Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mondják, hogy külföldön...

Miért mondják, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés?

Figyelt kérdés
Nekem 9 rokonom/ismerősöm dolgozik kint Ausztriában,Németországban,Svájcban. Mindegyik egyből talált munkát(ráadásul megbecsülik őket), első évben kifizették az összes itthoni adósságukat, és mindegyik bmw/audi autóval jár már(otthon suzuki kategóriájú autójuk volt). Ráadásul akik Ausztriában vannak azok nyár közepén és decemberben kapnak 13.,14. havi fizetést is ami évenként +1000000 ft. Amíg Magyarországon éltek jó ha a Balatonra eljutottak, most meg Mexikóba is eljutottak nyaralni. Én is, ahogy elvégeztem az iskolát megyek ki egyből. Nem értem miért mondják ezt, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés... Sokkal jobb élete van mindegyiknek mint itthon ráadásul sokkal kedvesebbek velük a munkahelyeiken és nincsenek halálra dolgoztatva. Szerintem akik ezt mondják, hogy szar külföldön azok csak irigyek az ottani magyarokra. Ti hogy látjátok?

2015. máj. 20. 21:00
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Neked is tipikus magyar mentalitásod van, neked nem jött be az élet, akkor más biztos hazudik. Nyáron kint voltam rokonomnál Bregenzben(osztrák-svájc-német határon van). 2000ft egy hamburgerért??? 2 euro egy hamburger(nem mekis hanem olyan rendes nagy) üveg sör: 1 euro,cigi:az télleg drága, de nem kell cigizni, egy szórakozóhelyre itt is elkérnek 2k-t, gombóc fagyi 1 euro. Jól átvágták az ismerőseidet, vagy én nemtudom. Minőségről meg annyit hogy megittam ott egy pohár tejet és 3 napig hasmenésem volt mert nem volt hozzászokva ahhoz hogy az rendes tej és nem ilyen fehér színű víz mint nálunk.
2015. máj. 20. 22:56
 22/27 The Vault Dweller ***** válasza:
80%

"Ott meg fizethetném a 2000 fontos lakbért.(és egy koszos kis,30-40 m2-es lakást kapnék csak.) Kösz, de nem."

Na, ne vicceljünk már. Egy koszos kis 30-40 m2-es lakásért Londonban sem kérnek 800-1000 fontnál többet. Nagyon jó környéken nagyon modern lakásért esetleg mehet több.

2015. máj. 20. 22:57
 23/27 anonim ***** válasza:
78%

"Neked is tipikus magyar mentalitásod van, neked nem jött be az élet, akkor más biztos

hazudik."

Neked van magyar mentalitásod, mert rögtön azt gondolod, hogy ha nem hiszem el a marhaságaid(mint ez a tejes hülyeség), akkor nekem nem jött be az élet.

Én aláírom, hogy külföldön gazdasági szempontból jobb, de nem olyan hú de sokkal, mint ahogy te itt előadod, hogy a gyári munkás meg csomagoló is BMW-vel jár(biztos valami ezeréves széthajtott szarral) meg Mexikó meg bla bla bla.

Mert nagyon nem járnak BMW-vel.

Ahogy Vault is enyhén félrebeszél.

Ha 40 m2 lakás lenne 800 fontért akkor nem laknának annyian csapatostul.

Na de nem vitatkozok, megszoktam már ezen az oldalon, hogy itt külföldről rendszeresen olyanokat olvasok, hogy közel sincs a valósághoz.

Itt mindenkinek az ismerőse havi 2000 euróért tengődik, mert állítólag dolgozni nem kell, sokkal lazább, persze saját lakásban, mert talált olcsón egy 100 m2-t, annyi hogy először a főnöke 70 m2 penthouse-ában lakott, sőt, a főnök rá akarta íratni.

Aztán most már a 7-es BMW-t M6-ra akarja cserélni, ami egyébként féláron volt, mint Magyarországon és még sorolhatnám már, amiket olvastam, hallottam és jókat tudok rajta nevetni.

Na jó éjt és szép álmokat(tele BMW-vel meg Mexikó utakkal minden hónapban)

2015. máj. 20. 23:13
 24/27 The Vault Dweller ***** válasza:
91%

A magyar társadalom nagyja elutasító a bevándorlókkal szemben, mert arabot és afrikait maximum csak fotókon láttak, és beveszik a szöveget, hogy a bevándorlás káros, pedig atyaúristen, dehogy.

A szomszédaim feketék, a munkatársaim közt szintén ku,r.va sok afrikai van, arabokkal törökökkel és kurdokkal együtt, vegyesen, Ausztráliában meg amikor angolul tanultam, a csoportomban én voltam egyedül fehér, a többi osztálytársam vagy koreai volt, vagy török, vagy iráni, vagy libanoni. A helyi italboltban, ahová járni szoktam a sörválaszték miatt, muszlimok szolgálnak ki.

