Miért vannak ennyire magasztalva az orvosok és az ápolók? Az egyszerű munkásokkal mi lesz? Nekünk kenyérre alig van pénzünk
Napi 10 órát kell dolgoznom hétfőtől vasárnapig, folyamatosan túlórákat kell vállalnom, hogy fenntartsak egy 30 nm-es kis lyukat, és emellett maradjon pénzem kaját venni, hetente maximum egyszer tudok rendes kaját enni, a többi napon legtöbbször csak kenyeret eszek vajjal..
Nekünk mikor lesz pénz emelés? Szorgalmasan dolgozok, kidolgozom a belem napi 10 órába és alig kapok valamit.. már nagyon kétségbe vagyok esve mi lesz így, és a híradóban meg nem látok mást sem, mint hogy az orvosok így az orvosk úgy az ápolók a tanárok a rendőrök az anyám kínja mindenki.. mikor lesz oylan hogy a munkás pénzét megemelik anynira, hogy legalább minden nap tudjon rendesen étkezni.. és nem nagy lakásra vagy családiházra vagy plazmatévére meg autóra minden fittyfenére gondolok nem kéne nekem 700 ezer ennyi tapasztalat után sem, de ha már napi 10 órában dolgozok legalább tisztességgel meg tudjam venni a napi betevőt..
Fogadni mernék, hogy ezeket a pocskondiázó beszólogatásokat a kedves diplomás munkanélküliek írogatják, csak hogy az önértékelésüket meg tudják tartani. Hiszen nehéz lehet elképzelni, hogy akard, aki ahelyett, hogy otthon hisztizne, hogy nem kap munkát, elvállalja a fizikai munkát. Ami nélkül mellesleg nem lenne tévéd, hűtőd, de még házad se...
A feltett kérdés is abszurd. Nyilvánvaló, hogy a melósok azért nem tüntetnek, mert az összes multinál meg van kenve a szakszervezet, másrészt kiszolgáltatott helyzetben vannak, ezért nem mernek, harmadrészt szakszervezet hiányában nincs is, aki megszervezze. Szervezés nélkül nincs tüntetés, épp ezért keni a multi a szakszervezetet.
Kötekedés helyett gondolkodni... Aztán elszégyellni magad, hogy milyen hülyeségeket irkáltál, aztán meg engem gyorsan lepontozni, hogy az legalább egy pici maradjon az önértékelésedből, és ne gondold magad még hülyébbnek, mint szegény melóst gondoltad.
"kipuskáztál 3 képletet a pad alól? ha nincs diplomám akkor már senki vagyok?"
Na ebből látszik, hogy semmi ötleted nincs a tanulásról. Tudod, vannak egyetemisták akik reggel bemennek, végigülik az előadásokat, hazamennek és éjjelig tanulnak a következő ZH-jukra...
Persze sokkal egyszerűbb ez a jó magyar felfogás, hogy sajnáltatni tudom magam, meg panaszkodni, de tenni már eszemben sincs ellene.
Ha meg tényleg olyan szorgalmas dolgozó vagy amilyennek mondtad magad, csak a te hibádból élsz ilyen rosszul. Legtöbb ember egy érettségivel (szakképzés nélkül) is képes eltartani magát (ha többet nem is).
"Egyszerű, azért mert az orvosok és az ápolók fontos munkát végeznek. "
Én már rég kihajtottam volna az országból mindet, irtsák csak tovább nyugaton a jónépet.
"Tudod, vannak egyetemisták akik reggel bemennek, végigülik az előadásokat, hazamennek és éjjelig tanulnak a következő ZH-jukra... "
Mert ráérnek. Ha nekik is dolgozni kéne napi tíz órát nem lenne kedvük éjjelig tanulni. Ne az ilyen naplopókkal példálózzunk már!
majd akkor gyere a zhzással ha életedben legalább 1 hónapot dolgoztál fizikai munkában napi 10 órát átlagban.. -.- addig ne mondd mi a nehéz..
és könnyű magas lóról beszélni, akik megtehetik hogy apuci pénzéből fizetik az albérletet és megélnek belőle és egész nap nincs más dolguk mint tanulni.. tudod van akinek apuci és anyuci nem tudott besegíteni..
és amúgy is ha mindenki így gondolkozna mint te és mindenkinek büdös lenne az igazi munka és mindenki irodában pöffeszkedne, szerinted mi lenne ebben az orszgában?? a dolgok majd úgy maguktól megszületnek?
'Én már rég kihajtottam volna az országból mindet, irtsák csak tovább nyugaton a jónépet.'
Na ezt már nem tudom megállni megjegyzés nélkül. Végiggondolod egyáltalán, amit ide írsz? Nem gondoltál bele, ha elkapsz egy bakteriális vagy vírusos megbetegedést, amit nem lehet pusztán pár alappirulával vagy otthoni módszerekkel kikúrálni, mert annál sokkal komolyabb, illetve balesetet szenvedsz, akkor ki is segít majd rajtad?
menjél haza hazudni... hétfőtől vasárnapig dolgozol 10 órákat, és nem tudsz megélni?
napi 8 óra, heti 5 nap - minimálbér kb 80 ezer forint (fogalmam sincs, mennyi, értse mindenki rá)
na most ha te még plusz két napot is bemész, meg túlórázol a hét minden napján két órát, azzal nem 40 órás munkaheted van, hanem 66...
ez 80 ezer forintos minimálbérrel számolva (nem tudom, hogy mennyi igazából), 125 ezer forint kb, és akkor még nincs is rajta a túlóradíj...
ha 125 ezerből nem tudsz megélni, akkor hazudsz, valaki fele ennyiből is túléli az országot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!