Miért ilyenek a budapestiek?
Ez egy ilyen örök dolog szerintem.A főváros-vidék ellentét minden országban megvan szerintem (a bukaresti románok hasonlóan viszonyulnak a román vidékhez.)
Az tény, hogy mivel Budapest főváros, jóval több pénz és lehetőség áramlik oda, és ismerjük el, hogy a főváros kulturális élete pezsgőbb, mint a vidéké (kivéve az ún. "vidéki nagyvárosokat").
Ettől függetlenül Budapesten és az ország többi részén is (hogy ismét ne használjam a vidék kifejezést) is vannak kretének, pénzhajhász gec/ik, bunkó seg/gfejek, meg normális emberek.Utóbbiak száma valahogy rohamosan csökken, de ez nem Budapest- vagy vidék-specifikus jelenség. :D
Ez nem egyoldalú, oda-vissza működik. A budapestiek közül sokan unalmasnak találják a vidéki létet (többek között én is), a vidékiek meg gyakorta jönnek azzal, hogy vidék nélkül Budapest már éhen halt volna.
Szinte mindenkinek megvan a lehetősége, hogy eldöntse, neki melyik környezet a szimpatikusabb, nyilvánvalóan mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai.
Kérdező, ha tudnád, hogy budai - pesti ellentét is létezik!
Ez abból adódik, hogy Budán vannak a leggazdagabb környékek, legszegényebb környékek pedig Pesten vannak. Tehát prolik vs. sznobok (ahogy egymást látjuk sokszor).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!