Miért hallani mostanában azt, hogy "mit gondolsz, ha a fidesz nyer majd kolbászból lesz a kerítés"?
Azért, mert 8 év után az ember hajlamos elfelejteni, hogy Magyarországon a választás olyan, mint amikor megpróbálod kiválasztani a csontkukacos dobozból a legkevésbé undorítót.
Szóval, szerintem ez csak arra utal, hogy nem lesz megváltás, és le fog menni a nap is, és kapjunk észbe, mielőtt megint illúziók dédelgetésébe kezdünk, vagy az agyunkra kezdene menni az egész politika (aminek kezdeti tünetei a felettem lévő megszólaló hozzászólásán is érzékelhetőek).
"Magyarországon a választás olyan, mint amikor megpróbálod kiválasztani a csontkukacos dobozból a legkevésbé undorítót."
Üdvözöllek a valóságban.
Így működik a liberális tömegdemokrácia. Ha mindenki arra szavazna, ami a legjobban tetszik neki, akkor 10 ezer párt lenne. A parlamentben azonban csak 386 szék van, és megszerzésükhöz szervezettség kell. Ezért a politika koncentrálódik, és kevés párt van, miközben az emberek ízlései továbbra is annyifélék, ahányféle ember van.
Ennek következtében az emberek a kisebbik rosszra szavaznak. Így működik a demokrácia, néhol 150 éve, itt csak 20 éve. Mivel mitt még csak 20 éve van, ezért sokan nem szokták meg és még mindig rácsodálkoznak, hogy milyen.
'Könyörgöm a Fidesz is itt volt az elmúlt években, nem csak az Mszp és azt nem mondhatod, hogy a Fidesz konstruktív javaslatokkal segítette voln'
2. teljesen eltérő gazdaság, és társadalom politika soha nem adhat egymásnak tanácsokat, ötleteket,
Mszp-szdsz egy neolíb gazdaság aminek az alapjaiban nem is létezik társadalom politika csak a minden a piac és a verseny kifejezés. Ez nálunk teljesen kivitelezhetetlen mert nincs középréteg és globális a felfogása ami az liberalizmus alapja.
A másik a konzervatív némi liberalizmussal (fidesz) aki azt monjda hogy fontos a piac de helyenként a társadalom igényei ,miatt szükséges szabályozni. Globális és lokális
egyformán.
Most bejött a jobbik a nemzeti középpel aki azt mondja
hogy konzervatív, szociális, és enyhén liberális is
de csak a nemzeti érdekek mentén (import kiváltás). Azt vallja hogy nem létezik fiskális , monetáris és társadalom politika külön csak egymással szoros összefüggésben.
"Könyörgöm a Fidesz is itt volt az elmúlt években"
Kisebbségben lévő parlamenti ellenzékben.
Az MSZP és SZDSZ kormányzott. Minden normális helyen körberöhögnének, ha előadnád, hogy az ellenzék tehet az ország helyzetéről. Agyamentnek tartanának Tokiótól New Yorkig. Csak a magyar posztkomcsi belterjes baloldalon nem látszik, hogy ez micsoda nevetséges ostobaság.
Ja, még tudok egy országot, aminek az elnöke az ellenzéket teszi felelőssé az ország csődjéért: ez Zimbabwe.
O. Látom megint sikerült, a lényegtelent kiszűrni. Valóban az Msp volt kormányon,de a Parlamentnek van ellenzéke is, akiknak a dolguk az hogy alternatívát adjanak a problémák megoldására, mert csak akkor lehet összehasonlítani, melyik az alkalmasabb. Na én ilyemn alternatívát nem láttam!!!
Aki tudja, hogy a Fidesz hogyan kezelte volna a válságot legyen szíves megírni, de ha lehet csak erre válaszoljon és ha lehet a forrást is adja meg, hogy hol olvasott erre vonatkozó Fidesz ötleteket!!!! Én egy ilyet sem láttam, az nem ötlet, hogy ahogy a másik csinálja az szar, de mi meg nem mondjuk hogy hogyan, de állítjuk hogy tök jól!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!