Ki profitál ebből? Kinek az érdeke ez az egész?
Nap mint nap látom hogy egyre több ember (sőt már családok is) vándorolnak ki külföldre. Nem lesz ennek jó vége. Szerintem ez egyenlő a haza feladásával. Tudom hogy nagyon nehéz itthon megélni (köszönjük gengszterváltás és multi cégek összeszerelői), de én semmilyen körülmények közt nem hagynám itt hazám, szülőföldem.
15/F
hát akkor mi alapján szimpatikus a jobbik?
mert a szakértelmük alapján biztosan nem, mert az nincs
"beáll a nyilvánvalóan idióták sorába"
tehát akinek nem egyezik a véleménye a tiéddel az nyilvánvalóan idióta.
Helyben is vagyunk. Ez a legnagyobb gond.
Érdekes mindig ide lyukadunk ki pedig én vagyok a náci és te a liberális.
na, vegre valami konkretum. Azert azzal nagyon nem lottunk melle, amikor a szohasznalatod alapjan a "nemzeti" oldalhoz soroltunk.
De amit az #57-ben leirtal az egy osszeszedett, mitobb jol megfogalmazott gondolatmenet, nyilvan az okosabb 15 evesek koze tartozol, ugyhogy minden remeny megvan ra hogy kesobb jobban megismerd a vilagot.
Nehany gondolatodra reagalnek azert.
"Mindenkinek csak a pénz és egyéb haszonélvezés a legfontosabb"
en ezt nem igy latom, az embereknek ezer mas dolog is fontos, nem csak a penz. De nyilvan fontos az is hiszen penzbol el mindenki.
"magyar és magyar összefogva tenne valamit egy emberközpontú társadalom létrehozásáért. Egy olyan társadalomért, ahol nem a tőke, pénz, anyagi haszon és hatalom irányít, hanem tiszta emberi értékek, értékrendek és békés együttélés. "
ez nagyon szepen hangzik, kar hogy pont a Jobbiknak nincs ehhez semmi koze, ok ugyanis nem a bekes egyutteles hivei, Mostanaban Vona ugyan megprobal behuzodni kozepre es kicsit lerugdosni magarol a radikalisokat, de a part torzskozonsege meg mindig az abszolut vallalhatatlan kurucinfos torzskozonseg.
" legyen új munkahely, élhető bérek legyenek"
Ez nem az embereken mulik. Magasabb berek nem varazsutesre lesznek, annak meg kell teremteni a gazdasagi hatteret. Hozzateszem, ezt a Jobbiknal sem ertik, vagy nem akarjak tudomasul venni.
"magyarországi buszgyártás ritka válságban van. Azt mondanák az emberek, hogy szervezetkbe/szövetkezetekbe tömörülünk és kiharcoljuk például tüntetésekkel, kész érvekkel, hogy a kormány támogassa ezt az ágazatot. "
Es ha tamogatja, akkor mi van? Majd hirtelen elkezdunk piackepes buszokat gyartani? Nyilvan valamilyen szinten lehet preferalni ilyesmiket, de nem lehet hatalmi szoval komplett agazatokat letrehozni amelyik megall a sajat laban. Ha nem all meg akkor tok feleslegesen dontjuk bele a penzt, csak veszteseget termel, es azt mar probaltuk 40 evig, nem mukodott. Van Magyarorszagon egy csomo ipari agazat, ami remekul mukodik, ott van pl. a jarmugyartas, inkabb azzal kellene foglalkozni hogy minel tobb magyar vallalkozas tudjon bekapcsolodni a globalis termelesi lancba.
" És szerintem az ő jövőképük a leginkább élhető megoldás."
Szerintem meg a legelhetetlenebbb megoldas, es egy Jobbik-kormany (ha meg is valositjak azt amirol beszeltek) sokkal melyebbre lokne az orszagot mint ahol most van, es beinditana egy sokkal nagyobb emigracios hullamot. A XXI. szazadban vagyunk, es az aktualis problemakat nem lehet XIX. szazadi gondolkodasmoddal megoldani.
A Jobbik programja nem mas mint egy fantaziagyujtemeny, tulnyomo resze megvalosithatatlan, ertelmetlen lozung, a gazdasagi fejtegetesik zavarosak (nem csoda, ahol egy Volner lehet gazdasagi szakerto) az EUhoz valo hozzaallasuk tragikus, az orosz fuggoseguk es iranyultsaguk pedig problemas.
"" És szerintem az ő jövőképük a leginkább élhető megoldás." "
Te biztos tudod a 15 éveddel, hogy mi élhető és mi nem.
"Nem tudod hogy élek/éltem eddig illetve miket éltem meg, úgyhogy ne mondj olyat amit nem tudsz"
Ez gyakorlatilag az érvelésnek ugyanaz a fajtája, amikor teszem azt, egy tudományos témáról beszélgetnek ketten, és az egyik fél benyögi, hogy "Hidd el nekem, én szakember vagyok" anélkül, hogy bármiféle észérvet felhozott volna a mondandója alátámasztására. Az ilyet sehol nem veszik komolyan. Ha leírnád, hogy konkrétan mi az, amit te tapasztaltál, vagy megéltél, és szerinted ezekre a problémákra a jobbik konkrétan milyen választ tud adni szerinted, illetve, hogy miből gondolod azt, hogy az ő megoldásuk valóban hatékony, az sokkal jobb alapot szolgáltatna egy valóban konstruktív párbeszédre. Így, ebben a formában, tényleg azt csinálod amivel az egyik válaszoló megvádolt. Feltettél gy állító kérdést (mindenki kivándorol, nemzethalál, de szar nekünk), de sem azt nem vagy hajlandó elmagyarázni, hogy miért is rossz ez, sem a felvetett ellenérvekkel nem szállsz vitába. Annyit tettél időközben, hogy leírtad azt, amit amúgy is mindenki tudott, hogy jobbik-szimpatizáns vagy. Ha a kérdést komolyan tetted fel, és nem csak véleményt akartál nyilvánítani, akkor ez így picit komolytalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!