Mit gondoltok azokról akik elköltöznek külföldre és fél év után már angolnak/németnek/osztráknak vallják magukat?
értem a problémát, de azért pár dolgot tisztázzunk:
"nem tudom már mennyi ideje ment ki Ausztráliába a fiával, és a gyerek már "igazi Aussie""
mivel hogy ausztrál, de ugyanígy amerikai NÉP sem létezik a szó hagyományos értelmében, minden gyerek, aki ezekbe a társadalmakba szocializálódik, automatikusan ausztrál/amerikai lesz. ha valaki nem állampolgároktól születik amerikai földön, az pl. megkapja az állampolgárságot.
"valaki ezen az oldalon kért segítséget, hogyan lehet belépni az Anglikán egyházba"
az neked már a hazaárulás kategóriája?
"Szerintem kéne valami állami program ami az ilyen embereket megpróbálja visszacsábítani Magyarországra"
van most ilyen, és olyan remekül működik, hogy már valami 8-10 srác haza is költözött :D amúgy mivel lehetne visszacsábítani őket? hogy odahaza megkereshetik a kinti bérük felét, de cserébe depressziósak lesznek a közállapotoktól? de nagy csábítás.
"megtanult németül és itthon jázsza a fejét ,mintha nem jutnának eszébe alapvető magyar szavak"
Az meg nem jutott eszedbe hogy talan nem jatsza meg magat es tenyleg nem jut neha eszebe ez-az? Plane ha kint 0-24-ben nemet kornyezetben van?
A velemenyem a kerdesrol meg az hogy semmi kozom hozza hogy ki minek vallja magat.
nekem is van ilyen ismerősöm. előbb japánban élt fél évig. egyből televarratta magát japán írásjelekkel és hogy ő mindig is tudta hogy japán mert olyanok a szemei stb.
aztán jött egy újabb láz és kiköltözött németországba. akkor kb 1 hónap után már németnek gondolta magát, hogy biztos minden őse német volt és le is szedette magáról a japán jeleket, még nevet is változtatott,hogy németes legyen
engem nem nagyon érdekel úgy őszintén szólva, megértem,hogy magyarországon nem mindenki tud érvényesülni és kevesek a bérek..én is 440-ért vagyok most diákmunkán egy gyárban. nagyon utálom, ha az egyetem után is ennyi keresnék, nem maradnék itthon. de remélhetőleg ennél többet fogok. de nem hiszem, hogy valaha is letagadnám, hogy magyar vagyok. aki odakint elítél ezért, akkor gratulálok neki, hogy néhány emberrel találkozott aki magyar és egyből tömbösít vele..minden országban vannak olyanok akik kirívóan mihasznák és buták, de nem 1-2 rossz tapasztalat alapján ítélünk meg egy egész országot.
szóval én csak azt sajnálnám le, aki szerint lenézendő,hogy magyar vagyok.
25. vagyok
még annyi, hogy baromira nem tehetek róla,hogy milyen az ország gazdasági helyzete és milyenek a politikai vezetők. ide születtem és kész. már születésem előtt el lett cseszve a sok hitellel stb..most ha valaki arra veri a mellét 10-en, 20-on évesen hogy bezzeg az ő országa milyen jó... nem ő tehet róla,hogy jókor született jó helyre..
Az meg nem jutott eszedbe hogy talan nem jatsza meg magat es tenyleg nem jut neha eszebe ez-az? Plane ha kint 0-24-ben nemet kornyezetben van?
Nem ,mert ilyenek "nem jutnak eszébe" hogy tészta.ne hülyéskedj már ,hogy elfelejted az anyanyelved pár év alatt úgy ,hogy napi szinten használod.a szüleivel ,barátaival magyarul chatel nap mint nap.mi ez ,ha nem felvágás?de a legjobban az zavar ,hogy valami putrinak tekinti az országot mert neki fél órát várni kell a hivatalba ,meg nem nyalja ki a seggét a benzinkutas faszi.de nagy problémák!
"Tehát a kérdeznék elmondanám h magyar származású vok, de ha már ott élek, ottani nyelvet beszélem, ott adózok, ott a családom miért kéne magyarnak vallani magam? Természetesen akkor annak vallanám magam ahol élek, származást NEM megtagadva. Vagy azt mondanám magyar is meg mondjuk német is vagyok. Kizárja egymást az h mind2 vallom magam?"
Akkor is magyar maradnál. Maximum német állampolgár lennél. Ha a feleséged német lenne, akkor a közös gyerekeitek már lehetnének etnikailag is németek, ha ott nevelkednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!