Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tudtad, hogy az erdélyi...

Tudtad, hogy az erdélyi magyarok nem románok?

Figyelt kérdés
A legmagyarabbak. Mert Magyarországon könnyű magyarnak lenni. Próbálj meg ott ahol üldöznek érte!

2015. máj. 21. 18:37
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
96%
"A legmagyarabbak." Ezt annyira nem szeretem mikor ezt mondja bárki. MINDENKI UGYAN OLYAN MAGYAR!
2015. máj. 21. 19:05
 12/32 anonim ***** válasza:
56%
#6: Ez nem a "balkán" miatt van, a szomszéd országok általában mindenhol a világon utálják egymást.
2015. máj. 21. 19:17
 13/32 anonim ***** válasza:
22%
Román útlevelük van, ergó ők mindössze magyarul is beszélő román állampolgárok.
2015. máj. 21. 19:24
 14/32 anonim ***** válasza:
34%

Román állampolgárok és székely (nem magyar) nemzetiségűek.

A szokásaik, beszédük, konyhájuk jelentősen eltér a Magyarországiaktól.

2015. máj. 21. 19:31
 15/32 anonim ***** válasza:
31%
Elmondanad kit uldoznek ma Romaniaban azert mert magyar?
2015. máj. 21. 19:38
 16/32 anonim ***** válasza:
Ki a magyar? Mert amikor tudjukkikről van szó, akkor a rajvédők azt mondják, hogy magyar állampolgárok, tehát magyarok. Az erdélyi magyarok általában román állampolgárok. Akkor hogy is van ez? Ha ők magyarok, akkor tudjukkik meg nem magyarok. Kemény dió...
2015. máj. 21. 19:46
 17/32 anonim ***** válasza:
87%
Tudtam, hogy nem románok. Attól viszont feláll a szőr a hátamon, hogy ők magyarabbak, mint a határokon belül élő magyarok. Lassan azt érzem, hogy itt mindenki magyar a londoni mosogatófiútól a csíkszeredai kecskepásztorig, csak az nem, aki Magyarországon született magyar állampolgárként és így is élte le az életét.
2015. máj. 21. 20:48
 18/32 anonim ***** válasza:
59%
sok kuruc infós vitatkozna arról, hogy Mo-n könnyű magyarnak lenni, kb naponta megy ott a rinya, hogy milyen sz*r itt, ahol a melegek felvonulhatnak, tilos holokausztot tagadni, stb stb, szerintem azért a Romániában lévőknek sokkal rosszabb, így érthető, hogy gyakran erősebb a nemzeti öntudatuk, mint sok itteninek
2015. máj. 21. 21:20
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Vicces ez.

Román állampolgár vagyok és székely nemzetiségű:))

Nem vagyok magyarabb se.

Csak simán magyar az anyanyelvem....ez elég, ahhoz, hogy ne román legyek vagy székely?

2015. jún. 2. 13:32
 20/32 anonim ***** válasza:
76%

Sőt, az is nagyon vicces, hogy az állampolgárságom szabja meg a nemzetiségem....

Remélem a sok magyar, aki kiköltözött külföldre, s megkaptam az állampolgárságát, az már nem magyar...

2015. jún. 2. 13:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!