Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok azokról akik...

Mit gondoltok azokról akik elköltöznek külföldre és fél év után már angolnak/németnek/osztráknak vallják magukat?

Figyelt kérdés
Olvastam pár ilyet pl. valaki ezen az oldalon kért segítséget, hogyan lehet belépni az Anglikán egyházba, mert már évek óta Angliában él, valaki meg azt írta, hogy nem tudom már mennyi ideje ment ki Ausztráliába a fiával, és a gyerek már "igazi Aussie".

2015. júl. 22. 20:41
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
En is mar masnap amerikainak vallanám magam. Bár az lennék mint a szégyen magyar. Te meg kerdezo ne pofazz bele mas mit csinal. Nyald ki magyarorszagot.
2015. júl. 25. 13:35
 32/37 anonim ***** válasza:

nagyon erdekes ez a topic. en 28 eve elek Ausztraliaban, termeszetesen regen allampolgar vagyok stb. Akcentus nelkul beszelem a MAGYART mert az anyanyelvet cask azok felejtik el akik erre rajatszanak. nekem van olyan 94 eves oreg holgy ismerosom aki 1945 ota nem jart Mo on es nem beszeli "torve a magyart". nekem a kocsimon rajta van a Magyar felsegjelzes ugyanugy mint az ausztral is. nemzetisegem szerint szarmazasilag magyar vagyok. de a hazam mar nem Magyarorszag cask az a szulohazam. en itt talaltam hazara olyan hazara ahol otthon erzem magamat, sokkal jobban mint abban a 30 evben amig otthon eltunk.

nem tagadom meg soha sot nagyon buszke vagyok ra hogy Magyar SZARMAZASU vagyok. de a szo egyeb ertelmeben mar nem vagyok magyar mert ezt az orszagot szeretem es tisztelem hazamkent. de ez az erzes nem 2-3 ev utan jott sot nem is akkor amikor ausztral allampolgar lettem. kb. 10 ev utan amikor mar rendesen beszeltem a nyelvet amikor ausztral barataim lettek.

es meg egy furcsa adaleka van legalabbis nekem ennek a dolognak. amikor elkezdtem angolul almodni. tudom borzaszto furcsan hangzik de igy van. egyszer jartunk otthon es sajnos akkor is autobalesetunk volt (utaskent).

korhazba vittek es amikor az altatasbol felebredtem a magyar kerdesre angolul valaszoltam mire tudatosult bennem hogy hol vagyok. es az volt az elso mondatom hogy

"I want to go HOME!"

haza akarok menni. azt hiszem ekkor dolt el igazan hogy hol vagyok otthon. bocs ha kicsit hosszu voltam.

2015. aug. 24. 15:40
 33/37 anonim ***** válasza:

"nemzetisegem szerint szarmazasilag magyar vagyok"

Ez itt a lényeg. Te már magyar is maradsz halálodig, valakinek a nemzetisége nem változik meg, mivel a származása sem tud. Érezheted magad ausztrálnak (már ha létezik ilyen nép, szerintem nem), de attól még nem leszel az.

2015. aug. 24. 20:36
 34/37 anonim ***** válasza:

ez olyan dolog hogy amikor az eleted nagyobbik felet toltod ott (es en mar majdnem azon az idon vagyok) es ott ahol elsz oda kot minden akkor az a hazad. egyebkent en tortenetesen nem tartottam meg a magyar allampolgarsagomat sem en itt erzem magam itthon minden szempontbol. az hogy szarmazasilag magyar vagyok azt jelenti hogy ott szulettem, magyar az anyanyelvem, ott nottem fel es hoztam magammal sok szokast amit ma is tartok. de ugyanakkor mar nem tartozom Magyarorszaghoz sem hivatalosan sem erzelmileg. nehez ezt annak megerteni aki nem hagyta el az orszagot es foleg nem azzal a szandekkal hogy az elhatarozasa vegleges. a mostani Mo mar egyaltalan nem hasonlit arra hol en szulettem es felnottem. ilyen egyszeru ez. akik szamomra fontosak itt elnek itt van az otthonom, a ferjemmel is legtobbszor angolul beszelunk, szoval ez egy elegge kettos dolog, de enszerintem ez igy teljesen jol mukodik nalunk legalabbis.

egyebkent en nagyon buszke vagyok arra hogy ausztral allampolgar vagyok , a magyarra sose voltam kulonosebben az, sok okbol kifolyolag.

2015. aug. 25. 12:28
 35/37 anonim ***** válasza:
ha ausztral nep nem letezik akkor amerikai meg canadai sem hiszen eezekbe az orszagokba is ugy jottek valahonnet az emberek.
2015. aug. 25. 12:30
 36/37 anonim ***** válasza:

Igen, nem is létezik amerikai meg kanadai nép. Vagy ha létezik is, akkor nagyon fiatal és képlékeny.

[link]

A nemzet definícióját középiskolás történelemórákon valahogy így tanultuk: egy területen élő, közös származású, azonos nyelvet beszélő, közös történelmi múlttal és öntudattal rendelkező, közös kultúrájú emberek összessége.

[link]

De ez amúgy teljesen objektív dolog sokaknak és végül is semmibe nem számít az bele, hogy te vagy én minek tartalak téged nemzetileg. A szememben a szüleid magyarok voltak, tehát magyar vagy. A gyerekeid már lehetnek ausztrálok, ha nem magyar a feleséged és a családi "légkör" nem magyar lesz. Így működik a beolvadás. 1-2 generáció múlva már egyik ősöd sem fogja magát magyarnak vallani.

2015. aug. 25. 16:58
 37/37 anonim ***** válasza:

nincs gyerekem nem is lesz a ferjemmel hol igy hol ugy beszelunk. sok Magyar szokast megtartottunk es sok ittenit felvettunk amit jonak vagy kenyelmesnek talaltunk.

egyebkent is szerintem az egesznek nincs jelentosege. nekem nincsenek Magyar papirjaim, se utlevelem se mas. azokon cask az ausztral allampolgarsag van feltuntetve es nem kerdezik hogy honnet jottem, de szivesen megmondom ha megkerdik semmi bajom nincs a dologgal. cask erzelmileg mar nem erzem magamat Mo hoz tartozonak. egyszer jartam Mo on kozel 30 ev alatt es amikor visszajottunk es a repteren mondta a vamos hogy "welcome home" az nagyon meghato erzes volt. es ereztem is hogy "hazajottem".

2015. aug. 27. 06:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!