Hogy lehetne megoldani a cigány problémát, hogy ő is hasznos elemei legyenek a társadalomnak?
Szerintem már gyerekkorba hatni kellene rájuk, bár hiába próbálják a tanárok, ha otthon a nyomort kapja és látja !
Ebben fog felnőni és ezt fogja követni!
Az "út a munkához" meg hasonló kormány projektekkel nem mennek már semmire, mert a 20 éves cigánynak már nem lehet és fölösleges elmagyarázni, hogy tanuljon és dolgozzon !
Mi lenne akkor a megoldás ?
Az elmúlt években ettől a nagy baromi erős jogvédői bal-blától,olyan szinten elhatalmasodtak rajtunk,hogy szerintem innen már nincs visszaút.A gyerekem 5éves és elég ha a vele egy korú kis majmokat nézem,valami felfoghatatlan,hogy milyen felnőtt lesz belőlük!! Mi azt el sem tudjuk képzelni! 1000x rosszabbak mint a szüleik akik még talán valahol picit tartanak is tőlünk,de ezek már nem!
Így válaszolva a kérdésre már nem lehet mit tenni.Hiszen nem is olyan sokára ők lesznek többen,és mi leszünk a kisebbség.Aztán meg verhetjük a fejünket a falba az integráció/szegregáció miatt.
Nem túlzó komment,hanem a valóság!!!
Ne legyen igazam és történjen valami csoda!!
bocs...
a 13:56-os
a 13:35-nek szolt
Annyi ilyen kérdést olvastam már ezen az oldalon de most már tényleg nem tudom megállni hogy ne válaszoljak.
Miért kell általánosítani a cigányokat? Tudom,nagyon sok cigány van aki lop,csal,hazudik,embereket üt le stb stb...
Viszont rengeteg olyan cigány is van, aki éjt nap alá téve dolgozik, hogy eltarthassa a családját, imádja a feleségét és gyermekeit, és különbül élnek mint sok magyar.Most kérlek ne higgyétek azt hogy cigány párti vagyok vagy hogy szeretem őket mert NEM.Viszont nagyon sok cigány ismerősöm van aki sok magyartól különb...és olyan magyar ismerősöm is van,aki nap mint nap részeg,veri a feleségét,gyerekeit és szintén lop,csal hazudik...Kicsit legyünk már reálisak, ne általánosítsuk a cigányokat...van köztük nagyon sok kivétel...
És mégegyszer nem vagyok cigány párti és nem is szeretem őket,de vannak köztük nagyon rendesek, és emberségesek..akkor őket miért kell elítélni?
Miért féltek ennyire a cigányoktól? Nektek csak a saját tükörképetek tetszik? Elszigetelődünk egymástól, és ezért a napi kommunikációnk is a minimális szintre redukálódik. A tvben meg hallgatjuk a hülyébbnél hülyébb befolyásokat. Amiknek rendszerint be is dőlünk.
Mivel itt nem a te, vagy a te, vagy a harmadik komfortérzete a tét, hanem az ország gazdasági túlélése, valóban jó lenne foglalkozni az üggyel, de nem úgy, hogy na majd kiteszem őket a lakatlan szigetre, mert ez nem lehetséges.
A gyerekkorban elkezdett kölcsönös (!!) kulturális összecsiszolás következtében a fehér bőrű gyerek nem lát majd idegent a barna bőrű gyerekben, a barna bőrű gyerek meg nem lát fenyegetést a fehér bőrű társában Mert bármily hihetetlen is, a népükre tapadt rossz vélemény, és előítélet az iskolában, óvodában jön ki először, és már vértezi mindkét csoport tagjait hibás szokásokkal. A cigánygyerek üt-vág, a fehér gyerek szidja, és újratermelik a generációs ellentéteket.
(Az általam vázolt folyamatot felmenő rendszerben lehet bevezetni, és minden életkorra meg kell találni a megfelelő társadalmi kapcsolódási pontokat. Meg lehet csinálni, kormányzati akarat, és társadalmi összefogás kell(ene) hozzá. (ehhez 20 év után lenne érdemes az első mérési pontot kitűzni.) Ez van. És ha reálisan átgondoljátok, nincs más megoldás.
