Miért van az aki 12 órát dolgozik a gyárban, hogy mennyire el van fáradva a irodai munkásokkal szemben? Ugyanúgy el lehet fáradni szellemi munkában is.
Az sem mindegy,hogy milyen munkát végez a gyárban! Ha pl. szalag mellett dolgozik,122 órahosszát végigállva,odafigyelve,hogy mit csinál, sokkal fárasztóbb,mint egy irodában ülni! Én is dolgoztam irodában,de még a legfárasztóbb nap is jobb ennél.
Nem kell olyan büszkének lenni,aki irodában dolgozik. Főleg,nem kellene lenézni azt aki fizikai munkát végez. Nélkülük te sem tudnál a gép előtt ülni,házban lakni,ruhát hordani stb.
Én azt vallom, különbség van a fizikai és szellemi fáradtság között. A fizikai fáradtságnál már az pihentető, ha az ember leül kényelmesen, elterpeszkedik, punnyad.
A szellemi fáradtsághoz nem elég leülni, punnyadni, az agyat kell pihentetni. Ez sem könnyű, viszont kis fizikai munkával lehet segíteni.
Mindkettőt volt alkalmam végezni, össze tudom hasonlítani. Ha fizikai munka után hazamentem, örültem, hogy ülhetek a fenekemen, kis tévézés, esetleg zene hallgatás, de nehezebb volt nekiállni a házi munkának. A szellemi fáradtságnál jól esett kicsit mozogni a ház körül, de zavart a tévé, a zene, viszont sokkal könnyebben álltam neki a főzésnek, bármilyen házi munkának. Mindkettő fárasztó, főleg napi 12 órában, valóban végigdolgozva. Csak másképp lehet kipihenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!