Miért mondják mindig, hogy "külföldön nincs kolbászból a kerítés"?
Ezt mindenki tudja, de viszont ott normális fizetés van. És olyan árak mint nálunk.
Amerikában az árak pont olyanok mint nálunk, de a fizetés nem. (leszámítva a lakhatást. Az 2X annyi, de még mindig több marad mint itt a fizetésed)
Nem is kell áttekinteni a tengerentúlra vagy angliába, németbe.
Elég csak a szomszédba. Ausztria.
Voltam kint és nem hittem el, hogy ott sem drágább mint itt.
Nálunk a minimálbér (kb) 80E, ott ez 270E.
Ezt azok mondják, akik valamilyen okból pl. nyelvtudás hiánya, túl öreg életkor, bátorság hiánya, edukáció hiánya itthon vannak ragadva a disznósz*rban, és irigyek azokra, akik már odakint vannak, vagy ki tudnak jutni.
Ezzel a "nincs kolbászból a kerítés" mondással nyugatatják magukat, meg próbálnak lelohasztani másokat, hogy nem érdemes kimenni, pedig nekem azt kell, hogy mondjam, hogy kint igenis kolbászból van a kerítés a magyar viszonyokhoz képest, és ezt bárki megerősítheti aki akár egy másodpercet is töltött már Nyugaton!
+
Kiegészítené még annyival, hogy senki ne jöjjön olyannal,hogy nem is élnek nyugaton jobban.
Mert a felmérések nem ezt mutatják. Mi valahogy nem vagyunk az élmezőnyben a megélhetési szinten.
"aki tányért mosogat"
Erre van rokonom.
Kint többet keres mint egy másik rokonom, itt egy elég jó szakmával. És simán tud gyűjtzeni is.
Nos egy képet viszont találtam, ami inkább arra enged következtetni, hogy magyaroszágon fordult már elő kolbászból készült kerítés, bár itt sem túl gyakori. Viszont a világ többi országában semmi erre utaló jel nincsen:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!