Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi volt a baj azzal a taníjjal...

Mi volt a baj azzal a taníjjal, amit az MSZP régen be akart vezetni?

Figyelt kérdés

Jövőre készülök egyetemre menni, a mostani feltételek nagyon ijesztőek..

Után olvastam az MSZP idején milyen rendszert akartak bevezetni, és az számomra sokkal szimpatikusabb lenne.

Ott nem lenne röghöz kötés, aki első félévben jól tanul, azoknak magasabb lenne az ösztön díjuk, amiből lazán tudnák fizetni a költség térítést, mivel havi 8-10 ezer ft-nyi költség térítést terveztek, és aki ösztöndíjas 30-40 ezer ft-t kapott volna.. most van oylan egyetem azt hallottam felsőbb évesektől, ahol ha nagyon jó az átlaga akkor kap 10 ezer ft ösztön díjat..

szóval ha úgy vesszük aki szorgalmas az jobban járt volna, aki lusta az meg fizet, ezzel mi volt a baj?

a mostani rendszer szerintem sokkal kedvezőtlenebb a szegényeknek

2015. máj. 5. 20:42
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
54%
Én nem jutottam be a mérnökképzésre, de ilyen büfékre lett volna pontom mindig amiket úgy szeretnek védeni a szocik, hog orbánviktornemakar "értelmiséget" nemzetközi idétlenkedés, gazdálkodás és hajvasalás, történelem-népismeret tanár...De ezek szerint ott biztos jobb szakember lettem volna, mert megvan a pontom...
2015. máj. 6. 12:48
 22/41 anonim ***** válasza:
45%

Mert a 280-350 es mérnökre a pontot nem tudtad össze szedni, de a 470 pontos büfészakra már bekerültél volna?

Én bár közgazdásznak tanulok az egyik "büfé" szakon, de tovább akarok menni mesterképzésre is mert úgy teljes a szak és nem lefikázni akarom a mérnököket és infósokat, mert kemény szak, de ne feledjük el h ők csak egy meghatározott területen képesek elhelyezkedni, míg gazdasági szakembert minden vállalat alkalmaz és mellesleg általában ők a főnökei a mérnököknek ( nem a szakmai főnök).

2015. máj. 6. 16:44
 23/41 anonim ***** válasza:

"Csak úgy mondom, hogy két jó reál érettségit összeszedni (tehát jövőre már 300 pontot) rohadt nehéz ám!

Látszik, hogy téged nem is sikerült ráerőltetni a mérnökképzésre haver..."

Annak nem nehéz, akinek van érzéke hozzá. Egyik osztálytársam 97 %-os emelt matekot írt. Ő nem is bukott ki az egyetemről. Akárcsak a többi sorstársa. Aki nem tud jó jegyet szerezni reál érettségin, főleg középszinten, az nem való mérnöki képzésre. Hiába jut be a reál szakokra a szánalmas eredményével. Legtöbbjüknek nincs elég pontja humán szakokra, de mindenképpen egyetemista szeretne lenni a drága. Pedig lehet egy szakmával jobban járna ő is és mi is. Mivel így csak az adófizetők pénzén élősködik évekig, ha elvégzi egyáltalán.

2015. máj. 6. 22:44
 24/41 anonim ***** válasza:
300 ponthoz pedig igen siralmas teljesítmény kell.
2015. máj. 6. 22:47
 25/41 anonim ***** válasza:

végül is az csak két ötös érettségi duplázása...

akkor mi a nem siralmas?

2015. máj. 6. 22:48
 26/41 anonim ***** válasza:

"Annak nem nehéz, akinek van érzéke hozzá. Egyik osztálytársam 97 %-os emelt matekot írt. Ő nem is bukott ki az egyetemről. Akárcsak a többi sorstársa. Aki nem tud jó jegyet szerezni reál érettségin, főleg középszinten, az nem való mérnöki képzésre. Hiába jut be a reál szakokra a szánalmas eredményével. Legtöbbjüknek nincs elég pontja humán szakokra, de mindenképpen egyetemista szeretne lenni a drága. Pedig lehet egy szakmával jobban járna ő is és mi is. Mivel így csak az adófizetők pénzén élősködik évekig, ha elvégzi egyáltalán.

"

Most mondtam, hogy elmehettem volna az összes humánra, csak úgy mondom haver. Óbudára mérnöknek nem kellettem de BME nemzetközi gazdálkodásra mehettem volna vagy akár az ELTE-re az összes büfé filológiára, törire, magyarra meg a többi 0 értékű humánra.

Ennyit erről...

"Mindenképpen egyetemista szeretne lenni a drága"

ez meg pont a humánosokra vonatkozik, akik túl hülyék összeadni két számot, de diplomások akarnak lenni

2015. máj. 6. 22:52
 27/41 A kérdező kommentje:

22:52

Te valamit nagyon blöffölsz, mert ezek az általad említett "büfé" szakok az eltén hajszál híján max pontot követelnek.. Többet mint például egy ttk-s szak, jelenleg Elte matematika szakra 2 reálos középszintes 3-as érettségi duplázásával simán be lehet jutni, kérdem én, aki 3-as középszintű matematika érettségit ír, matematikusnak való? Utána meg csodálkoznak gondolom, hogy sorra buknak ki az egyetemről..

Nagyon sok reál szakra kevesebb pont kell, mint humán szakokra, szóval te valamit nagyon bekamuzol, vagy egyáltalán nem vagy tisztában azzal, hova hány pont kell jelenleg, én szinte nevetségesnek tartom ezen a területen is az aránytalanságot

2015. máj. 7. 10:27
 28/41 anonim ***** válasza:

"Elte matematika szakra 2 reálos középszintes 3-as érettségi duplázásával simán be lehet jutni"

hogyan?

csak mert két hármas az max 2*59% ami 236 baromi messze van a jövőre minimális 300tól

2015. máj. 7. 11:04
 29/41 anonim ***** válasza:
0%
ráadásul azt a két "hármast" matek+fizika/kémia nem töriből amiből 90%ot ír mindenki tanulás nélkül
2015. máj. 7. 11:06
 30/41 A kérdező kommentje:

ELTE-TTK A-N-K matematika 244

költség téresen simán bejutsz, ha van mellé egy nyelvvizsgád.. -.-

pont erről beszélek, teljesen aránytalan lett minden, és már a pénz függvénye jobban, mint tudásé, viszont ettől függetlenül nem költség téresen is csak 340 pont, és az általad említett eltés "büfé" szakok majdnem mind max pontosak, szóval egyrészt bejutni nem tudnál, másrészt az első évben buknál ki arról a "büfé" szakról.. lenézed őket, de 99%-ig biztos vagyok benne, hogy nem tudnád megcsinálni amit ők.. -.-

ráadásul össze vissza beszélsz, a humán szakok mindenhol magasabb ponton vannak, mint a reál szakok, és főként a "büfé" szakok vannak nagyon magas pontszámon, ami tényleg büfé szak pl egy mucsaröcsögei főiskolán egy média szak, oda majdnem max pont, mert kegyetlen sokan akarnak oda járni..

minél nehezebb valami, vagy minél reálosabb, annál alacsonyabb a ponthatár, mivel sok embernek nem megy a reál, és sok ember alapból nem jelentkezik nagyon nehéz helyre..

2015. máj. 7. 11:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!