alig lehet találni, aki emberszámba venné ezt a srácot. Küldték itt a "meg akarja mondani" meg az "ő itt a májer" holott csak feltett egy kérdést egy olyan oldalon, ahol kérdéseket szoktak feltenni. Normál emberi választ várt rá és én igyekeztem neki úgy válaszolni (az, hogy történetesen hasonlít a véleményünk, arról nem tehet) ellenben meg lehet nézni a többiektől mit kapott....

2015. aug. 5. 23:07
 53/78 anonim ***** válasza:
100%

"egyáltalán nem jó dolog, ha kiürül Magyarország. "

Szerintem ezt itt egyikunk sem gondolja. A kulonbseg csak ott van hogy szemely szerint mit gondolunk hogy miert van ez, ki a felelos erte es mit lehet tenni ellene.

En azt gondolom hogy egy szabadabb, elhetobb, liberalisabb orszag kellene ahhoz hogy az emberek ne akarjanak kulfoldon boldogulni. Hogy ne legyen az elet minden teruleten az hogy ugy erzed: a hatalom el akarja foglalni az eleted, akkor is ha te nem akarod.

Persze ezer egyeb tenyezo is van, de ha az ember egyszer megszabadul ettol a fojtogato, skizofren legkortol, akkor nagyon felszabadultnak erezheti magat.

Persze az emberek nem egyformak, a tulnyomo tobbseg egyszeruen csak egy stabil egzisztenciat akar, es nem is lehet oket ezert elitelni.

De en biztos vagyok benne hogy egy szabad, elheto orszag sokkal tobb stabil egzisztenciat tud biztositani.

2015. aug. 5. 23:08
 54/78 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem az nem taknyosozás ha az ember kertelés nélkül megmondja, hogy ennyi idősen egészen egyszerűen nem lehet valakinek releváns véleménye ezekről a kérdésekről, mert nem az élettapasztalat, és a tudás, hanem az érzelmek szolgáltatják hozzá az alapot, az pedig régen szar. Mindenki volt ennyi idős, és igaza volt annak, aki azt írta, hogy ilyenkor nem lehet észérvekkel meggyőzni senkit, de azért érdemes megpróbálni, hátha nem pocsékol el az életéből 4-5 évet mire magától rájön.
2015. aug. 5. 23:11
 55/78 anonim ***** válasza:

"holott csak feltett egy kérdést egy olyan oldalon, ahol kérdéseket szoktak feltenni. "

Dehogy. O semmire nem akar valaszt varni, o egy un. allito kerdest tett fel, azaz megfogalmazott egy allaspontot es egy vilagnezetet. Olvasd el meg 1x.

Amugy meg szerencsere velemenyszabadsag van (meg egy ideig) es ezt jo 15 evesen is megtanulni, hogy attol meg hogy az ember azt gondolja magarol mennyire igaza van, meg lesz egy csomo ember aki nem igy fogja gondolni.

A tovabblepes az hogy megprobalunk egy kozos nevezot talalni es egy kompromisszumos allaspontot kialakitani.

Sajnos ez az utobbi idoben egyre nehezebben megy az orszagban, inkabb mindenki ragaszkodik a vegletekig a sajat velemenyehez, es nem azt keressuk mi a kozos bennunk, mi kot ossze bennunket hanem arra koncentralunk mi az amit a masik maskepp es szuksegszeruen rosszul gondol.

2015. aug. 5. 23:12
 56/78 anonim ***** válasza:
Én nem (feltétlenül) gondolom azt, hogy az én véleményem mindenek felett álló, de azt hiszem a #49-es válaszom nem is implikálta ezt. Csak szerettem volna rámutatni a kérdező számára, hogy igenis nem minden vélemény egyenértékű, mert nagyon megpróbált relativizálni a "nektek is van véleményetek meg nekem is" megjegyzésével.
2015. aug. 5. 23:19
 57/78 A kérdező kommentje:

#51: Ez így nem igaz. Például a 49. választ is korrektnek találom.

A világ megismerése elengedhetetlen a tisztán látáshoz, ezzel tisztában vagyok. Sok mindent nem tudok a még a mai világ működéséről, de abban biztos vagyok súlyos "trójai vírusok" fertőzik a rendszert. Mindenkinek csak a pénz és egyéb haszonélvezés a legfontosabb, ahelyett, hogy magyar és magyar összefogva tenne valamit egy emberközpontú társadalom létrehozásáért. Egy olyan társadalomért, ahol nem a tőke, pénz, anyagi haszon és hatalom irányít, hanem tiszta emberi értékek, értékrendek és békés együttélés.

Továbbá ha felemelnék az emberek a hátsójukat és tennének azért legyen új munkahely, élhető bérek legyenek, és lennének hozzá erre alkalmas politikusok, akik ezeket megvalósítanák. Például: a magyarországi buszgyártás ritka válságban van. Azt mondanák az emberek, hogy szervezetkbe/szövetkezetekbe tömörülünk és kiharcoljuk például tüntetésekkel, kész érvekkel, hogy a kormány támogassa ezt az ágazatot. Vagy akár ott a földkérdés. Ki kell(ene) harcolni, hogy ne adják külföldi kézbe, hanem maradjon akár állmami kézben vagy kerüljön olyan emberhez, aki valóban tiszta gazdálkodáshoz vásárolná meg, nem mutyira. Például a Jobbik programjában van olyan lehetséges megoldás, hogy ingyen kapnák a földet azok a családok, akik valóban gazdálkodásra használnák. Most biztos megkapom, hogy "ja te Jobbikos vagy, akkor értem már az agybajt" típusú válaszokat, de én vállalom. Az ő programjuk valóban magyar(és ember)barát, mert én úgy választottam ezt a pártot, hogy elolvastam a programját, utánanéztem a tagoknak, nyilvános szerepléseiknek, véleményüknek. És szerintem az ő jövőképük a leginkább élhető megoldás. És ok, hogy még 15 vagyok (amúgy pár nap múlva már 16),de a legközelebbi választásokon már én is szavazhatok majd (és fogok is, mivel ez az egyik lépés afelé, hogy tenni akarok valamit a jövőmért)

