Mi volt a baj azzal a taníjjal, amit az MSZP régen be akart vezetni?
Jövőre készülök egyetemre menni, a mostani feltételek nagyon ijesztőek..
Után olvastam az MSZP idején milyen rendszert akartak bevezetni, és az számomra sokkal szimpatikusabb lenne.
Ott nem lenne röghöz kötés, aki első félévben jól tanul, azoknak magasabb lenne az ösztön díjuk, amiből lazán tudnák fizetni a költség térítést, mivel havi 8-10 ezer ft-nyi költség térítést terveztek, és aki ösztöndíjas 30-40 ezer ft-t kapott volna.. most van oylan egyetem azt hallottam felsőbb évesektől, ahol ha nagyon jó az átlaga akkor kap 10 ezer ft ösztön díjat..
szóval ha úgy vesszük aki szorgalmas az jobban járt volna, aki lusta az meg fizet, ezzel mi volt a baj?
a mostani rendszer szerintem sokkal kedvezőtlenebb a szegényeknek
"költség téresen simán bejutsz, ha van mellé egy nyelvvizsgád.. -.-
pont erről beszélek,"
Igazán nem akartam tovább görgetni, inkább lenyeltem volna ha ÁLLAMIRA gondoltál volna, de látom csak simán buta vagy.
Hogy a fészkes fenébe kerülne be költséges matekra 300 pontos minimum mellett 244 ponttal?(ami már minimum egy négyes érettségi a 3mas hajszál híján négyes mellé)
BME nemzetközi gazdálkodás költésges töri+angol - 330 pont.
ugyanez
BGF - 296
EDUTUS, GDF, EKF, DE, SZE, IBS - minimum
Gazdálkodás és menedzsmentet már el sem tudják indítani költségesen, mert EMELT MATEK kell hozzá, de akinek ilyen van jó esélyen nem szórakozik humánbüfén.
akkor most miről beszélünk...
hát nehogy már azt mond, hogy töri+angollal nehezebb összeszedni a minimumot, mint matek+fizikával...
"másrészt az első évben buknál ki arról a "büfé" szakról.. lenézed őket, de 99%-ig biztos vagyok benne, hogy nem tudnád megcsinálni amit ők.. -.- "
nem buknék ki, mert nem buktam ki, az évfolyam egyik legjobbja voltam/vagyok ráadásul a BME-n de szó szerint semmi tudást nem ad, úgyhogy be lehet fogni, mert én nem a gimiből pofázok hülyeségeket hogy szerintem mi van a felsőoktatásban különböző szakokon meg hogyan is lehet bejutni
11:46
kíváncsi vagyok milyen humán szakra jelentkeztél BME-n -.-
egyébként ahhoz képest hogy felsőoktatásba már felvettek elég fogyatékos vagy
ELTE büfé szakokat említetted, mégis melyikre gondoltál, ami büfé szak, és minimum ponttal be lehet oda jutni?
kérlek világosíts fel ha ennyire okos vagy.. -.-
jó akkor bocsánatot kérek, te már jártál felsőoktatásba, ezért utána sem kell nézned neten, és fejből ismered az egész felsőoktatási rendszert :)
bocsánat, igazad van, az egész felsőoktatás teljesen arányos, mindenhova a hozzá értő okos emberek jutnak be, semmit nem lehet pénzzel elérni, hiába vagy gazdag, attól még ugyan oylan nehéz bejutni.. teljesen rendben van vele minden..
te ezt tényleg komolyan gondolod?? mert akkor nagyon hülye vagy, vagy tipped sincs, hogy hogyan megy ez az egész, és max 1-2szakot ismersz, azt valószínűleg jobban mint én, de globálisan semmi rálátásod nincs úgy veszem észre
nemzetközi gazdálkodásra, de már írtam, és nem az ELTE-vel példálóztam, hanem általánosságban...
