Az erdélyi magyarok ezért lehetnek olyan furcsák, vagy lógnak ki nagyon a társaságból?
Ugye Nyugat és közép Magyarország mindig is sokkal fejlettebb volt technológiailag, kultúrában, fizetésekben, mindenben. A Kádár rendszerben is keleten szinte csak nehézipari volt, betanított munkásokkal, meg a mezőgazdaság. Tehát ahogy haladunk keletre folyamatosan romlanak a kilátások. Sok a probléma, kevés a pénz. Ez Erdélyre hatványozottan igaz. Ilyen helyzetben mindig megjelenik az ügyeskedés, "megoldjuk okosba", stbstb.
Szóval olyan, mintha oda nem jutott volna el a kultúra, földhözragadt mentalitása lenne az embereknek.
"Azért, mert Romániához tartozik. Ha az ország egybemaradt volna, akkor keleten is fejlődhetett volna az ipari infrastruktúra."
Úgy, mint ahogy kelet-Magyarországon is fejlődött, mi? :D
Erdély egy óriási, ásványkincsekben gazdag vidék, míg Kelet-Magyarország egy óriási alföld.
Nem attól lesz valami fejlett, hogy melyik területen "nyugszik" legvégül a nap.
"Erdély egy óriási, ásványkincsekben gazdag vidék, míg Kelet-Magyarország egy óriási alföld."
Japánban mennyi nyersanyag is van?
És milyen fejlettek is ők gazdaságilag és technológiailag?
Ne mondd már azt nekem, hogy már az iparágak ideje leáldozott, mert nagyot fogok rajta kurjantani. :) Lehet nekünk óriási technológiánk, ha nincs hozzá anyag, akkor nem tud megvalósítani.
Japán mellé egy Kína se árt...
Ha, pedig nekem eddig az összes jobber nagyfejű azt mondta, hogy erdély magyarabb mint bármi és ott csudás-turáni-árja magyar-hun-székely félistenek élnek.
Úgy szeretem amikor ilyen egybites módon általánosítotok.
Technológiailag Erdély is ugyanolyan,mint Magyarország,pénzügyileg kicsit rosszabb,viszont sokkal gyönyörübb,szinesebb,természeti szépségben és gazdaságilag jobb a helyzet,mint Magyarban.:) Ott ismerősen cseng az egészséges saját magad által termelt étel.
Amig letámadtok,magyarországi vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!