(Persze hangsúlyozom, ez az én véleményem, meglátásom)

2015. aug. 5. 23:20
 58/78 anonim ***** válasza:

Ezzel több probléma is van:

Hogyan képzelsz el egy "emberi értékek által irányított társadalmat"? Nem a magyar társadalom pénzközpontú, hanem a világpiaci berendezkedés ilyen. lehet szeretni, vagy nem szeretni, de eddig senkinek sem sikerült kitalálnia olyat ami hosszú távon is jobb, és stabilabb.

"Továbbá ha felemelnék az emberek a hátsójukat és tennének azért legyen új munkahely, élhető bérek legyenek, és lennének hozzá erre alkalmas politikusok, akik ezeket megvalósítanák"

Elég nehéz munkahelyeket létesíteni, és élhető béreket produkálni úgy, hogy az államadósság az eget verdesi, és az elmúlt sok évben gyakorlatilag minden nagyobb beruházás EU-s pénzből valósult meg, amiből a jobbik olyannyira ki akar lépni.

A jobbik programja maximum magyar, de nem emberbarát. Gyűlölettel nem lehet politizálni. Mondok egy jó példát, hogy megértsd miről beszélek: A jobbikosok mindig azzal jönnek, hogy nekik semmi bajuk a cigányokkal, a bűnözéssel van bajuk, legyen az elkövető magyar, vagy cigány. Biztosan ismered Morvai "nyilas Barbie" krisztina, és OMZ az érpataki paszományos polgármester országjáró körútjáról készült videósorozatot, ahol iszonyatos mértékben marginalizált (gyakorlatilag csak cigány) családokat mutatnak be, rettenetes életkörülmények között. A videók célja totál egyértelműen a cigányság elleni kulturális előítéletek felszítása volt, de besült a dolog, mert pont fordított hatást ért el az emberek többségében, és megmutatta, hogy az olyan párt, ami gyermekelvétellel fenyegetve, és fintorokat vágva, a szomszédokkal közösen a cigányokat szapulva képzeli el a cigánykérdés megoldását, igen szar úton jár.

Emellett gondolom ismered, tisztában vagy vele, hogy a jobbikos képviselők között legalább ugyanannyi silány alak van, mint a jelenlegi kormánypártban. Elég a nemrég nyilvánosságra került esetre gondolni, amikoris jobbikos képviselő vert egy öregasszonyt félholtra egy vita során (ugye tudjuk kiket szoktak idősek verésével vádolni). Emellett ugye vannak a "vicces" képviselőik, akik rendszeresen zsidóznak a közösségi oldalaikon, mert úgy vélik hogy ez a 21. században rendben van, és hogy a "magyarság" szeretete azonos minden más utálatával, és hogy ezen az úton lehet legkönnyebben elérni. Sokáig beszélgethetnénk ennek a taktikának az (akár nyelv)filozófiai, lélektani vetületeitől, de felesleges. Talán ha kicsit jobban megismered a nemzetközi viszonyokat, népeket, rá fogsz jönni miért vállalhatatlan párt a jobbik európa közepén.

2015. aug. 5. 23:34
 59/78 anonim ***** válasza:
100%

#54-55-re

Az 55-ös első és utolsó véleményével közel egyet értek (bár a kérdés típus boncolgatása kissé már szőrszálhasogatónak hat és ismerve a mai magyar nyelvtan órákat egy 15 évestől el sem várom, hogy tudja az ilyeneket) ugyanakkor a kompromisszumkészség hiánya a mai magyarokban teljesen egyértelmű és igaz.

Ha már a szólásszabadságnál tartunk, az egy 15 évest nem illet meg? Még ha tudjuk is, hogy élettapasztalatából adódóan naiv és nem biztos hogy releváns (ez sem mindig igaz, mert vannak gyerekek, kik meghaladják kortársaikat).

És ha mondjuk ez a kibontakozóban lévő nem mély ismereteken alapuló vélemény nem egyezik az én tapasztaltabbnak mondható, de korántsem biztos, hogy helyes véleményemmel akkor erre verbális (írott) agressziót és megszégyenítést kell alkalmazzak "hagy szokja" címszó alatt. Mert ugye az ilyen jellegű bántalmazás az nem okozhat ugyanolyan lelki sérüléseket, mint mondjuk a fizikai. Várjunk csak ez valahogy nem hangzik túl liberálisnak ez inkább poroszos...

2015. aug. 5. 23:41
 60/78 anonim ***** válasza:
85%
nem az a baj, hogy nem mondhatja el a véleményét egy 15 éves, hanem ha nyilvánvalóan beáll az idióták hosszú sorába akkor nekem is meg van a jogom megmondani, hogy fiam lószart nem tudsz még a világból, és ha jót akarsz magadnak nem állsz be a károgók hosszú sorába
2015. aug. 5. 23:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!