Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mondják, hogy külföldön...

Miért mondják, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés?

Figyelt kérdés
Nekem 9 rokonom/ismerősöm dolgozik kint Ausztriában,Németországban,Svájcban. Mindegyik egyből talált munkát(ráadásul megbecsülik őket), első évben kifizették az összes itthoni adósságukat, és mindegyik bmw/audi autóval jár már(otthon suzuki kategóriájú autójuk volt). Ráadásul akik Ausztriában vannak azok nyár közepén és decemberben kapnak 13.,14. havi fizetést is ami évenként +1000000 ft. Amíg Magyarországon éltek jó ha a Balatonra eljutottak, most meg Mexikóba is eljutottak nyaralni. Én is, ahogy elvégeztem az iskolát megyek ki egyből. Nem értem miért mondják ezt, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés... Sokkal jobb élete van mindegyiknek mint itthon ráadásul sokkal kedvesebbek velük a munkahelyeiken és nincsenek halálra dolgoztatva. Szerintem akik ezt mondják, hogy szar külföldön azok csak irigyek az ottani magyarokra. Ti hogy látjátok?

2015. máj. 20. 21:00
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Ezt arra mondják, hogy kinn is dolgozni kell, nem hullik semmi az öledbe csak úgy.

Képzett embereknél valóban nincs nagy különbség szerintem sem. Az menjen ki, aki itthon keveset keres, mert az talán megél jobban. Nekem ajánlottak Londonban 3500 fontos nettó pénzt, de eszem ágában sem volt elfogadni, hisz most magyar szinten megkeresek majdnem ennyit. Aztán van saját, tehermentes lakásom, autóm. Ott meg fizethetném a 2000 fontos lakbért.(és egy koszos kis,30-40 m2-es lakást kapnék csak.) Kösz, de nem.

2015. máj. 20. 21:34
 12/27 anonim ***** válasza:
24%
Azért mert naplopásért nem fizetnek.
2015. máj. 20. 21:36
 13/27 A kérdező kommentje:
Ez is magyar mentalitás, hogy "naplopásért nem fizetnek". Most pl. egy ápoló aki napi 12 órát dolgozik+ki nem fizetett túlórák, nehéz munka, majd meg szakad...És lószar pénzt nem keres...És akkor azt mondjátok rá, hogy naplopó, mert kevés pénzt keres.. A képviselők a parlamentben azok a naplopók, alszanak/lapotpoznak/néha benyomnak egy igent és ezért kapnak rengeteg pénzt havonta... Az én ismerőseim is keményen dolgoztak itthon, egyik se lusta, képzettségük is van..Úgyhogy ne jöjjön sneki ezzel a dumával, hogy itt csak azok keresnek keveset akik naplopók...
2015. máj. 20. 21:47
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Arra mondják, hogy ha nem dolgozol kint, akkor ott sem fogsz jól élni, tehát a semmiért nem leszel senki. Olyanokkal kapcsolatban szokás mondani, akik a szociális háló kihasználásáért mennek ki, tehát gazdasági menekültekké válnak.

A fizetéseket nehéz összehasonlítani, mert ott drágább az élet, főként a lakások.

Az ismerősöd meg érdekes, aki (itthon) 450 ezres fizetés mellett Suzuki-szintű autóval járkált. :)

2015. máj. 20. 21:49
 15/27 anonim ***** válasza:
26%

"Ez is magyar mentalitás, hogy "naplopásért nem fizetnek". Most pl. egy ápoló aki napi 12 órát dolgozik+ki nem fizetett túlórák, nehéz munka, majd meg szakad...És lószar pénzt nem keres...És akkor azt mondjátok rá, hogy naplopó, mert kevés pénzt keres..."

Nagyon szépen leírtad a magyarok gondolkodásmódját és hogy miért lehetetlen itthon megélni.

Máshol az emberek biztatják egymást, hogy "gyerünk haver, szombat délután rúgjuk szét a seggét a kormánynak, ami nyomorba dönt minket!", itt meg "azé kereső keveset, me te nem dógozó, itt egyedül csak én dógozok, mer én vagyok a keményen dógozó éldógozó, te meg csak egy senki vagy!"