Soha, semmilyen konfliktusom nem volt sem ezekkel az emberekkel, viszont volt már problémás angol és magyar szomszédom. Egyszer egy munkatársam megfenyegetett, hogy elvágja a torkom, na ő speciel pont magyar volt (nem, nem cigány). Persze láttam már fasfszkalap módra viselkedő arabot, egyet ki is rúgtak a cégtől, mert folyton minden ok nélkül üvöltözött az alatta dolgozókkal, na de láttam minimum ugyanennyi bunkó és közveszélyes magyart, angol és ausztrált is.

Nagy-Britannia a legjobb példa arra, hogy nagyon előnyös a bevándorlás. Sírnak ugyan a csököttek, hogy jajj, bebűnöznek a bevándorlók, közben a bűnözés 30 éve nem volt ilyen alacsony. Azt nyekegik, hogy elveszik a munkát, holott a munkanélküliség kisebb, mint 10 éve, amikor kevesebb volt a bevándorló. Az is hazudják a xenofóbok, hogy lenyomja a bevándorlás a béreket, hát ez sem igaz, a bérek vásárlóereje válság előtti felett van.

Tessék megnézni Svájcot, vagy Szingapúrt, mindkettő mintagazdaság, alacsony adókkal, és magas bérekkel, és a lakosság kb. 20%-a bevándorló.

Tessék megérteni, hogy öregszenek el a társadalmak Európában, és úgy kell fiatal munkaerő, mint egy falat kenyér. Majd amikor (és nem ha) Magyarországon már olyan sok lesz a nyugdíjas, hogy képtelen lesz az aktív lakosság eltartani őket, lesz majd k.u,rva nagy sírás, meg fogaknak csikorgatása, csak akkor, már késő lesz a bevándorlókat becsalogatni, mert már mind a jobban teljesítő országokban lesznek, a magyar fiatalokkal együtt.

2015. máj. 20. 23:29
 25/27 The Vault Dweller ***** válasza:
94%
Elnézést, az előző kommentem rossz helyre ment, másik kérdéshez akartam. Légyszi valaki töröltesse! Köszi. :D
2015. máj. 20. 23:30
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

22:57!

Milyen környéken kapsz te 2 szobás lakást Londondan 800-1000 fontért? Még Tottenhamben, Brixtonban és egyéb leprahelyeken ennyiért csak studiót vagy egy kisebb 1 szobásat kapni. Egy relatív normális, de messze nem luxus környéken 850-900-ért mennek a garzonok, max 25-28m2. 1 szobàsok 1100-1300 körül, max 35-38 m2. 2 szobássk meg 1400-1500-tól mennek, de inkább több. És ezek se sokkal nagyobbak, mint 45 m2. Hiába a magas fizetés, ha maga a lakbér elviszi a fizetésed 75%-át. Angliában jelentős társadalmi probléma a lakhatás kérdése, mert egyre több, amúgy jól kereső kényszerül kiköltözni a városból, mert nem engedhetik meg maguknak az ott lakást. Vidéken kicsit jobb a helyzet, de a lényegen nem változtat, valóban nincs kolbászból a kerítés.

Egészségügy is megér egy misét. Kórházak felszereltek, modern minden, de az orvosok hozzáállása egy nagy 0. (Háziorvos mindenre Paracetamolt ír, és google alapján diagnosztizál.) Aki megteheti a magyarok közül, hazamegy magánrendelésre inkább.

2015. máj. 21. 00:16
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Eleg gyerekesen nezed meg a vilagot.

Egyreszt teljesen felesleges a kulfoldoi fizeteseket atszamolni forintba, mert totalisan megteveszto a dolog.

Masreszt kulfoldon az elet SOKKAL dragabb mint Magyarorszagon. Nyilvan neked ez egy latogatas alkalmaval nem tunt fel (bar mondjuk megneznem hol kapsz te Svajcban 2 euroert egy hamburgert) mert nem laksz, nem veszel igenybe szolgaltatast, esatobbi.

Svajcban, Nemetorszagban az elelmiszer is dragabb, az energia is, a szolgaltatasok es az ingatlanok is. Valamint nem kap mindenki 13. es 14. havi fizetest es marhara nem megy el meloskent Mexikoba es nem jar BMWvel.

Nyilvan az eletszinvonal magasabb, de nem annyival amennyivel tobbet keresnek, mert joval magasabbak a koltsegeik is, es ott is vannak olyanok akik igen keveset kapnak. Raadasul a nagy fizetes marhara nem automatikus, most te elhataroztad hogy majd kimesz, de egyaltalan nem biztos hogy kapsz allast, plane nem olyat mint amit elkepzeltel magadnak.

Kabe ezt jelenti hogy nincs kolbaszbol a kerites.

Mielott nekem esnel jelzem: 10 eve elek Nemetorszagban, valoszinuleg jobban ismerem a viszonyokat mint te.

2015. máj. 21. 07:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!