Tudtad, hogy az erdélyi magyarok nem románok?
Figyelt kérdés
A legmagyarabbak. Mert Magyarországon könnyű magyarnak lenni. Próbálj meg ott ahol üldöznek érte!2015. máj. 21. 18:37
11/32 anonim válasza:
"A legmagyarabbak." Ezt annyira nem szeretem mikor ezt mondja bárki. MINDENKI UGYAN OLYAN MAGYAR!
12/32 anonim válasza:
#6: Ez nem a "balkán" miatt van, a szomszéd országok általában mindenhol a világon utálják egymást.
13/32 anonim válasza:
Román útlevelük van, ergó ők mindössze magyarul is beszélő román állampolgárok.
14/32 anonim válasza:
Román állampolgárok és székely (nem magyar) nemzetiségűek.
A szokásaik, beszédük, konyhájuk jelentősen eltér a Magyarországiaktól.
15/32 anonim válasza:
Elmondanad kit uldoznek ma Romaniaban azert mert magyar?
16/32 anonim válasza:
Ki a magyar? Mert amikor tudjukkikről van szó, akkor a rajvédők azt mondják, hogy magyar állampolgárok, tehát magyarok. Az erdélyi magyarok általában román állampolgárok. Akkor hogy is van ez? Ha ők magyarok, akkor tudjukkik meg nem magyarok. Kemény dió...
17/32 anonim válasza:
Tudtam, hogy nem románok. Attól viszont feláll a szőr a hátamon, hogy ők magyarabbak, mint a határokon belül élő magyarok. Lassan azt érzem, hogy itt mindenki magyar a londoni mosogatófiútól a csíkszeredai kecskepásztorig, csak az nem, aki Magyarországon született magyar állampolgárként és így is élte le az életét.
18/32 anonim válasza:
sok kuruc infós vitatkozna arról, hogy Mo-n könnyű magyarnak lenni, kb naponta megy ott a rinya, hogy milyen sz*r itt, ahol a melegek felvonulhatnak, tilos holokausztot tagadni, stb stb, szerintem azért a Romániában lévőknek sokkal rosszabb, így érthető, hogy gyakran erősebb a nemzeti öntudatuk, mint sok itteninek
19/32 anonim válasza:
Vicces ez.
Román állampolgár vagyok és székely nemzetiségű:))
Nem vagyok magyarabb se.
Csak simán magyar az anyanyelvem....ez elég, ahhoz, hogy ne román legyek vagy székely?
20/32 anonim válasza:
Sőt, az is nagyon vicces, hogy az állampolgárságom szabja meg a nemzetiségem....
Remélem a sok magyar, aki kiköltözött külföldre, s megkaptam az állampolgárságát, az már nem magyar...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!