ELTEre be lehetett kerülni jövő ilyenkori minimum alatt
tanítónak (292)
mindenféle egzotikus nyelvekre (arab, herabarisztika német nemzetiségi)
sőt még akár jogra is...
ezzel szemben matek költségesen : 338
ennyi rólad, jól utánanéztél
te direkt vagy ilyen hülye?
az előbb írtam hogy a matek költség térítésen 244 pont volt tavaly.. ember legalább olvasd el amit írok.. -.-
"ELTE-TTK A-N-K matematika 244 "
és én az aránytalanságról beszélek, amit te is alátámasztasz, utána meg belekötsz abba, hogy aránytalanság van.. neked nagyon nem kéne felsőoktatásban tanulnod.. -.- remélem csak kamuztad hogy egyetemista vagy.. -.-
"akár az ELTE-re az összes büfé filológiára, törire, magyarra meg a többi 0 értékű humánra. "
aha.. tényleg nem az ELTE-ről beszéltél, hanem általánosságban :D
nem hogy azt nem fogod fel és olvasod el, amit én írok, de még azt sem jegyzed meg amit te írtál.. -.-
igazi jó vitapartner vagy.. mondod a magadét, a másikat el sem olvasod, mit ír, utána sem nézel, mert pl akkor tudnád hogy a matek szak költség téren tavaly nem votl 300 fölött, de ezt még ki is másoltam neked.. nagyon gáz vagy ember
nem lehetett tavaly annyi, mert 260 volt a minimum alapból...
amúgy 338 pont volt...
nézd meg ha nem hiszed 338 feketén-fehéren...
előtte évben 344... költségesen
akkor szerinted nincs aránytalanság, minden rendben van az oktatással?
a nehéz szakokra a legnehezebb bekerülni, a könnyebbekre könnyebb bekerülni?
minél nehezebb egy szak, annál magasabbak a szakon az ösztöndíjak?
minden egyetemen és főiskolán ugyan annyi esélye van a diáknak kollégiumot kapni?
akinek van pénze költség térítésre, az nem kap több lehetőséget az egyetem elvégzéséhez?
szerinted tényleg minden teljesen korrekt és arányos?
ez volt a kérdésem, de valahogy elvesztél a részletekben, és tudomásul sem akarod venni a kérdést..
Miért kellene, hogy a könnyű szakokra könnyen be lehessen jutni? Igen idáig ez ment, és láss csodát, a könnyű szakokról kikerült könnyű emberek olyan munkát végeznek, amihez teljesen felesleges volt az a drága képzés.
Akkor én most nagyon szeretnék megtanulni cross motorozni, de nyilván valóan nem fogok ezzel foglalkozni hivatásszerűen, azt is támogassa az állam?
Az ösztöndíj arról szól, hogy szakmát adjanak a kezedbe, nem arról hogy ott éld ki az erről-arról akarok tanulni dolgokat.
Hogy mennyire relatív mennyire nehéz elvégezni egy nem tartozik ide, de borzalmas nagy igény van minden mérnöki végzettségű emberre. Na meg ezt nem olyan könnyű ám átbukdácsolni.
Nemzetközi gazdálkodáson szóltak 1. félév elején, hogy 4. félévre mindenki beszéljen normálisan egy nyelvet, mert csak arra tud felvenni szakirányt. Persze ilyen jellegű tárgy nincs is, csak matek 1, közgáz meg ilyenek, a többség pedig pont leszarja, hogy mit kéne csinálni egy ilyen szakon. Aztán nincs is értéke a könnyű papírnak.
Egy kétbalkezes mérnökre rábízzák, hogy legyen műszaki üzletköztő, vagy tartsa a kapcsolatot a különböző irodák között. Egy csak papíron két nyelvet beszélő nemzetközi gazdálkodóval mit csináljanak?
Minden másra meg ott a diákhitel...
Tudod mindent tudsz venni csak időt nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!