Akik azt tervezik, hogy a Jobbik győzelme esetén emigrálnak, mégis hogy tervezik?
Csak kíváncsi vagyok. Merre mennétek, hogyan készülnétek fel rá, van-e nyelvtudás vagy valami kapcsolat, hogy munkát kapjatok, stb.
Mert gondolom ez nem úgy működik, hogy a választás után felugrotok az első vonatra/repülőre és kimentek több száz/ezer társatokkal együtt Londonba, azt "majd lesz valahogy".
12:52
"Mondjuk államadósság átütemezésről, multikról és beszállítóikról"
Mi köze ehhez az EU-nak? A multik nem egyenlőek az EU-val, mint ahogyan az államadósságunk is befektetőknél (állampapír tulajdonosoknál) van, nem az EU-nál.
"termőföldkérdésről"
Egységesen, Uniós szinten van leszabályozva, a kedvünkért nem fogják megváltoztatni. Egyébként ki lehet játszani, több ország (Magyarország is!) kijátsza az ide vonatkozó rendelkezéseket.
"magyar kisebbségről"
Róluk mit kell tárgyalni?
Még nem tudom hogyan fogom kivitelezni...de rajta vagyok.
Az én meglátásom az, hogy reménykedem abban, mire/ha a jobbik hatalomra kerül, én már nem leszek itt, avagy sikerül addig elmennem ebből az országból, és elvinni a családom is.
"Mondjuk államadósság átütemezésről"
Nem az EUnak tartozunk. Egyebkent az allamadossag atutemezese = allamcsod, szerintem ezt Vonaek sem akarjak. Amugy meg minek akarnank atutemezni, amikor tudjuk fizetni? Sokkal tobb bajt okozna mint hasznot. Nem atutemezni kell, hanem csokkenteni, meghozza ugy hogy kevesebbet veszunk fel mint eddig.
"multikról és beszállítóikról"
Nem tudom ebben az ugyben mit akarsz targyalni, de ehhez az EUnak semmi koze.
"termőföldkérdésről"
A kedvunkert nem fogjak megvaltoztatni a szabalyokat.
"magyar kisebbségről pl."
ehhez sincs az EUnak semmi koze.
"Szerintem sokan hazajönnének, ha ők nyernének!!"
Sajnos szerintem is, mert nagy valószínűséggel kilépnének, ill. olyasmiket tennének, hogy kizárjanak bennünket az EU-ból, és akkor sokkal nehezebb lesz a maradás azoknak is, akik kint vannak. Önként nem akkor jönnének haza, ha látnák, hogy a Jobbik nyert, és hurrá, hanem ha azt látnák, hogy itthon jobb körülmények várnák, mint ott, ahol éppen vannak, pl lesz biztos jól fizető állásuk, a fizetésükhöz képest olcsóbbak lesznek a szolgáltatások, mint kint, és jobb minőségű szolgáltatást kapnak.
Sajna viszont egyre rosszabb lenne, nem jobb.
"Egy nagyvárosban lakom, rengeteg ismerősöm van, de soha nem hallom senkitől, hogy emigrálni akar, csak itt olvasni ilyen blődségeket."
Ez nem reprezentatív felmérés. Nekem meg számos ismerősöm van, aki azt mondaná, hogy ha tehetné, bizony menne.
"Mondjuk számomra mindent elmond, hogyha X számú választópolgár XY pártra szavaz, akkor egyesek inkább emigrálnak, mert nem tudnak megbékélni egy demokratikus szavazással"
A 2010-es választás bebizonyította, hogy a demokratikus választással is lehet diktatúrát építeni szándékozó pártot választani.
Nem azért mennének ki, mert a Jobbik nyert egy demokratikus választáson, hanem azért mert egy olyan hatalom lenne kormányon, amelyik mellett nem éreznék biztonságban magukat és vagyonukat, ami viszont nyomós érv. Ha 500 forintba kerülne 1€, ha államcsőd fenyegetne, ha az igazságszolgáltatás intézményesítve önkényes lenne, akkor bizony sokan elgondolkoznának. A Jobbik legnagyobb gazdasági szakemberének semmilyen államilag elismert diplomája nincsen, nemhogy szakirányú, bár az önéletrajzában hazudott ezzel kapcsolatosan.
Egy becsődölő országban nem sokan szeretnének maradni, ill. a vagyonkájukat is szeretnék külföldre menekíteni, nehogy a megtakarításokat zárolják, államosítsák.
"Egyébként milyen konkrét bizonyítékokat kerítenének, ami miatt emigrálni kell?"
Ez értelmetlen kérdés. Érvek és félelmek elegendőek. Ezek az érvek, félelmek, és események (pl. rendelkezések) mindenkinél más lehet, sok zsidó is sokáig vonakodot lelépni, mert nem ismerte fel a figyelmeztető jeleket, ill nem volt hova menni, vagy homokba dugta a fejét. Bizonyíték az lenne, (sarkítva) ha pont őket pl. a Dunába lőnék, akkor már nem biztos, hogy el tudna menni. Ha mást lőnek a Dunába, nem bizonyítja, hogy őket is a Dunába lőnék. Más engem igazoló példa a a részvények értékének alakulása. Nem csak "bizonyítékok" hatására adják-veszik azokat, és mégis ezek befolyásolják a részvény értékét, aminek öngerjesztő hatása van.
