Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyenek az erdélyi magyarok?

Milyenek az erdélyi magyarok?

Figyelt kérdés
2015. márc. 22. 19:23
 1/5 anonim ***** válasza:
75%

Magyarok.

Ezzel mindent elmondtam róluk.

2015. márc. 22. 19:28
 2/5 anonim ***** válasza:
78%

Ők is sokfélék. Más egy székely vagy egy partiumi. Sokáig - sok tekintetben ma is - elnyomták őket a magyarságuk miatt, így általában hazafiasabb a gondolkodásuk mint az anyaországiaknak. Máshogy beszélnek, főleg a székelyek, régiesebben, egy - egy román szó is óhatatlanul beszivárgott a nyelvükbe, sok mindent másként fejeznek ki.

Általában jóravaló emberek - én a székelyeket ismerem jobban - de ott is van sok csibész. Önérzetesek, nem hangosak, de a bicska hamar előkerül, főleg ha egy is pálinka is lecsúszott. Nehezen viselik, ha lerománozzák őket.

2015. márc. 22. 19:38
 3/5 anonim ***** válasza:
68%

Én egy online játékban találkozom velük.

Ott rendes, segítőkész, barátságos emberek.

Csak jót tudok mondani róluk.

Ne bántsd meg őket, mert nehezen békülnek.

És ne románozd le!!!

Ott magyarozzák, itt meg románozzák!

Ők magyarok!

2015. márc. 22. 19:45
 4/5 anonim ***** válasza:
77%

Személyesen is ismerek néhányat. Régebben Erdélyben éltek, most Magyarországon. Ők normálisak, semmi baj velük. Közülük került ki a kedvenc orvosom, tanárom.

Ellenben azokat, akik kinntről magyaráznak be a köztv-t, hírtv-t és egyéb szennyeket nézve, ki nem állhatom. Főleg azt, aki az én bőrömre szavazott azért, mert orsósék nyalnak nekik.

2015. márc. 22. 19:49
 5/5 anonim ***** válasza:
90%
Felénk sok erdélyi él és nem kedvelem őket túlzottan. Kicsit összeférhetetlenek és úgy érzem, mintha magukat felsőbbrendűnek képzelnék. Viszont mint mindenhol itt sem egységes a kép, szóval vannak normális erdélyi magyarok is természetesen. Szuperlatívuszokban viszont még nem tudok róluk beszélni.
2015. márc. 22. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!