Miért vannak ennyire magasztalva az orvosok és az ápolók? Az egyszerű munkásokkal mi lesz? Nekünk kenyérre alig van pénzünk
Napi 10 órát kell dolgoznom hétfőtől vasárnapig, folyamatosan túlórákat kell vállalnom, hogy fenntartsak egy 30 nm-es kis lyukat, és emellett maradjon pénzem kaját venni, hetente maximum egyszer tudok rendes kaját enni, a többi napon legtöbbször csak kenyeret eszek vajjal..
Nekünk mikor lesz pénz emelés? Szorgalmasan dolgozok, kidolgozom a belem napi 10 órába és alig kapok valamit.. már nagyon kétségbe vagyok esve mi lesz így, és a híradóban meg nem látok mást sem, mint hogy az orvosok így az orvosk úgy az ápolók a tanárok a rendőrök az anyám kínja mindenki.. mikor lesz oylan hogy a munkás pénzét megemelik anynira, hogy legalább minden nap tudjon rendesen étkezni.. és nem nagy lakásra vagy családiházra vagy plazmatévére meg autóra minden fittyfenére gondolok nem kéne nekem 700 ezer ennyi tapasztalat után sem, de ha már napi 10 órában dolgozok legalább tisztességgel meg tudjam venni a napi betevőt..
ma 02:52
Szeritnem te valami alternatív dimenzióban élsz, mert a minimálbér 67-ezer ft nem 80 ezer, és nem minden hónapban van sajnos túlóra, így van amikor összesen 70ezer forintból gazdálkodom, van amikor majdnem ~140 ezerből (sajnos nem én döntöm el mikor maradhatok dolgozni)
na most ezt úgy nézd, hogy csak az albérlet rezsivel együtt 70 ezer ft egy hónapban (hitelt nem merek felvenni lakásra mert nem minden hónapban tudnám törleszteni) ez egy másfél szobás lyuk ahol élek a beteg anyukámmal, aki nyugdíjas korában elveszítette a lakását a deviza hitele miatt..
szóval abban a hónapban amikor nincs túlóra lényegében nincs pénz miből enni, mivel mindent elvisz az albérlet, se bérlet se semmi.. ezért a túlórából megspórolt pénzből kell kaját vennem és néha kipótolnom beteg anyukám gyógyszereit, mert a nyugdíja alig elég arra hogy egyen és a gyógyszerei 80%-ára mellette..
ez milyen élet?
most mit kéne tennem? hagyjam ott a munkámat és menjek el tanulni valamit? közben dögöljön meg az anyukám gyógyszer nélkül, rakjanak ki minket az albérletből is és haljak én is éhet, mert ha nem dolgozok nincs miből enni?
vagy költözzek munkás szállóba és hagyjam hogy anyukám utcára kerüljön? mégis mit kéne tennem?
napi 8 óra minimálbér körülbelül az albérletre elég (néha még arra sem) szóval az esti képzés is ki van zárva
lehet nagyon okosnak lenni jó körülmények között, de ha picit is szegényebb családból jöttél, ne adj isten még beteg is lett valaki, és nem vagy diplomás akkor kb dögölj éhen.. rengeteget dolgozok, kihajtom a belem legtöbbször hétvégén is dolgozom, és semmim nincs, nincs autóm, nincs saját lakásom, nincs családom 40 évesen, van egy beteg anyukám, akivel együtt élek ő az én családom..
persze hogy mindent amilyen munka csak szembe jön azt elvállalom.. nem tudok mást tenni..
ezen a hétvégén is azt ígérték hogy lesz munka de utána mégis visszamondták
és előző hónapban se sikerült túl sokat spórolni, 9.-e van de már most alig van pénz enni, néha már a sírás kerülget amikor még túlóra sincs és lényegében nem tudok semmit sem tenni hogy több pénzem legyen.. pedig akármit be szoktam vállalni oylan munkákat amit az itt kommentelő emberek többségének fogalma sincs milyen is az amikor akármit elvállalsz csak legyen egy kis plusz pénzed..
lehet szídni, de az vessen meg aki a helyemben jobban tudná csinálni..
ma 08:56
az öreg otthon szerinted ingyen van?
az "ingyenes" öregotthonnál még azért is fizetni kell külön hogy oda adják neki azt a gyógyszert amit saját pénzén megvesz..
Alapvetően sajnálnám a kérdezőt, mert tény hogy éppen csak arra elég a fizetés, hogy ne haljon éhen.
DE...és nagy de...
A kérdező is tipikusan én központú és azt hiszi ő mozgatja a világegyetemet attól hogy ő "munkás". Látszik a tanulásról fogalma sincs, elvégre már egy középiskolát sem tudott elvégezni, vagy bármi szakmát ha csak alja munka jut neki. Bezzeg a becsmérlés az megy, lenézi azt aki tanult, lenézi azt aki orvos, diplomás, stb...
Az orvosok sincsenek "magasztalva" se a rendőrök, se a tűzoltók, se a mentősök. De pl orvosként éveket kell tanulnod hogy végezhesd a munkád, és nagy felelősséggel jár, mert akár emberi életek is múlhatnak rajta ha hibázol.
1,az orvosok bérét az állam határozza meg a tiedet a piac.
2, jelenleg az orvos fontosabb mint egy betanitott munkás.
3, Egy ország fejlődéséhez egészség kell és oktatás
4,Téged ki lehet váltani egy robottal az orvost még nem
TESSÉK TANULNI!
"majd akkor gyere a zhzással ha életedben legalább 1 hónapot dolgoztál fizikai munkában napi 10 órát átlagban.. -.- addig ne mondd mi a nehéz.."
Mondja ezt az, aki valószínűleg még érettségizni sem érettségizett. Tudod például az orvosok több éven át tanulnak, általában több, mint napi 10 órát. Emellett a legtöbb egyetemet végző ember dolgozik is a tanulás mellett, mert nem csak "apuci pici gyerekei" lehetnek diplomások. Továbbá csak a tanulásért nem kapnak pénzt. Csak remélik, hogy nem kell évet ismételniük.
Keress másik munkát, ha meg nem értesz semmihez, csak olcsó betanítható munkás vagy, akkor csak magadra nézhetsz.
anyukámnak egy hónapban 45 ezer forint a gyógyszere, elég lenne a nyugdíja öregek otthonára de akkor miből fog enni és gyógyszert venni én nem tduom sajnos az öregek otthonát fizetni neki egyszer kiszámoltam ha munkás szállóba költöznék ő meg otthonba akkor az drágább lenne plusz így én tudom ingyen ápolni.
És azt áruljátok el nekem hogy tanuljak és mit? időm nincs a sok munka mellett és az anyukám ápolása mellett örülök ha van olyan nap egy hónapban amikor pár órát pihenhetek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!