"Szerintem nem a Jobbik miatt emigrált az elmúlt években kb egy millió magyar, hanem a Fidesz meg MSzP miatt"
Még a szám sem pontos, de lényegtelen. Azért mentek külföldre sokan, mert job életre számítanak, és talán nem csak anyagi értelemben, hanem közhangulatban is. Ezek okainak egy részét valóban lehet pártokra kenni, de a válaszod azért nem korrekt, mert sokan, akik végleg mentek, azok azért mentek, mert nem hiszik el, hogy a jövőben erős pozitív változás lenne. Erre valóban nem tett lépéseket egy eddigi kormánypárt sem. Megjegyzem, hogy ha a Jobbik lett volna kormányon, szerintem még ennél is rosszabb lett volna a helyzet, és ha kormányon lesz, még ennél is rosszabb lesz.
"Szóval én abban bízok, hogy miután a Jobbikkal összeomlunk, létrejön egy jobboldali liberális párt, amely rendbe fogja tenni az országot."
Padlóról még fől lehet állni, de a Marianna-árok fenekéről élve már nem. :(
"Én azt hallottam nem kilépni akarnak az únióból hanem egyes dolgokat újta tárgyalni."
Jaja, de nehogy már elhiggyük, hogy a nyúl viszi a puskát! :D És ha az újratárgyalás nem hozza az általa kívánt eredményt, akkor mi lesz, lemond a Jobbik, vagy kilépés, vagy csak alszunk egyet? Viszont ott van pl. a halálbüntetéses program, aminek bevezetésével tutira kizárnának bennünket. Így is meg lehet oldani.
"mit is mondott a közterületi rablások nagy részét cigányok követik el...és nem igaz??? de az!!!"
Azért nem a cigányok lopják szét ezt az országot, mások sokkal többet lopnak, sokkal nagyobb kárt okoznak, az ő bőrszínükre, etnikumukra - kivéve max. ha zsidó, nem térnek ki éppen ilyen nagy hangsúllyal, magyarán azt nem hangsúlyozzák, ha magyar lop, csak ha cigány, ezért ez önkényes, egyoldalú, igazságtalan és álságos. Arról nem is beszélve, hogy a helyzeten nem javít, hanem ront, mint ahogy a kommunikáció szándéka is gyűlöletkeltés, és ezzel is hiba van.
"Vona viszont elkezdett visszavonulot fujni."
Vona visszavonulója szerintem csak álvisszavonulás, hogy azokat a szavazókat is megnyerjék, akik idegenkednek a rasszizmustól, de új kormánypártot szeretnének. A rasszisták nagyon is jól tudják, hogymi a pálya. Talán van tervben egy pártszakadás, de valójában ez csak kommunikációs trükk.
"Vesznek egy repjegyet izraelbe, aztán bemutatják a származásukat igazoló okmányokat.
Ha megkapták a letelepedésit, elmennek mosogatni.
Ez a bevett eljárás."
Íme egy "nem rasszista, nem antiszemita nem jobbikos" emberke hiteles megnyilvánulása.
"Ezeket nem mondanám akkora fordulatnak"
A nagy fordulat ott van Vonánál, hogy arról beszél, hogy a pártban nincs helyük rasszistáknak. (ez valójában azonban szerintem csak álfordulat, nem pálfordulat.)
"Szóval nem tudom elképzelni róla, hogy 18-ban (vagy amikor a Jobbik választást nyer) felpattan a legelső vonatra, kimegy Németországba és ott el is boldogul."
Egy kérdés a körülményekből adódó szándék, és más kérdés a lehetőség. Ennyi. Ha mindenkinek lenne lehetősége, elég kevesen maradnának az itthon.
"Nem gondoljátok kicsit túl a dolgot? Az nem határozottan EU ellenesség ha tárgyalnának velük, ha az nem megy, akkor döntsön a nép. Itt van hajlandóság a bennmaradásra. Valamit nagyon félreértetek."
Megismétlem:
1. Újratárgyalás eredménye sikertelenség.
2. Népszavazás: eredménytelen (ezért maradunk)
3. Teljesítik a halálbüntetéses programjukat, vagy sok más hasonló baromságot is okoznak, ennek hatására az EU begurul, és kirúg minket.
Eredmény: Teljesül a Jobbik vágya: nincs külső kontroll. nincs Strasbourgi Bíróság, stb., igaz, még ők is bizonytalanok, hiszen, akkor nem lesz EU-s pénz sem, kevesebb lenyúlható pénz lesz.
" Miért nem írtok valami Jobbikos képviselőnek, ha ennyire érdekel titeket? Én nem vagyok szakértő. Szóval?"
Remek válasz. Nem vagy szakértő, csak politikai frázisokat szajkózol. Ismered a mondást, hogy aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul? Szóval? :D
" Miért nem írtok valami Jobbikos képviselőnek, ha ennyire érdekel titeket? Én nem vagyok szakértő. Szóval?"
Ez így van! [link]
"Miért nem írtok valami Jobbikos képviselőnek, ha ennyire érdekel titeket? Én nem vagyok szakértő. Szóval?"
Kérdezték már tőlük interjúk alatt, h mit szeretnének újratárgyalni. Ők sem tudtak rá válaszolni.
Ez csak egy jól hangzó politikai szlogen, h "újratárgyalják az EU-s csatlakozást", tartalom viszont nincs mögötte. Mint ahogyan a többi felkapott jobbikos szlogen mögött sincs.
"Ez csak egy jól hangzó politikai szlogen, h "újratárgyalják az EU-s csatlakozást", tartalom viszont nincs mögötte. Mint ahogyan a többi felkapott jobbikos szlogen mögött sincs."
Felsorolnál nekem olyan pártokat, ahol a szlogen mögött van is valami?
11:26
A nem populista kis pártok közül mind. Nagy részük sajnos a Parlamentbe sem jutott be, mert az igazságra nincs igény a választók körében, csak az ilyen demagóg baromságokra, h "újratárgyaljuk".
De mit?
Azt nem tudják, de azért "újratárgyalják".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!