Budapestiek hány %-a hívja Moszkva térnek a Széll Kálmán teret?
Figyelt kérdés
2015. febr. 13. 18:09
1/13 Komplikato válasza:
Jó kérdés, mióta átnevezték én összesen egyszer hallottam valakitől, hogy Széll Kálmán teret mondott rá.
2/13 anonim válasza:
Ha megkérdezel 1000 embert az már reprezentatív lehet.
3/13 anonim válasza:
100%. Olyan hogy Széll Kálmán tér Budapesten nem létezik.
4/13 anonim válasza:
Az ismerősi köröm lehet hogy nem reprezentatív csoport, de akitől valaha is azt hallottam hogy "Széll Kálmán tér", az nem régen költözött csak Budapestre. "Régi" budapestiektől csak Moszkva teret hallottam.
6/13 anonim válasza:
Én Moszkvának mondom, és az ismerőseim is.
7/13 anonim válasza:
Minden agyament vonalban állo politikus.
8/13 anonim válasza:
Nem sokan, azt hiszem. Pontos adatot nem tudok erre mondani. Mert, ha a városban vagyok és a Moszkva tér felé tartok, szoktam hallani a villamoson, hogy "ez megáll a Moszkva térnél?" (Mert ugye, felújítás alatt áll) vagy "A Moszkva térnél szállok le" , stb. A hírekben is szoktam találni olyan cikkcímeket, mint pl. Ilyen lesz az új Moszkva tér. A Ferihegyi repteret sem nevezik sokan Liszt Ferenc reptérnek.
9/13 anonim válasza:
Élő beszédben senkitől nem hallottam még a Széll Kálmán teret, Moszkva az és kész. Évtizedekbe telik, mire egy-egy elnevezés kikopik a köztudatból, egyeseknél ma is van még Felszab tér és Mártírok útja.
10/13 anonim válasza:
Személy szerint a 16 éves fejemmel mondhatom, hogy én, és a barátaim is Moszkvának nevezzük, pedig viszonylag fiatalok vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!