Miért mondják, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés?
Én éltem, tanultam külföldön is (kb 10 évet, 7 országban) itthon is. Szerintem ha tanultál, akkor itthon ugyanúgy megtalálod a számításod, keresni se keresek sokkal kevesebbet mint kint (bát itthon az élet olcsóbb).
Tehát szerintem a jólképzetteknél nincs különbség. Az valószínű, hogy a képzetleneknél van különbség, itthon nem kap munkát aki kint megcsinálhatja azt amit a helyiek már nem vállalnak el
"Ha tudsz és akarsz dolgozni, megtalálod a számításodat. Nézd meg a két ország átlag és minimális fizetései közötti különbséget. Ha azonban képzetlen vagy lusta vagy akkor mindenképpen felkopik az állad"
Milyen érdekes, hogy a kérdező 9 ismerőse itthon lusta, semmirekellő, képzetlen senki volt, de kimentek külföldre melózni és ott egyből szuperképzett, értelmiségi élmunkások lettek. :)))
elég sok ilyen céget tudok, szabadúszóként többet is lehet keresni.
Persze azt is nézd meg, hogy a német 1,9 milla az kb 6-800 ezernek meg felel meg itthon, ha az adókat és a megélhetési költségeket leszámolod. (Mivel Németországit említetted ott egy 2 szobás kis lakásért ha szerencséd van kifizetsz rezsi nélkül simán 600 eurót, rezsivel 800-at, Míg itthon 100 ezret)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!