Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért vannak ennyire magasztal...

Miért vannak ennyire magasztalva az orvosok és az ápolók? Az egyszerű munkásokkal mi lesz? Nekünk kenyérre alig van pénzünk

Figyelt kérdés

Napi 10 órát kell dolgoznom hétfőtől vasárnapig, folyamatosan túlórákat kell vállalnom, hogy fenntartsak egy 30 nm-es kis lyukat, és emellett maradjon pénzem kaját venni, hetente maximum egyszer tudok rendes kaját enni, a többi napon legtöbbször csak kenyeret eszek vajjal..

Nekünk mikor lesz pénz emelés? Szorgalmasan dolgozok, kidolgozom a belem napi 10 órába és alig kapok valamit.. már nagyon kétségbe vagyok esve mi lesz így, és a híradóban meg nem látok mást sem, mint hogy az orvosok így az orvosk úgy az ápolók a tanárok a rendőrök az anyám kínja mindenki.. mikor lesz oylan hogy a munkás pénzét megemelik anynira, hogy legalább minden nap tudjon rendesen étkezni.. és nem nagy lakásra vagy családiházra vagy plazmatévére meg autóra minden fittyfenére gondolok nem kéne nekem 700 ezer ennyi tapasztalat után sem, de ha már napi 10 órában dolgozok legalább tisztességgel meg tudjam venni a napi betevőt..

2015. máj. 8. 20:53
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
79%
"És azt áruljátok el nekem hogy tanuljak és mit?" Pártunk és kormányunk szerint egy szakma többet ér mint egy diploma, ebből kifolyólag teljesen mind1 mit tanulsz(hegesztő, géplakatos, ács stb.). Elismerem a gyakorlati részét nem lehet otthon megtanulni, de az elméletet egy általános iskolás is bevágná fél év alatt. Ha az elmélet megy akkor meg majd az okj-s képzés alatt nem kell tanulnod csak a gyakorlati részét kell elsajátítanod.
2015. máj. 9. 11:15
 32/42 anonim ***** válasza:
89%

70 ft egy havi albérleted? Miért nem keresel olcsóbbat, kisebbet? Miért nem keresel barátnőt, így egyből felére csökkenne az albérlet ára.

Amúgy olvasgattam, hogy az iskoláról neked csak az egyetem jut eszedbe. OKJ-s képzés? Ahhoz aztán tényleg nem kell sok ész, így nem lehet ez kifogás.

2015. máj. 9. 12:24
 33/42 anonim ***** válasza:
100%
Azért azt is tegyük hozzá, hogy a történelem során soha nem volt olyan hogy a képzetlen, semmihez nem értő munkaerő jól élt volna.
2015. máj. 9. 13:50
 34/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem a kérdezőt. Egyszer azt írja,hogy azért nem tanul mert ki sem látszik a sok munkából aztán meg azon sir,hogy azért nincs pénze mert nincs túlóra
2015. máj. 10. 17:43
 35/42 anonim ***** válasza:
78%
Valami bibi csak lehet a kérdezőnél. 40 éves koráig egyetlen nőnek sem kellett? Csal azt ne mondja,hogy egész életében a sok munka miatt nem volt ideje egy párt találni magának.
2015. máj. 10. 17:47
 36/42 anonim ***** válasza:
68%

" OKJ-s képzés? Ahhoz aztán tényleg nem kell sok ész, így nem lehet ez kifogás."

Már amelyikhez. Azért nem kell általánosítani. Megnézném, hogy mennyire rázod ki pl. a kisujjadból a mérlegképes könyvelőit.

2015. máj. 10. 20:06
 37/42 anonim ***** válasza:
Gazdász msc-t csináltam gépész bsc után, 3 napnyi tanulással lett meg a számvitel. Általánosítok okj-s képzéseknél, esetleg a programozós szakmákat emelném ki nehézség szintjén.
2015. máj. 10. 20:38
 38/42 anonim ***** válasza:
85%

Azért fontosabb az orvos, mint az egyszerű melós, mert ha egy 1000 orvos esik ki, azt azonnal megérzem, ha 1000 melós, akkor csak csökkent a munkanélküliség. Egyszerűen nagyobb érdek fűz ahhoz, hogy orvos legyen.

Természetesen kib"szás, hogy egy minimálbéres egy órában annyit keres kb., mint a vonaljegy ára, de nem tehetünk egyenlőségjelet egy végzettség nélküli melós és egy orvos közé.

2015. máj. 11. 16:09
 39/42 anonim válasza:
87%

Amugy kedves kerdezo, elhiheted, hogy Magyarorszagon egyaltalan nincsenek magasztalva az apolok. Sot, van aki alig keres tobbet, mint te, pedig o tanult, nemcsak elment dolgozni, amint tudott.

A masik meg az, hogy gondolj bele mi lenne veled apolok es orvosok nelkul. Nem kellene leszolni a szakmajukat, hiszen az emberekert, erted is dolgoznak.

2015. máj. 11. 16:42
 40/42 Saavedro ***** válasza:
100%

A tanár az életre nevel.

Az orvos életet ment.

(A rendőr sok esetben a traffipaxot simogatja :D troll OFF)

Én mondjuk sokra tartom a munkásokat, bár orvosnak készülök..

2015. szept. 15. 16:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!