Akik azt tervezik, hogy a Jobbik győzelme esetén emigrálnak, mégis hogy tervezik?
Csak kíváncsi vagyok. Merre mennétek, hogyan készülnétek fel rá, van-e nyelvtudás vagy valami kapcsolat, hogy munkát kapjatok, stb.
Mert gondolom ez nem úgy működik, hogy a választás után felugrotok az első vonatra/repülőre és kimentek több száz/ezer társatokkal együtt Londonba, azt "majd lesz valahogy".
Választások előtt hónapokkal gyűjtögetni kell a pénzt, meg állást keresni egy másik országba, intenzíven nyelvet kell tanulni.
Itt nem lesz szebb jövő meg jövedelem se :(
12:00
Tehát szerinted, akik bent vannak a parlamentben, azok közül a pártok közül mindnek populista programja van?
Én arra lettem volna kíváncsi, hogy tudtok-e olyan pártot, amelyik a parlamentben van és nem populista a programja.
"Felsorolnál nekem olyan pártokat, ahol a szlogen mögött van is valami?"
Fidesz: "Csak a Fidesz"
Amúgy ez nem érv: ha a Jobbik ugyanolyan hazug párt mint a többi, akkor miért érdemelne több bizalmat? Ezt hogyan magyarázzák a jobbikosok?
"Én arra lettem volna kíváncsi, hogy tudtok-e olyan pártot, amelyik a parlamentben van és nem populista a programja."
A populista szót sokan és gyakran keverik a demagóg kifejezéssel. A populista a nép érdekét képviseli egy elittel szemben, és népszerű. A demagóg viszont üres ígérethalmaz, frázisok...
Kifejezetten előnyös tehát, ha a parlamentben populista politikusok vannak, a demagógia viszont ártalmas, mert visszaél az emberek jóhiszeműségével, és kétséges, hogy az ilyen álságos módszerrel szerzet hatalmat valóan a nép érdekében a hatalmi elit felszámolására akarják használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!