És nagy kár mesterséges felsőbbrendűséggel (na az én gyerekemnek nincs szüksége, hogy cigány gyerekkel barátkozzon, meg hogy képzelik, hogy majd kisebbségi kultúrát, netán!!! cigány nyelvet tanuljon jujjjj és hasonlók) kezelni a helyzetet a többségi társadalom részéről, mivel...ha jól írjátok, és "ők lesznek többen", akkor a felsőbbrendű pozíciótok elveszett. És eszközeitek sincsenek. Ha csak nem mentek le állatba.
na mehet az @ny@zas
Ne haragudj pedig tényleg tetszik amit írtál és ahogyan. DE!!!! számomra cigány nép nem egy követni való példa,olyanok mint az állatok!! És reggelig tudnám irkálni,hogy miért gondolom így.Tudod majd ha a te gyerekedet éri mérhetetlen trauma miattuk akkor majd visszatérünk a témára!
Nem szeretnék vitát generálni,nem hiszek a harcba,de erre ugrok én is.
14:16-os! Oké, tehát, akkor szerinted mi a megoldás?
De komolyan? Ami működne is, és nem jár mészárlással?
ezer megoldást írtunk már ami nem jár mészárlással.
de mindegyik megoldáshoz a cigányoknak fel kell emelniük a nagy seggüket, mert anélkül nem megy. Nah erre képtelenek, nem hajlandóak. szerinted mi a megoldás? mert k.rva könnyá fröcsögni és pampogni orrfennhordva, h "hm.. hááá', előítéletes magyarok..." de lássuk mi a TE megoldásod?
A mészárlás persze,hogy túlzás.De amin én változtatnék az igenis,hogy szigorúbb büntetés,jogvédők visszafogása,segélyek minimalizálása,közmunkába való visszavétel stb........
A jogvédőkkel az a bajom,hogy miattuk van az,hogy bármit megengednek maguknak.Mi meg mindenért rasszisták vagyunk,még ha magunkat védjük akkor is.Ez nincs így jól.Dolgozni persze,hogy nem fognak mikor a cigány szomszédom a pofámba vágta,hogy mennyi segélyt kap.Hát mi ketten a férjemmel sem keresünk annyit.Ez sem jó.Közmunkát kell velük végeztetni.A kicsiknek is azt a példát kell látniuk,hogy a felnőtteknek tenni is kell a pénzért.Dolgozni kell érte,ahogy azt mi is láttuk a szüleinktől.Sajnos amíg sem a rendőrség,sem senki nem lép fel ellenük erőteljesen addig veszett ügy.Szabolcsban élek,igaz a megyeszékhelyen e itt is rengeteg a cigány.Sok a rablás,utcai incidens amit ők követnek el.
Én írtam azt,hogy szerintem már késő!!
Még mindig békével:)))
Namost.
Kellene egy jogász nekünk, aki tisztában van a jogszabályokkal, milyen keretek között mozoghatunk. Kellene egy tb ügyintéző, vagy népjólétis, aki tudja, mi a helyzet a segélyezési rendszerrel, egy rendőr, aki tudja, mik a legnagyobb problémák, egy tanár és egy óvónő, egy családsegítős. Kellene egy szociológus, egy néprajzos, és lehetőleg köztük valamelyikük értelmes cigány ember legyen.
Szívesen segítek megszervezni egy találkozót akár helyben, akár máshol, mert érdemes lenne egy programkezdeményt kidolgozni, amelyen látszik a közös akarat. Oké, ki mit változtatna. Ha most nem kezdődik el, soká lesz vége...
Nem rossz kezdeményezés:)
Anyukám Óvónő,tudnék mesélni.
Én "csak" egy vacak pénzügyes vagyok,van egy nagyon jó barátom ő alkotmányjogász szintén érdekli a téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!