Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ehhez mi szóltok? Kizavartak...

Ehhez mi szóltok? Kizavartak egy szoptató anyát a McDonald's - ból.

Figyelt kérdés

[link]

Kissé elfogult vagyok, lévén nekünk is van egy kisgyerekünk. Értem én, hogy nem épp a legjobb helyszín megetetni a kicsit egy zsúfolt gyorsétteremben, csak valahogy nem értem, hogy lehetséges ez ebben a baromi nagy toleráns világban?

Ha egy "meleg" pár csókolózik, vagy tán ugyanaz az anyuka egy másik nővel biztos nem merték volna kivezettetni.

Olyan álságos ez az egész másságtisztelet és tolerancia - dömping.

2015. máj. 22. 18:13
1 2 3 4 5
 21/41 anonim válasza:
88%

Egy kis kitérő/külföld/:

Bécsben az egyik mekiben a nő az étterem egyik asztalán tette tisztába a gyerekét. Az alkalmazottak csak nézték az esetet és sugdolóztak, aztán a vendégek kezdtek el veszekedni vele. Még a nőnek állt feljebb, és a mekit hibáztatta, hogy nem biztosítottak pelenkázóasztalt. Aztán távozott, és a mercijével elhajtott. Szerény ungarische véleményem: biztos nem akarta összekenni a kocsi bőrülését, a meki asztala jobban megfelelt erre a célra

2015. máj. 22. 19:37
 22/41 anonim ***** válasza:
77%

Ha abból indulunk ki, hogy a szoptatás természetes dolog, akkor az összes többi dologgal párhuzamba lehet állítani, ami természetes dolog, mégsem szabad vagy csak illetlenség.

Én azt gondolom, hogy különösebben nem zavarna a szoptatás, vagy ha igen, elfordítanám a fejem, ezért nem fogok cirkuszt rendezni, de azok miatt, akiket ez zavar, a szoptató anyukáknak meg kell valahogy oldaniuk, hogy ne a plénum előtt történjen ez a(z egyébként nemes) tevékenység. Ráadásul azon túl, hogy sokakat megbotránkoztat, nem is tesz jót a kicsinek (rengetek kórokozóval lehet találkozni az ilyen gyorséttermekben, még akkor is, ha folyamatosan takarítanak).

Ennek a megoldása az lenne, hogy vagy kitiltják az x éven aluli gyermekeket az ilyen helyekről (ami nem feltétlenül szerencsés), vagy biztosítania kellene az étteremnek egy erre a célra fenntartott helyiséget (vagy az anyukák hagyják otthon/rokonnál/nagyszülőnél a gyerkőcöt).

Akárhogy is, azt gondolom, hogy az országban nagyobb problémák vannak ennél a dolognál, így ne hagyjuk, hogy a média elterelje a figyelmünket ezekről a dolgokról (persze lehet szolidaritást vállalni az ilyen megmozdulásokkal, vagy éppen ellenezni, de ettől ne felejtsük el a nagyobb problémákat).

2015. máj. 22. 19:52
 23/41 anonim ***** válasza:
90%

Sejtettem, hogy valaki nyitni fog egy témát erről. Egy kérdező is írt egy ehhez hasonlót 2011-ben:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__szokasok-..

Ha ebben a topicban elolvasod a 15-dik válaszadó történetét, nem is kell meglepődni.

Nemcsak nálunk Mo.-on követelik a jogaikat a szoptatós anyukák, hanem más országban is. Például Angliában két ilyen eset történt:

-egy étteremben egy nő szoptatta a gyerekét, arra kérték, takarja el teljesen egy kendővel. E hír hallatán felháborodtak az anyukák és ez előtt az étterem előtt kezdték el szoptatni a babájukat.

-egy uszodában egy anyuka a jakuzziban szoptatta a babáját, rászóltak, ő meg kiakadt és másnapár szoptatós anyukák lepték el a medencét!

Én értem, hogy a baba etetése fontos, de miért NEM tudják beosztani az idejüket, hogy ne nyilvános helyen etessék meg? Ez csak rájuk tartozik, nem pedig idegenekre.

2015. máj. 22. 19:57
 24/41 anonim ***** válasza:
93%

"Ennek a megoldása az lenne, hogy vagy kitiltják az x éven aluli gyermekeket az ilyen helyekről (ami nem feltétlenül szerencsés), vagy biztosítania kellene az étteremnek egy erre a célra fenntartott helyiséget (vagy az anyukák hagyják otthon/rokonnál/nagyszülőnél a gyerkőcöt). "

Amerika néhány államában vannak olyan szabályok, hogy 8 év aluli gyermeket nem lehet bevinni az étterembe, mert nem viselkednek rendesen. Vannak olyan helyek, ahol időkorlátozás van és ez így hangzik: 8 óra után nem tehetik be a lábukat a kisgyerekek. És ez nem vicc. Hallottam róla.