2015. máj. 20. 22:01
 16/27 anonim ***** válasza:
80%

Arra, hogy nem kell mindent elhinni.

Nem tudom neked milyen ismerőseid vannak, hogy gyári munkásként BMW meg Mexikó, de ezt szerintem te se hiszed el, ahogy más kajli is található a leírásodban.

A lényeg, hogy nem kell azt hinni, hogy kint nem kell dolgozni meg majd szarásig leszel pénzzel, mert drágább is az élet.

2015. máj. 20. 22:01
 17/27 anonim ***** válasza:
79%

"A lényeg, hogy nem kell azt hinni, hogy kint nem kell dolgozni meg majd szarásig leszel pénzzel, mert drágább is az élet."

Hát, nem beszélve arról, hogy Hamburgban élve még a Miniszter Elnök Úr is sokkal messzebb van az embertől, mint ha például Szolnokon dolgozna, így a szeretetéből sem részesülünk annyira, ami boldogtalanabbá tesz.

2015. máj. 20. 22:08
 18/27 anonim ***** válasza:
48%

"Ez is magyar mentalitás, hogy "naplopásért nem fizetnek"."

Akkor a tiétek a liberátor mentalitás? :D

Ha ennyit nem értettél meg, hogy mire céloznak amikor ezt mondják az a te problémád! (2 autó mi, valami 1-es golf szint. :))

2015. máj. 20. 22:13
 19/27 A kérdező kommentje:

"Az ismerősöd meg érdekes, aki (itthon) 450 ezres fizetés mellett Suzuki-szintű autóval járkált."

Értelmesebben elolvastad volna, nem egy emberről szól az írásom, hanem 9-ről.

"Nem tudom neked milyen ismerőseid vannak, hogy gyári munkásként BMW meg Mexikó, de ezt szerintem te se hiszed el, ahogy más kajli is található a leírásodban. "

Ez az ismerős pl svájci síparadicsomban egy étteremben felszolgáló, tavaly nyáron mexikóban nyaralt.

Az hogy külföldön drágább az élet...Lakás drágább,kaja jobb minőség, de ugyan annyiba kerül, mint nálunk(max kicsivel drágább, de a fizetés és a kaja ára nem egyenesen arányos, itt kicsi fizetéshez drága kaja, ott nagy fizetéshez kicsivel drágább kaja), lakást meg megoldják a 13.14 havi fizuból. 2 szobás lakás(mint egy panel itt) havi 200k forint pont kijön a 13. meg 14. havi fizetésből... és így marad a 450-500k forintos fizu minden hónapban, kajára költenek mondjuk havi 150-t így is félre tudnak rakni HAVONTA 300k-t.

2015. máj. 20. 22:20
 20/27 anonim ***** válasza:
81%

Annyira látszik a leírásod alapján, hogy hazudsz meg hasraütésszerűen jössz a dolgokkal, hogy nem is igaz:)

Elmondanám neked, hogy ez rohadtul nem így megy, ilyen levezetéseket azok szoktak csinálni, akiknek lövésük nincs az egészről.

Sok ismerősöm esett már pofára mikor a hambiért elkértek 2000 forintot(és mielőtt elkezdenéd, nem, nem volt jobb minőségű), egy üveg sörért 1500-at, egy doboz cigiért 2000-ret, egy gombóc fagyiért 700-at, egy szórakozóhelyre belépőként 3 ezret, bent az ásványvízért egy ezrest.

És ezek alapszintű helyek voltak.

Fogorvos olyan drága mint az állat(mielőtt okoskodnál megint, hogy a TB olyan jó, akkor miért van az, hogy rengeteg a maszek?)

És meg tudnám sorolni, hogy mi mennyivel másabb, drágább.

Nem teszem, mert látszik, hogy te már eldöntötted, hogy nem engedsz a 21-ből, hiszen neked az ismerőseid BMW-vel járkálnak csomagolóként(csak azt tudnám, hogy az én ismerőseim miért nem meg akkor a mérnökök mit vesznek, Lykan HS-t?) és félreraknak havi 300-at, mivel a 13. fizuból kifizetik 10 évre előre a lakást.

2015. máj. 20. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!