2015. máj. 22. 20:01
 25/41 anonim ***** válasza:
80%

Kivételesen még az indexnek is sikerült valami igaszságra hasonlító dolgot leírni. Az anyukát nem kizavarták, hanem a biztonsági őr megkérte, hogy ne ott szoptasson de miután mondta neki az anya, hogy engedélyt kapott rá a biztonsági őr elment megkérdezni a főnökét. Persze az anyuka megsértődött és kiment mielőtt a biztonsági őr visszaért volna, nem zavarta ki senki.

Én ellenzem a nyilvános szoptatást, de ha tényleg nem csak azért kell ehhez folyamodni mert az anyát nem érdekli, majd kicsapja a mellét ahol van, akkor ez az eset még elmegy. De könyörgöm minek kell ebből ekkora ügyet csinálni és vonulgatni a mekibe már csak azért is, mert ők megtehetik, nekik ne mondja meg senki, hogy hol szoptathat és hol nem. Arról nem is beszélve, hogy biztos a gyerekeknek is jó, hogy hurcibálja magával a sok vadliberális feminista a fél városon keresztül a szakadó esőben, hogy egy telezsúfolt olajszagú étteremben etethesse, mert ő igenis megteheti.

2015. máj. 22. 20:10
 26/41 anonim ***** válasza:
85%

Nem értem az ilyen anyukákat. Biztos vagyok benne, hogy vendégségben (pl. a rokonoknál) sem zavartatja magát, hogy másik előtt eteti a gyerekét.

Pár éve a bácsikáméknál volt a rokonság. Jelen volt az unokatesóim gyerekei is. Amikor befejeztünk az ebédet és azután jött a desszert. Ekkor az unokabátyám felesége szoptatni kezdte a gyereket. Erre mindenki szó nélkül felállt, mert zavarba jöttek. Az unokanővérem meg elterelte a két gyereke figyelmét. A nő nem értette, és közölte, hogy csak nyugodtan üljenek vissza, mert őt nem zavarja. Erre a másik unokatesóm mondta, hogy őket igenis zavarja, mert ez nem rájuk tartozik. Az unokanővérem hozzátette, hogy illetlenség nyilvános helyen csinálni ezt. A nő meg is sértődött ahelyett, hogy megértette volna. Szoptatás után haza is indult és köszönés helyett mondta, hogy többet nem jön vendégségbe. Mire a bácsikám: Nem baj. Viszontlátásra!

2015. máj. 22. 20:17
 27/41 anonim ***** válasza:
25%

"Pár hetes/hónapos gyerekkel eleve nem rohangál az ember az utcán!"

Linkeld be az ezt tiltó jogszabályt!

2015. máj. 22. 20:22
 28/41 anonim ***** válasza:
25%

"Pár hetes/hónapos gyerekkel eleve nem rohangál az ember az utcán!"

Készíthetnénk ilyen matricákat és kiragaszthatjuk olyan helyekre, ahova szabad.

2015. máj. 22. 20:25
 29/41 anonim ***** válasza:
8%

"Engem zavarna. El lehet menni, mondjuk a mellékhelységbe"

Ha TÉGED zavar akkor menj TE zabálni a mellékhelyiségbe. Kultúr emberek közt úgy szokás, hogy akit zavar az takarodik ki.

2015. máj. 22. 20:29
 30/41 anonim ***** válasza:
91%

"Nem mondtam, hogy bárki csókolózót dobjanak ki.

De ha már kérded, igen, a homókat dobják ki ha mindenáron választanom kellene."

ez most hogy jön ide? az eredeti posztban nem a smároló heteróval állítottad szembe smároló meleget, hanem a mellét közszemlére tévő, szoptató heterót a smároló meleggel

nem vagyok homo, se bi, se liberál-fasiszta, se semmi ilyesmi, de mikor valaki ilyen nyíltan kettős mércét használ aztán meg kiforgatja mások szavait, az kicsit idegesítő tud lenni

az eredeti posztban egyértelműen arra utaltál, hogy az zavar téged, hogy a smároló meleggel toleránsabbak, mint a mellét elővevő, szoptató heteróval

nincs ezzel semmi baj, de ne próbáld már itt kiforgatni amit mondok, meg a toleranciáról beszélni, mikor ordít a gondolatmenetedről, hogy kettős mércét használsz

2015. máj. 22. 20:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!